Ranunkula, žabnjak - Ranunculus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 12> |
Korisnik | |
ron82 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 24 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 139 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pripazite na zile i nece bit problema
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Spark ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 07 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1 |
Prije tri dana kupila sam na tržnici dva cvijeta ranunkule. Danas sam primijetila da se s jednim dogodilo isto što i Milicinim cvjetovima. Drugi je opustio listiće i cvat je mekan - očito mu slijedi ista sudbina.
Ako se to dogodilo uslijed prevelike vlage, hoće li spasiti gomolj da ga izvadim iz zemlje i posušim? |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Ove sam godine i ja kupila jedan roza ranunculus...odnijela sam ga u razred da nam uljepša učionicu..stajao je na prozoru ispod kojeg je grijao radijator...zalijevan redovito i nakon tjedan dana objesio listove preko teglice i sav kao da je "skuhan"...odnijela sam ga doma, presadila u zardinjeru na balkonu i oporavio se i još dugo cvjetao...sad je bez cvjetova, ali lisna masa je još uvijek ok....hoću reći - definitivno cvijet za vani....
|
|
![]() |
|
ron82 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 24 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 139 |
![]() |
|
Calla ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 135 |
Pozdrav svima. nemam iskustva sa ranunkulusima. posadila sam gomolje nikli su,sad cekam da ojaca i naravno da cvjeta...zanima me sta se desava na jesen,da li se unosi u kucu,ili se skloni u prostoriju neku bez grijanje,ili jednostavno ne uspjeva prezimiti?
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
emka ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 82 |
Kupila tri ranunkule oneko u teglicama na placu za presaditi u vrt, niti jedna se nije primila, zanima me ukoliko ocvate tih par cvjetova na žbuniću, kako je moguće da cvate cijelo ljeto, a lisna masa se smanjuje (neki listići nakon cvatnje požute). Da li ih mora biti više pa imate dojam da stalno cvate ili ....... hvala svima na pomoći.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Posadila sam u posudu ranunkule , lijepo nikli, narasli i sada kad treba da počnu cvjetati , jedan po jedan odoše. Lijepi su mi ali više neću kupovati jer sve mi ugine pa se onda samo žalostim.
![]() ![]() |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
Calla ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 135 |
isto je i kod mene.bili su lijepi,cvrsti..dva pupoljka se otvorila,al nekako slabo,i rijetke su im bile latice.....bas sam se razocarala,jos malo pa ce mi stabljika nestat ![]() ![]() bilo me sramota same sebe da ih slikam,a ne jos da vam pokazem(da nije tuzno bilo bi smijesno) |
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Evo mojih krasotica
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
sanjalica4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
jel ima netko iskustva sa sjemenom?
|
|
![]() |
|
samira ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 25 |
predivna je ja bas zutu boju nevolim ali ova je zaista divna..
|
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Evo i ja sam svoju nabavila na trznici i predivna je isto žute boje, držim ju vani na balkonu i nadam se da ce dugo cvjetat jer puna je pupova. Njezini cvjetovi su mi prekrasni i mogla bi ju stalno gledat, htjela sam ju unijeti u stan al bojim se da ne bi to prezivila, pa cu je gladati kako uziva vani.
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
jučer sam ih kupila,crvenu i žutu.Za sada se dobro drže.Znači treba na balkon,ali da joj ne bude prevruće kad pripekne sunce
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
danas sam čula prodavačicu koja ih sama uzgaja, baš je govorila jednoj ženi upute - niske su bolje u tegli, a visoke mogu i u vrt
samo kad se lejti zalijeva treba pripaziti, tj. izvaditi ih iz zemlje, valjda da ne bi istrunile od viška vode do jeseni na jesen ih vratiti natrag u zemlju da bi na proljeće opet iznikli i cvjetali |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
imam ja ...
i dosta negativna... naime iako smo kupili skupo hibridno sjeme jako mala klijavost i ne baš zadovoljavajuća kvaliteta biljaka tako da smo se vratili na kupovinu gotovih sadnica... koje sadimo i uzgajam za prodaju.
ako se može treba probati zbog vlastitog iskustva i stjecanja znanja ali moje je iskustvo da bas i ne obecava
![]() |
|
![]() |
|
sanjalica4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
a koji je postupak sijanja? nigdje ne nalazim taj podatak ili su proturijecni
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |