Sijanje kaktusa, sukulenata |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 345 |
Korisnik | |
Cvijetomanijak ![]() Mladi grm ![]() ![]() *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja govorim po svojim ,moji su na stolu blizu radijatora i u sobi mi varira tem izmedju 25-30C (volim da mi je toplo
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Ako je saksija prekrivena folijom ne treba je zalijevati svaki dan, jer folija sprijecava isusivanje zemlje. U principu zemlja (supstrat) ne smije biti mokra nego vlazna. |
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Ok probacu tako.
|
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
Cvijetomanijak ![]() Mladi grm ![]() ![]() *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Hvala na brzom odgovoru !!Kod mene ne pise nista osim da se sije od aprila do maja i da moze u saksijama uspijevati.Nadam se da ce bar 2-3 niknuti.A sjeme mi je svo isto,sitno,crno,lici na curekot.Izgleda da je sve iste vrste!?
|
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Na kesici obicno pise na kojoj temperaturi sjeme klija. |
|
![]() |
|
Da mora bit na toplome idealna temp 25C ,I zemlju promjesati sa pjeskom ...ja sam pola kupovne te pola kvarcnog pjeska.za sada 2 katusa niknula i drze se.
|
|
![]() |
|
Evo mene je danas muz obradovao kesicom sjemena kaktusa,pa cu ih danas posijati.Samo me zanima jel se sije u kupovnu zemlju ili da je pomijesam sa pijeskom?I jel bas mora biti na toploj temp.?
|
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
marino15 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 17 Rujan 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 29 |
da,probusio sam rupe.sad cu ih prekrit najlonom.to sjeme sam kupio na ebayu neki mix 25 sjemena naci svako sjeme je drugacije.
|
|
![]() |
|
Ja sam isto sijala ovih dana kaktuse ,ovisi koja vrsta kaktusa je ,moje neke su niknule za 3 dana a neke znam da im treba oko mjesec dana .
Ja ih zaljevam svakodnevno ,odrzavam zemlju vlaznom ,i teglice su mi pokrivene najlonom ,te na stolu di je blizu radijator ,temp- 25c. Jesi probusio rube na loncicu ? nesmije ti se nikako zadrzavat voda ...i moja preporuka ti je da ih prekrijes folijom,najlonom kak mi cirkulirao topli zrak i vlaga . |
|
![]() |
|
marino15 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 17 Rujan 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 29 |
danas sam zasadil neko seme od kaktusa.to je neko ekstremno malo seme bilo je unutra 25 komadića semena.zasadil sam ih u plastični mali lončić i stavio u kuću jedno 30cm ispod plafona na gredi jer je tamo oko 25°C.sad me zanima koliko ih često moram zaljevat?i kad bi mi to trebalo narast?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 345 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |