Amarilisi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5657585960 85> |
Korisnik | ||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Možda pusti cvjetnu stapku kasnije ![]() ![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Tako su članovi pisali na prvim stranicama ove teme pa pretpostavljam da je točno. Vjerojatno su već krenuli listati tako da ne prekineš.Nastavi da listovi mogu hraniti lukovicu ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
|
Tea, veselim se tvojoj stapki koja ce za koji tjedan procvjetat, moja je jedna stapka vec zavrsila sa cvjetanjem, a list nije dala ni jedan. Da li znas mozda sta se radi kad odu svi cvjetovi na stapci, dal se reze ili?
A druga mi je dala samo listove, od cvjetne stapke nista ![]() |
||
![]() |
||
|
Možeš odrezat al rađe nemoj.Lukovica se preko stabljike hrani tako da ju možeš kad se skroz posuši samo lagano otkinut.Neće ništa biti ni ako ju odrežeš ali ako ju ostaviš dok se ne posuši skupit će više hrane
![]() Cvjetna stapka mog amarilisa je sve veća i drago mi je da te veseli ![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
|
Hvala na savjetima
![]() Tako sam i ja kupila na 2 mjesta lukovice i jedna je dala cv stapku a dr ne, imas pravo sljedece god cu ih spremno docekati, puna znanja i iskustva zahvaljujuci svima vama ![]() |
||
![]() |
||
|
Svi mi učimo jedni od drugih dok smo tu
![]() Očito ove godine nisu spremne cvasti ili nisu adekvatno bile čuvane ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Slažem se
![]() |
||
![]() |
||
Nina22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
|
Moja 2 amarilisa su u vrtu,kod mene su već 5 god.Kad sam ih dobila već su bili dosta veliki gomolji.
Otkad ih imam samo su ta 2,nema nijedan mali.Je li to tako treba biti ili mojima nešto fali?Mogu li se nekako potaknuti da se šire?Kod mene je zemlja crvenica koja je dosta tvrda.Može li to biti razlog? |
||
![]() |
||
|
Nina,jesi li ih ikad vadila van i pogledala kakve su lukovice?
|
||
|
||
![]() |
||
Nina22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
|
Jesam druge godine nakon što sam ih posadila.Tada sam ih prebacila na drugu stranu vrta.Od tada su na istom mjestu.Oni ovdje mogu prezimiti u vrtu,pa ih nisam dirala.Ne znam je li sad kasno da ih vadim,pa da pogledam?
|
||
![]() |
||
|
Neke lukovice ne daju puno mladih jer su takve sorte ali sumnjam da baš godinama ne daju baš nikakvu mladicu.Imaju li dosta listova sada?
|
||
|
||
![]() |
||
|
Nemaju još listove,u vrtu su,a bilo je dosta hladno.Sad sam ih išla gledati,samo sam digla zemlju oko njih, nisam ih vadila.Lukovice izgledaju dobro.
Dobila sam ove godine od susjede još 3 gomolja,sad su blizu starih.Na jesen ću ih izvaditi,prekopati zemlju i dodati malo nove zemlje,pa će se valjda nešto pokrenuti.Ako misliš da bi trebala nešto drugačije samo javi,primam sve kritike i savjete ![]() |
||
![]() |
||
|
Nina,nema na čemu
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
U pravu si,nisu baš puno narasle.
![]() Bar sam otkrila razlog,pa ću im probati pomoći. |
||
![]() |
||
|
Nije to nikakav problem
![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Kakav šok sam dozivila jutros, moj predivni amarilis se potpuno objesio, skoro da nije pukao pod teretom svoja 4 prekrasna rascvjetala cvijeta, morala sam mu dodat potporanj na koji je sad privezan. Nekim čudom stabljika nije nigdje pukla. Tako da drage moje osigurajte im potporanj da mogu izdrzat tezinu svojih predivnih cvjetova.
![]() |
||
![]() |
||
|
Drago mi je da si ga spasila
![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Nisam ni pomislila da bi se mogao tako presavinut, jer ima drugu ocvalu stapku pored sebe al ocito jadnik nije izdrzao. Glavno da je sad sve ok
![]() |
||
![]() |
||
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
|
![]() Uploaded with ImageShack.us Još malo i moji će se pridružiti vašima!! A ako bude kao lani, to bi trebalo izgledati ovako: ![]() Uploaded with ImageShack.us |
||
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
||
![]() |
||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
vidim kod free da ima i lišće i cvijet.možda i moji potjeraju cvijet.za sada idu samo dvojica
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5657585960 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |