Ciklame - Cyclamen |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 37> |
Korisnik | |
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
dmirce12 koliki im je bio period mirovanja? Ove iz sjemena su
![]() |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
![]() |
|
*Bonsai* ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 89 |
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
dmirce12 mislila sam na stare, koliki im je period mirovanja. Pokušala sam sa oprašivanjem preko prsta ali mi nije uspilo.
![]() |
|
![]() |
|
Bonsai kod mene su one stalno na prozoru i zimi i ljeti imam ih po nekoliko godina,a sad mi je propalo par njih koje su bile stare oko 6 godina.Nadam se da češ uspjeti,a ova je tovja super i želim ti sreču oko nje. Cikas kod mene su ove veče forme mirovale oko 3-4mjeseca dok su ove sitnije nešto krače bile u mirovanju.Sad neznam kako ti nije uspjelo ali vredi pokušati još koji put ja sam svo sjeme dobio baš oprašivanjem preko prsta i evo to su mlade od jesenas.Sretno.
|
|
![]() |
|
Da se vratim malo unazad
![]() dok su bile vani bilo sve ok al kad je ono jako zahladilo ja ih prebacim u kuću u negrijani prosto ali su odmah pokazale negodovanje ![]() |
|
![]() |
|
Evo još par sličica da vidite kako im je bura pokvarila frizuru
![]() ![]() ![]() sad je jedna u mirovanju a ostale će uskoro, nadam se da ću ih održat! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ja ih nikada nisam držao vani i prenašao kako sam več napomenuo kod mene su one stalno na istom mjestu,možda im i smeta to premještanje.Moje su ljeti izložene suncu i cvjetale su mi još u 8-mom mjesecu.Ove su prekrasne i bilo bi šteta da propadnu,a sad da se vratim još na oprašivanje.Dali je prilikom tresenja prašnika na prast bilo peludi,ako jeste onda je trebalo biti sjeme. |
|
![]() |
|
dmirce znala sam ja da će njima štetit premještanje ali kad sam vidila šta im je ona velika bura uradila a najavljen bio onaj snjeg i led ja sam ih samo radi toga pramještala jer sam se bojala da ne smrznu.
Ja ni nisam bila spremna na oprašivanje, čisto sam probala dali ima peludi, nisam kod sebe imala ni penelić ili štapić za uši samo sam onako probala primaknut nokt tučku. Ako požive a nadam se da oće drugi put ću bit spremnija. ![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
vaše su ciklame preljepe i sačuvane,
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Ima ih dosta pa se nadam da če na nekoj uspjeti osjemenjavanje samo je potrebno da im prašnici otpadaju na nokat s tim prebaciti prašnike na drugi cvjet i nema problema meni su se neke i same osjemenile prilikom pomicanja.
|
|
![]() |
|
Evo mene opet s jednim pitanjem za znalce. Nikad nisam imala šumsku ciklamu i neznam šta s njom.
Jučer ujutro dobijem od jednog prijatelja koji zna da ih obožavam 3 kom. Veselju nije bilo kraja, ali kako je jučer bila nedija a danas još uvik puvala bura nisam ih posadila. Uputite me di da ih posadim, rasle su u prirodnom okruženju u masliniku. Ako ih i ja stavim u maslinik malo ću ih viđat, dali da ih posadim u pitar ili u vrt negdi u sjenu? Pomagajte ljudi!! |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Posadi ih u vrt i ne mora biti baš najdublja sjena. Moje su posađene ispod borova, iako imam i jednu u tegli već dvije godine i isto je super. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Anastazija hvala!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Možeš je slobodna posaditi po izboru imam i ja jednu u tegli več nekoliko godina i ništa joj nefali cvjeta redovito jeste malo slabija od ove domaće.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dmirce dragi ti si doktor za ciklame! Hvala ti na savjetima i na toliko lipih sličica naših ljubimica!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Cikas ima ih još samo malo strpljenja i slikice stižu,a sve su mi sad počele cvjetati one od prošle godine.A ja sam tu da pomognem savjetima koliko mogu.Hvala na
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |