Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ciklame - Cyclamen
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ciklame - Cyclamen

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 37>
Korisnik
Poruka
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2012 u 22:45
a evo i iz sjemena
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 499
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2012 u 07:46
dmirce12 koliki im je bio period mirovanja? Ove iz sjemena su mislim da to neću nikad dočekat!
Baška Voda
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2012 u 22:01
Cikas misliš koliko su stare mirovale ili od dobivenih sjemenki do sjetve?Evo i ove su iz sjemena,a uz malo truda može se dobiti sjeme
Na vrh
*Bonsai* View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 89
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje *Bonsai* Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2012 u 13:05

dmirce 12 ja sam ovu dobila za 8 mart,nadam se da ce mi se odrzati jer mi je prosle godine uginula,tebi su superThumbs%20Up
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2012 u 18:25
dmirce12 mislila sam na stare, koliki im je period mirovanja. Pokušala sam sa oprašivanjem preko prsta ali mi nije uspilo.
Baška Voda
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2012 u 22:25

Bonsai kod mene su one stalno na prozoru i zimi i ljeti imam ih po nekoliko godina,a sad mi je propalo par njih koje su bile stare oko 6 godina.Nadam se da češ uspjeti,a ova je tovja super i želim ti sreču oko nje.

Cikas kod mene su ove veče forme mirovale oko 3-4mjeseca dok su ove sitnije nešto krače bile u mirovanju.Sad neznam kako ti nije uspjelo ali vredi pokušati još koji put ja sam svo sjeme dobio baš oprašivanjem preko prsta i evo to su mlade od jesenas.Sretno.
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2012 u 22:42
Da se vratim malo unazad

dok su bile vani bilo sve ok al kad je ono jako zahladilo ja ih prebacim u kuću u negrijani prosto ali su odmah pokazale negodovanje

Baška Voda
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2012 u 22:51
Evo još par sličica da vidite kako im je bura pokvarila frizuru

ovoj baš i ne

sad je jedna u mirovanju a ostale će uskoro, nadam se da ću ih održat! Sliknem ih pa stavim!

Baška Voda
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2012 u 23:00

Ja ih nikada nisam držao vani i prenašao kako sam več napomenuo kod mene su one stalno na istom mjestu,možda im i smeta to premještanje.Moje su ljeti izložene suncu i cvjetale su mi još u 8-mom mjesecu.Ove su prekrasne i bilo bi šteta da propadnu,a sad da se vratim još na oprašivanje.Dali je prilikom tresenja prašnika na prast bilo peludi,ako jeste onda je trebalo biti sjeme.

Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2012 u 08:29
dmirce znala sam ja da će njima štetit premještanje ali kad sam vidila šta im je ona velika bura uradila a najavljen bio onaj snjeg i led ja sam ih samo radi toga pramještala jer sam se bojala da ne smrznu.
Ja ni nisam bila spremna na oprašivanje, čisto sam probala dali ima peludi, nisam kod sebe imala ni penelić ili štapić za uši samo sam onako probala primaknut nokt tučku.
Ako požive a nadam se da oće drugi put ću bit spremnija.
Baška Voda
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2012 u 08:44
vaše su ciklame preljepe i sačuvane,
Clap
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2012 u 18:25
Ima ih dosta pa se nadam da če na nekoj uspjeti osjemenjavanje samo je potrebno da im prašnici otpadaju na nokat s tim prebaciti prašnike na drugi cvjet i nema problema meni su se neke i same osjemenile prilikom pomicanja.
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 22:15
Evo mene opet s jednim pitanjem za znalce. Nikad nisam imala šumsku ciklamu i neznam šta s njom.
Jučer ujutro dobijem od jednog prijatelja koji zna da ih obožavam 3 kom. Veselju nije bilo kraja, ali kako je jučer bila nedija a danas još uvik puvala bura nisam ih posadila. Uputite me di da ih posadim, rasle su u prirodnom okruženju u masliniku. Ako ih i ja stavim u maslinik malo ću ih viđat, dali da ih posadim u pitar ili u vrt negdi u sjenu? Pomagajte ljudi!!
Baška Voda
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 23:18

Posadi ih u vrt i ne mora biti baš najdublja sjena.
Moje su posađene ispod borova, iako imam i jednu u tegli već dvije godine i isto je super.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 20:58
Anastazija hvala!
Baška Voda
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 22:37
Možeš je slobodna posaditi po izboru imam i ja jednu u tegli več nekoliko godina i ništa joj nefali cvjeta redovito jeste malo slabija od ove domaće.
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 23:08
Evo male usporedbe moja ciklama od prošle godine
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 23:10
ista ta ove godine
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 08:21
dmirce dragi ti si doktor za ciklame! Hvala ti na savjetima i na toliko lipih sličica naših ljubimica!
Baška Voda
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 21:51
Cikas ima ih još samo malo strpljenja i slikice stižu,a sve su mi sad počele cvjetati one od prošle godine.A ja sam tu da pomognem savjetima koliko mogu.Hvala nasmile173doktoratu.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 37>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,201 sekundi.