Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Ostala hobistika > Razni hobi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - palcica - kolači, torte
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava


palcica - kolači, torte

 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 29>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2012 u 21:16
Rezanci za juhu, recept vam je isti kao i za torteline (per str natrag)









Na vrh
Sponzorirani linkovi


Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 29 Veljača 2008
Status: Offline
Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2012 u 19:29
Draga nisam ti bila par dana na temi.
 
Ovaj rižoto je tako sočan preko ekrana. Smile
 
Nego, kako uskoro ide Uskrs daj nam nekih prigodnih recepata ili prijedloga. Smile
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2012 u 19:22
MUSAKA

500-600 dag junećeg mljevenog mesa
1 veća glavica kapule
2 kom mrkve
malo ulja
fetu sitno narezane pancete
3-4 režnja češnjaka
malo petrusimula
šalše ili konšerve
sol
vegeta
papar
muškatnog oraščića
2 lista lovora
2 dcl vrhnja za kuhanje
4 kom jaja
1/2 l mlika
1/2 l bešamela
5-6 većih krumpira

Na ulju pirjaj kapulu, sitno narezanu pancetu i naribanu mrkvu, malo posoli, dodaj lovorov list....zatim meso dinstaj uz mješanje...nakon par minuta stavi komadić šalše ili konšerve, vegete, muškatnog orašćića, popapri.
Nek se pirja nekih 10-tak min i umiješaj sitno nasjeckani češnjak i petrusimul. Promiješaj pa ulij vrhnje za kuhanje....sad neka prokuha dva tri minuta i skini sa vatre.




Očisti krumpir operi i izreži na tanke ploške. U namašćen lim posloži red krumpira, posoli ga i na njega rasporedi dinstano mljeveno meso. Prekrij meso sa narezanim krompirom.
Jaja umuti sa mikserom i dodaj mliko...-ja odmah prelijem po mesu i krumpirima i pospem sa malo petrusimula.
Stavi peć na 200°. Kad se već musaka lagano zapeče...kad nema tekućeg sloja na vrhu prelij sa bešamelom i zapeci do kraja.




naravno može i bez bešamela i vrhnja za kuhanje, al ovako je zaista sočna .. puna okusa...a i kalorija hehe :)







a ovo je od prošlog puta bez bešamela



Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 22:36
CRNI RIŽOT
reka bi stari svit "U po' marča sipa i komarča".....a eto marč (ožujak) je proša a ja tek prvi put ove godine imala susret sa sipom...

1 kg sipe
1 veća glavica kapule
malo maslinovog ulja
4 režnja češnjaka
petrusimula
sol
papar
1/2 dcl crnog vina
7 dag riže po osobi
3 juš žl maslinova ulja
1 juš žl kvasine
vode (količina ovisi o riži)

Sipu očisti, ne zaboravi skinut oči i pažljivo otkinut mjehurić sa crnilom pa ga spremit u mlaku vodu pomiješanu sa malo ulja. Zatim sipu operi i izreži na male komade ... ja izrežem sitnije zbog dice (ionako je izdvajaju iz rižota).


Lisnato izreži kapulu i malo je prodinstaj dok ne uvene na maslinovom ulju.


Dodaj meso od sipe i pirjaj dok ne omekša.


Nadodaj nasjeckani češnjak i petrusimul, potom crno vino pa zatim crnilo.
Dolijevaj pomalo vode, kad je sipa skoro skuhana uspi rižu. Ja stavim 7 dag po osobi, znači za 6 nas cca 45 dag riže.


Rižu par minuta pirjaj na suho uz stalno miješanje, jer bi se vrlo lako zalijepila i zagorila...tako 2-3 minuta i onda nadodavat pomalo vodu, također uz stalno miješanje....vode dodam 1:3, znači rižu stavim u prikladnu posudu i koliko je riže toliko pripremim vode al 3x ravnajući se prema toj posudi u kojoj je bila riža. Posoli, popapri.


Pripazit da se riža ne prekuha, minut prije nego je rižot kuhan, dodaj 3 žlice maslinova ulja i žlicu kvasine.
Nek rižot malo odstoji prije posluživanja.

moram napomenut da od navedenih sipa samo mi je jedna imala kvalitetno crnilo, eto ipak je stari svit dobro govorija...."u po marča sipa i komarča...", a marč je na koncu, pa i crnilo i štađun od sipe adio .... hehehe...još je i dobro ispa sa mizernim crnilom ..

ma još samo da nadodam kako nas ima doma 4-vero , al ja računam rižota za 6 ljudi, neka se nađe i za večeru mrvicu. :)





Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 22 Travanj 2007
Lokacija: Hr
Status: Offline
Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 11:58
Predivne hrane spravljaš, draga Palčice!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 17:58


Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 17:57
RAFIOLI

prejednostavni, jeftini, a tope se u ustima....

Prhko tijesto:

1/2kg brašna
25 dag margarina
8 dag šećera
1 jaje
1 pzp
1/2 dcl mlika
ruma, korica lim/nar

umijesi prhko tijesto i neka odmara 1 sat

Nadjev:

2 dcl mlika
3 juš žl šećera
vanilin šećer
25 dag mljevenih orasa
arome

mliko i šećer zakuhaj, skini sa vatre dodaj orase i aromu

Tijesto sam valjala dosta tanko



Čašom rezala oblik, stavi malo nadjeva, a kraj malo pomaži mješavinom šećera i vode da se zaljepi ili bjelanjcem.



peci nekih 15-20 min na 150°-170°







Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 20:23
danas je počela šetnja prirodom i potraga za večerom







i onda
jednu kapulu malo prodinstala na pravom ulju, dodala očišćene sparoge, posolila, par min ih na jačoj vatri okretala, dodala malo biloga vina i dinstala ih nekih 5 minuta...



onda užbatila 3-4 jaja i dodala u sparoge



i minut dva prije nego je gotovo još stavila malo pečenice tanko izrezane



evo ih...

Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar
ZLATNI DONATOR

Pridružen: 20 Veljača 2011
Status: Offline
Bodovi: 499
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2012 u 21:12
Dižem za ovaj kruv, puno primamljiviji nego onaj iz pekača. Danas pala treća tura sirnica!
Baška Voda
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2012 u 18:31






Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2012 u 18:30
opet savijača od jabuka i karamela



Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 20:28
dok ja šetam tvojim vrtom ti pečeš sirnice....

eto vidiš ... nema straha...cvikaj do dna i one opet sisate
ja sam danas ispekla samo 3 komada...već su se uskokodakali da su samo 3...a sunce, vrtal...iman ja posla priko glave

Cikas super, hvala ti na isprobavanju sirnica, nadam se da su tvoji zadovoljni okusom ..
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar
ZLATNI DONATOR

Pridružen: 20 Veljača 2011
Status: Offline
Bodovi: 499
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 18:22
Cepnila sam koliko sam god imala srca!

i dobila prsate dame!

Baška Voda
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2012 u 18:59

danas opet buhtle









Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 17:58
http://www.coolinarika.com/recept/savijaca-s-jabukama-i-karamelom/


evo danas sam napravila ovu savijaču sa linka.....mi kao i uvik oduševljeni, samo su se žalili da im je malo 6 komada savijača...toliko koliko ih je ispalo od količine sa recepta....
savijača je mirisna, sočna, ukusna....a sviđa mi se što idu 2 jabuke tako da nisu prevagale sav okus i ukus drugim sastojcima















Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 21 Veljača 2011
Status: Offline
Bodovi: 1559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2012 u 21:50
I ja prenosim iskustva s tvojim receptom!
Danas sam radila tvoje čoko-palačinke i muž upravo dovršava zadnji komadić. Jako je fino i taman mjera za nedjelju.
Nisam uspjela poslikati...ali drugi puta ću sigurno.....
Hvala na receptu i ideji!
 
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar
ZLATNI DONATOR

Pridružen: 21 Studeni 2011
Status: Offline
Bodovi: 3958
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2012 u 19:18
Evo draga Palčice ,ja malo navratila,vidim ima puno toga finoga za isprobati. A ja danas radila 3.puta tvoju famoznu čokoladnu tortu kčeri za rođendan.
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2012 u 19:12
e samo još da kažem dojmove mojih doma za zamjenu namirnica za kolač

kažu da im je bio ljepši onaj iznad - bijela krema, taman biskvit al i ovaj nestaje brzinom munje
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2012 u 19:09
svima koji navraćaju na kolače veliki pozz, a danas evo nove slikice istog kolača koji sam iznad napisala recept
Kuglofasti vanilililiii

ovaj danas sam radila sa pudingom od čokolade umjesto od vanilije, a u biskvit nisam stavila kakao..a preljev sam umjesto samog mlijeka.. smutila u mlijeko 2 juš žlice kraš ekspresa + čep ruma, to zakuhala do vrenja..pa hladnim preljevom preko hladnog biskvita

e da .. nisam ga prelila čok glazurom nego samo malo ukrasila šlagom







Na vrh
ella16 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan
Avatar

Pridružen: 31 Srpanj 2011
Status: Offline
Bodovi: 46
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ella16 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2012 u 08:05
[QUOTE=palcica]Kuglofasti vanilililiii

   BISKVIT
4 kom jaja
15 dag šećera
vanilin šećer
30 dag brašna + prašak za pecivo
1 kom jogurt
1 dcl ulja
1 veća naribana jabuka
1 juš žl kakaa
rum, korice lim/nar (po želji)

mljac, mljac Smile ovo probam... smile78

Zagreb - zapad
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 29>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.