Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Ostala hobistika > Razni hobi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - palcica - kolači, torte
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava


palcica - kolači, torte

 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 29>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Pridružen: 09 Lipanj 2010
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2012 u 10:44

Uuuuu stvarno fino izgleda  smile186.
Hvala na receptima, a posebno na slikama svih faza rada. To volim, onda odmah imam volju probati i sama to napraviti, a ne kad neke stvari ostanu nedorečene pa neznam kaj dalje.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Sponzorirani linkovi


Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 22 Travanj 2007
Lokacija: Hr
Status: Offline
Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2012 u 06:30
Palčice, finoooooo izgleda!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2012 u 23:44
Kuglofasti vanilililiii

   BISKVIT
4 kom jaja
15 dag šećera
vanilin šećer
30 dag brašna + prašak za pecivo
1 kom jogurt
1 dcl ulja
1 veća naribana jabuka
1 juš žl kakaa
rum, korice lim/nar (po želji)

Bjelanjak napravi u čvrst snijeg.
Žumanjke tuci sa šećerom i vanilin šećerom.


Polako dodaj ostale sastojke, pa naribanu jabuku umiješaj žlicom.


Na kraju dodat bijelanjak i također izmješat žlicom.


Stavi peć u dublji pleh veličine 35x25 nekih 30-40 min na 170°.
Pečeni, ohlađeni biskvit prelij sa malo mlakog mlijeka.



   KREMA
2 kesice vanilin pudinga
2 vanilin šećera
2-4 juš žl šećera
700 ml mlijeka
400 ml vrhnja za šlag

Prašak za puding dobro izmješaj sa malo mlijeka.
U zadano mlijeko dodaj šečer i skuhaj puding.


Ohlađeni puding izmješaj sa prethodno razrađenim vrhnjem za šlag.


Kremu premaži preko biskvita.


Preko kreme prelij čok glazurom.








Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2012 u 23:32
VIŠNJASTA BAKLAVA

10 kom kupovnih kora za savijače ili baklave
1 kg višanja (iz kompota ili smrznutih ili svježih)
   


nadjev
3 kom jaja
1 šalica od 2 dcl šećera
1 vanilin šećer
1 šalica od 2 dcl ulja
1 kiselo vrhnje
1 prašak za pecivo

cijela jaja skupa sa šećerom i vanilin šećerom pjenasto umuti, dodaj sve ostale sastojke



slaganje baklave
u duboku škrovadu 35x40 cm stavi 2 kore, na kore četvrtinu nadjeva pa na nadjev četvrtinu višanja...opet 2 kore, nadjev, višnje....pa tako ponovi još 2x i na kraju još prekrit sa 2 kore.



Baklavu odmah izrezat na rombove i takvu stavi peć na 170° 40 min.



   preljev
3 šalice od 2 dcl vode
2 vanilin šećera
1 šalica od 2 dcl šećera
Preljev skuhat i vrućeg prelit preko vruće ispečene baklave




ja ovaj kolač preferiram ljeti...hladan iz frižidera je pravo osvježenje....al volim ga ja u svaka doba godine....









Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2012 u 23:19
Ella....pa samo zaželi...ja sam tu .. ispunjavam želje....hiihih

Proljeće bome sam se i ja do suza nasmijala
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 29 Veljača 2008
Status: Offline
Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2012 u 16:20
Originalno poslano od člana palcica palcica napisao:

joj joj joj sad se smijem sama sebi.....tek sam sad skužila zašto ti tražiš sir u sirnicama.....asociralo te ime sirnica na sir....joj baš sam plavuša...i tek se sad mislim zašto se ona zapravo kod nas zovu Sirnice





smile96 Trajalo je malo duže, ali smo se na kraju ipak razumjele!!!





Na vrh
ella16 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan
Avatar

Pridružen: 31 Srpanj 2011
Status: Offline
Bodovi: 46
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ella16 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2012 u 13:54
sinoć sam počela tipkati pa me nešto izbacilo...
no, htjela sam reći... jaaooo palčice, jesi ti svjesna da sam ja trudna i da svakih 15 min imam neke želje, a onda otkrijem tvoju temu smile50
nakon samo par postova već imam svakakve ideje Wink
svaka čast! divni recepti Thumbs%20Up
Zagreb - zapad
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2012 u 22:12
joj joj joj sad se smijem sama sebi.....tek sam sad skužila zašto ti tražiš sir u sirnicama.....asociralo te ime sirnica na sir....joj baš sam plavuša...i tek se sad mislim zašto se ona zapravo kod nas zovu Sirnice
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 29 Veljača 2008
Status: Offline
Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2012 u 20:19
Pa ja gledam i mislim si da mi sliči na Pincu!!!
Ma baš si me zbunila sa ovom sirnicom - Pincom.Smile

Možda bih je i ja mogla probati napraviti za Uskrs.

Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2012 u 13:32
Proljeće to se kod nas zove Sirnica, a mislim da je pravi naziov Pinca..običaj je da se radi za Uskrs i nosi se na blagoslov.....ja već pečem tokom korizme da malo ponovim gradivo
Moji doma to svi vole u kombinaciji sa nekakvim mlječnim napitkom, a na sam Uskrs jedu je skupa sa tvrdo skuhanim jajima
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 29 Veljača 2008
Status: Offline
Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2012 u 12:28
Kod tebe više ne smijem navraćati gladna.Tongue

Nego, baš si me zbunila sa ovim sirnicama da znaš!
Čitala sam dva puta i ništa mi nije bilo jasno, nema sira, izgledaju slatko ....

Kod mene je sirnica pita sa sirom (ili sirnica), a kod vas se to zove štrudla sa sirom, a ovo tvoje se zove sirnica a ne sliči na moje sirnice (koje su slane).
No svejedno izgledaju privlačno makar ja ne preferiram kolače gdje idu citrusi.

Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2012 u 10:30
jedan dio slikica sam uspila vratit, sljedeću ću čim uvatim vrimena
Žene moje hvala vam...Cikas ne mirišu više ... sinoć i jutros sve pojedene
Jani ja te arome kupim u Splitu po trgovačkim centrima, a inače su proizvod pekare Biškić   
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2012 u 09:31
OMG SAV MOJ TRUD STAVLJANJA RECEPATA I SLIKA PAO U DUBOKO MORE.........
znam u čemu je greška nestajanja slika..idem probat editirat postove i stavit slike sa svog profila na coolinariki.....OMG
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 21 Veljača 2011
Status: Offline
Bodovi: 1559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2012 u 21:20
Stvarno su kao za žurnal! A mogu misliti kako su tek ukusne, mmmmmmm....rado bih malčice ukrala sa ovog stola.....
 
Nego, reci ti nama s kontinenta, gdje kupuješ ove arome? Uvijek slušam o tom začinu sirnica, ali ga nisam nikada do sada vidjela....
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar
ZLATNI DONATOR

Pridružen: 20 Veljača 2011
Status: Offline
Bodovi: 499
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2012 u 21:10
Redovni obilazak, i paf. U zadnjih petnaestak godina prva korizma a da ja još nijednom nisam zamisila sirnice. A kakvo je stanje neznam ni oću li. Nesmim teretit desnu ruku a ti znaš da je potriba za nakuvavanjem velika.
Recept si mi velikodušno dala dosta prije, razlikuje se od mog (moje matere) u 2 jaja, aromi za sirnice (onda bio kruškovac) i načinu rizanja. Ja ih zarižem pliće.
Svaka ti čast, mirišu mi i ovako iz daleka.
Baška Voda
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar

Pridružen: 28 Siječanj 2010
Status: Offline
Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2012 u 19:19
uh ,uh što dobro izgledaju evo prepisujem smile217
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2012 u 16:57
uz popodnevnu kavicu ... mmm pašu...a dica se posebno vesele jer im je to omiljena večera uz mliječni napitak....











Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2012 u 16:54
SIRNICE

1 kg brašna
2 kocke kvasca
17 dag masnoće(margarin, mast, ulje)
2 kom jaja
6 kom žumanjaka
25 dag šećera
2 vanilin šećera
sol
sok od 1 naranče
korica lim/nar
arome za sirnicu (ruža, marascino, rum)
cca od 1 1/2 - 2 dcl mlijeka


Brašno stavim u zdjelu i na paru ga malko ugrijem.






Kocke kvasca rastopi u malo mlakog mlijeka skupa sa žlicom dvi brašna i malom žličicom šećera. Neke kisne.




Jaja i žumanjke pjenasto umuti sa šećerom i vanilin šećerom. kad umutiš u to nadodaj sol.



U mlaki sok od naranče stavi sve arome naravno po želji. Ja koristim sve ove na slici + korice lim/nar
sa maraskinom i ružom ne pretjerat (nekih 5-6 kapi) jer je dosta intezivan miris.. a ovu aromu srnice skoro cijelu bočicu na 1 kg brašna...korice ja stavim isto dosta obilato.



Masnoća mora bit na sobnoj temp ili je otopi na laganoj vatri.

U ugrijano brašno dodaj masnoću, žumanjke sa šeć i sve ostalo, na kraju kvasac....umijesi niti mekano niti tvrdo tijesto....trebat će ti još malo brašna za primjesivanje....samo nek se ne lijepi tijesto. Stavi ga na toplo da kisne.



ja dva puta primjesim tijesto.. pazit da se ne zahladi prostorija u kojoj kisnu sirnice.
Testo razdijelim na dva jednaka dijela pa opet taj svaki dio na 3 ista komada tijesta....umijesim kugle tijesta i stavim u mlaku peć nek opet kisnu nekih 30-tak minuta, preostale 3 sirnice ostavim na toplom nek i one također kisnu.



Nakon tih 30-tak min svaku sirnicu presječem u u tri dijela škarama za tkaninu...skroz do dna i opet ostavim 15 min da se dižu.



ovako izgleda rasječena..


nakon toga upali peć na 150° i peci pola sata, skoro već pečene izvadi van premaži mlakom vodom i pospi šećerom pa ih vrati još 15-tak minuta da se do kraja ispeku.
možete ih i namazat umućenim žumanjkom prije početka pečenja..ja sam bila u knap sa jajima pa sam ovaj put alternativnim mazanjem (voda+šećer)
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2012 u 10:29
NEMASNI POMFRI

cca 1 kg krompira
sol
Vegeta
2-3 grančice ruzmarina
par feta pancete
malo maslinovog ulja

Krompir očistit, oprat, osušit i narezat na tanke šnite, začinit solju i vegetom, poprskat malo uljem, ubacit ruzmarin i pancetu na fetice.
Peci u prethodno zagrijanu peć nekih 40-tak min na 250°.

poslužit kao prilog uz bilo kakvu vrstu roštilja, prženog mesa, lešog mesa...........jaja, hrenovki......






Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 15 Svibanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2012 u 10:26
joooooooj jedan jedini put sam radila muffine,...bio je neki čok recept...e sad kad si me podsjetila na takav desert potrudit ću se da prokopam i isprobam kakav recept...bi ćete naravno obaviještene
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 29>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.