palcica - kolači, torte |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 29> |
Korisnik | |
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Uuuuu stvarno fino izgleda ![]() Hvala na receptima, a posebno na slikama svih faza rada. To volim, onda odmah imam volju probati i sama to napraviti, a ne kad neke stvari ostanu nedorečene pa neznam kaj dalje. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Palčice, finoooooo izgleda!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
palcica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kuglofasti vanilililiii
BISKVIT 4 kom jaja 15 dag šećera vanilin šećer 30 dag brašna + prašak za pecivo 1 kom jogurt 1 dcl ulja 1 veća naribana jabuka 1 juš žl kakaa rum, korice lim/nar (po želji) Bjelanjak napravi u čvrst snijeg. Žumanjke tuci sa šećerom i vanilin šećerom. ![]() Polako dodaj ostale sastojke, pa naribanu jabuku umiješaj žlicom. ![]() Na kraju dodat bijelanjak i također izmješat žlicom. ![]() Stavi peć u dublji pleh veličine 35x25 nekih 30-40 min na 170°. Pečeni, ohlađeni biskvit prelij sa malo mlakog mlijeka. ![]() KREMA 2 kesice vanilin pudinga 2 vanilin šećera 2-4 juš žl šećera 700 ml mlijeka 400 ml vrhnja za šlag Prašak za puding dobro izmješaj sa malo mlijeka. U zadano mlijeko dodaj šečer i skuhaj puding. ![]() Ohlađeni puding izmješaj sa prethodno razrađenim vrhnjem za šlag. ![]() Kremu premaži preko biskvita. ![]() Preko kreme prelij čok glazurom. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
palcica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
VIŠNJASTA BAKLAVA
10 kom kupovnih kora za savijače ili baklave 1 kg višanja (iz kompota ili smrznutih ili svježih) ![]() nadjev 3 kom jaja 1 šalica od 2 dcl šećera 1 vanilin šećer 1 šalica od 2 dcl ulja 1 kiselo vrhnje 1 prašak za pecivo cijela jaja skupa sa šećerom i vanilin šećerom pjenasto umuti, dodaj sve ostale sastojke ![]() slaganje baklave u duboku škrovadu 35x40 cm stavi 2 kore, na kore četvrtinu nadjeva pa na nadjev četvrtinu višanja...opet 2 kore, nadjev, višnje....pa tako ponovi još 2x i na kraju još prekrit sa 2 kore. ![]() Baklavu odmah izrezat na rombove i takvu stavi peć na 170° 40 min. ![]() preljev 3 šalice od 2 dcl vode 2 vanilin šećera 1 šalica od 2 dcl šećera Preljev skuhat i vrućeg prelit preko vruće ispečene baklave ![]() ja ovaj kolač preferiram ljeti...hladan iz frižidera je pravo osvježenje....al volim ga ja u svaka doba godine.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
palcica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ella....pa samo zaželi...ja sam tu .. ispunjavam želje....hiihih
Proljeće bome sam se i ja do suza nasmijala ![]() ![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
ella16 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 31 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 46 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sinoć sam počela tipkati pa me nešto izbacilo...
no, htjela sam reći... jaaooo palčice, jesi ti svjesna da sam ja trudna i da svakih 15 min imam neke želje, a onda otkrijem tvoju temu
![]() nakon samo par postova već imam svakakve ideje
![]() svaka čast! divni recepti
![]() |
|
Zagreb - zapad
|
|
![]() |
|
palcica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
joj joj joj sad se smijem sama sebi.....tek sam sad skužila zašto ti tražiš sir u sirnicama.....asociralo te ime sirnica na sir....joj baš sam plavuša...i tek se sad mislim zašto se ona zapravo kod nas zovu Sirnice
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pa ja gledam i mislim si da mi sliči na Pincu!!!
Ma baš si me zbunila sa ovom sirnicom - Pincom. ![]() Možda bih je i ja mogla probati napraviti za Uskrs. |
|
![]() |
|
palcica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Proljeće to se kod nas zove Sirnica, a mislim da je pravi naziov Pinca..običaj je da se radi za Uskrs i nosi se na blagoslov.....ja već pečem tokom korizme da malo ponovim gradivo
![]() Moji doma to svi vole u kombinaciji sa nekakvim mlječnim napitkom, a na sam Uskrs jedu je skupa sa tvrdo skuhanim jajima ![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kod tebe više ne smijem navraćati gladna.
![]() Nego, baš si me zbunila sa ovim sirnicama da znaš! Čitala sam dva puta i ništa mi nije bilo jasno, nema sira, izgledaju slatko .... Kod mene je sirnica pita sa sirom (ili sirnica), a kod vas se to zove štrudla sa sirom, a ovo tvoje se zove sirnica a ne sliči na moje sirnice (koje su slane). No svejedno izgledaju privlačno makar ja ne preferiram kolače gdje idu citrusi. |
|
![]() |
|
palcica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jedan dio slikica sam uspila vratit, sljedeću ću čim uvatim vrimena
Žene moje hvala vam...Cikas ne mirišu više ... sinoć i jutros sve pojedene ![]() Jani ja te arome kupim u Splitu po trgovačkim centrima, a inače su proizvod pekare Biškić ![]() |
|
![]() |
|
palcica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
OMG
![]() znam u čemu je greška nestajanja slika..idem probat editirat postove i stavit slike sa svog profila na coolinariki.....OMG |
|
![]() |
|
jani ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 1559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Stvarno su kao za žurnal! A mogu misliti kako su tek ukusne, mmmmmmm....rado bih malčice ukrala sa ovog stola.....
Nego, reci ti nama s kontinenta, gdje kupuješ ove arome? Uvijek slušam o tom začinu sirnica, ali ga nisam nikada do sada vidjela....
|
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Redovni obilazak, i paf. U zadnjih petnaestak godina prva korizma a da ja još nijednom nisam zamisila sirnice. A kakvo je stanje neznam ni oću li. Nesmim teretit desnu ruku a ti znaš da je potriba za nakuvavanjem velika.
Recept si mi velikodušno dala dosta prije, razlikuje se od mog (moje matere) u 2 jaja, aromi za sirnice (onda bio kruškovac) i načinu rizanja. Ja ih zarižem pliće. Svaka ti čast, mirišu mi i ovako iz daleka. ![]() |
|
![]() |
|
sarajka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
uh ,uh što dobro izgledaju evo prepisujem
![]() |
|
![]() |
|
palcica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
uz popodnevnu kavicu ... mmm pašu...a dica se posebno vesele jer im je to omiljena večera uz mliječni napitak....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
palcica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
SIRNICE
1 kg brašna 2 kocke kvasca 17 dag masnoće(margarin, mast, ulje) 2 kom jaja 6 kom žumanjaka 25 dag šećera 2 vanilin šećera sol sok od 1 naranče korica lim/nar arome za sirnicu (ruža, marascino, rum) cca od 1 1/2 - 2 dcl mlijeka Brašno stavim u zdjelu i na paru ga malko ugrijem. ![]() Kocke kvasca rastopi u malo mlakog mlijeka skupa sa žlicom dvi brašna i malom žličicom šećera. Neke kisne. ![]() Jaja i žumanjke pjenasto umuti sa šećerom i vanilin šećerom. kad umutiš u to nadodaj sol. ![]() U mlaki sok od naranče stavi sve arome naravno po želji. Ja koristim sve ove na slici + korice lim/nar sa maraskinom i ružom ne pretjerat (nekih 5-6 kapi) jer je dosta intezivan miris.. a ovu aromu srnice skoro cijelu bočicu na 1 kg brašna...korice ja stavim isto dosta obilato. ![]() Masnoća mora bit na sobnoj temp ili je otopi na laganoj vatri. U ugrijano brašno dodaj masnoću, žumanjke sa šeć i sve ostalo, na kraju kvasac....umijesi niti mekano niti tvrdo tijesto....trebat će ti još malo brašna za primjesivanje....samo nek se ne lijepi tijesto. Stavi ga na toplo da kisne. ja dva puta primjesim tijesto.. pazit da se ne zahladi prostorija u kojoj kisnu sirnice. Testo razdijelim na dva jednaka dijela pa opet taj svaki dio na 3 ista komada tijesta....umijesim kugle tijesta i stavim u mlaku peć nek opet kisnu nekih 30-tak minuta, preostale 3 sirnice ostavim na toplom nek i one također kisnu. ![]() Nakon tih 30-tak min svaku sirnicu presječem u u tri dijela škarama za tkaninu...skroz do dna i opet ostavim 15 min da se dižu. ![]() ovako izgleda rasječena.. ![]() nakon toga upali peć na 150° i peci pola sata, skoro već pečene izvadi van premaži mlakom vodom i pospi šećerom pa ih vrati još 15-tak minuta da se do kraja ispeku. možete ih i namazat umućenim žumanjkom prije početka pečenja..ja sam bila u knap sa jajima pa sam ovaj put alternativnim mazanjem (voda+šećer) |
|
![]() |
|
palcica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
NEMASNI POMFRI
cca 1 kg krompira sol Vegeta 2-3 grančice ruzmarina par feta pancete malo maslinovog ulja Krompir očistit, oprat, osušit i narezat na tanke šnite, začinit solju i vegetom, poprskat malo uljem, ubacit ruzmarin i pancetu na fetice. Peci u prethodno zagrijanu peć nekih 40-tak min na 250°. poslužit kao prilog uz bilo kakvu vrstu roštilja, prženog mesa, lešog mesa...........jaja, hrenovki...... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
palcica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
joooooooj jedan jedini put sam radila muffine,...bio je neki čok recept...e sad kad si me podsjetila na takav desert potrudit ću se da prokopam i isprobam kakav recept...bi ćete naravno obaviještene
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 29> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |