Amarilisi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 85> |
Korisnik | ||
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Hvala na savjetima
![]() Tako sam i ja kupila na 2 mjesta lukovice i jedna je dala cv stapku a dr ne, imas pravo sljedece god cu ih spremno docekati, puna znanja i iskustva zahvaljujuci svima vama ![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Možeš odrezat al rađe nemoj.Lukovica se preko stabljike hrani tako da ju možeš kad se skroz posuši samo lagano otkinut.Neće ništa biti ni ako ju odrežeš ali ako ju ostaviš dok se ne posuši skupit će više hrane
![]() Cvjetna stapka mog amarilisa je sve veća i drago mi je da te veseli ![]() ![]() ![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
|
Tea, veselim se tvojoj stapki koja ce za koji tjedan procvjetat, moja je jedna stapka vec zavrsila sa cvjetanjem, a list nije dala ni jedan. Da li znas mozda sta se radi kad odu svi cvjetovi na stapci, dal se reze ili?
A druga mi je dala samo listove, od cvjetne stapke nista ![]() |
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Tako su članovi pisali na prvim stranicama ove teme pa pretpostavljam da je točno. Vjerojatno su već krenuli listati tako da ne prekineš.Nastavi da listovi mogu hraniti lukovicu ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Možda pusti cvjetnu stapku kasnije ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
tea hvala nadam se da si u pravu.da li da sada prestanem zalijevati
|
||
![]() |
||
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
|
Znači da sam sfulala,zalila sam prije i sad mi je počeo puštati prvo lišče. ![]() |
||
![]() |
||
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
|
Tea super , kreće cvijetna stapka...
![]() ![]() RetriverSara bravo za prelijepi cvijet...
![]() ![]() |
||
sutra je novi dan
|
||
![]() |
||
|
Da bi cvali nakon mirovanja trebaju prvo pustiti cvjetnu stapku pa ih tek nakon toga poceti polako zaljevati.Mozda je u tom greska.Kad ih se zalije prije nego krenu,najcesce puste lisce i ne cvjetaju.
|
||
|
||
![]() |
||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
pred zimu ih spremim u zatvorenu sobu s temp.oko+10 .prije 2 tjedna sam ih stavila na malo toplije mjesto na stepeništu i počela polijevati.svi se kreću,ali vidjet ćemo koliko će ih cvasti
|
||
![]() |
||
|
ajama,kako ih spremiš na mirovanje?Gdje i kako prezime?
|
||
|
||
![]() |
||
|
već godinama imam amarilise.imam ih 15 kom.nikad nisam mogla dokučiti zašto neki cvatu,a neki ne . lukovice su zdrave,velike i rastu jednako samo neke ne cvatu.zna li možda netko zašto.treba li ih presađivati
|
||
![]() |
||
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
|
Retriver Sara,prekrasan je ,a boja je stvarno posebna.
![]() |
||
![]() |
||
|
Retriver Sara
![]() |
||
|
||
![]() |
||
Nina22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
|
RS prekrasan je,ova boja mi je super.
|
||
![]() |
||
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
|
virdavirm, ovaj tamni je fenomenalan...
Jagoda, vjerujem da će ubrzo procvasti...
evo mojega, jučer procvao:
![]() |
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
|
jagoda
![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
|
Viridarivm (ajme komplicirano ime, zvati ću te u buduće viri ) lijepi su ti amarilisi, prekrasne boje.
Tea nadam se da će se i tvoj ljepotan uskoro otvoriti...
Moji kućni amarilisi kreću sa novim pupovima. Kod nekih vidim samo listove i bokim se da neće biti ništa od cvjetova. Morati ću i ja kad bude vrijeme krenuti u frižider s njima...Vrtni još ne mrdaju, a moguće i da se je štogod i smrzlo...
U Pordenonu kupila sam dva nova i već su posađeni i tjeraju cvjetne stapke..Trebali bi biti narančasti i crveni dupli...
![]() Onaj moj sa šest cvijetova završava sa cvjetanjem, ali izlazi nova cvjetna stapka, baš me veseli...
![]() |
||
sutra je novi dan
|
||
![]() |
||
|
keeka,hvala na podršci
![]() |
||
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |