Lespedeza thunbergii - Desmodium penduliflo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moja djevojčica.....
![]() .... i njen neobičan vrh (srasle grančice) ![]() |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
fala draga, ali pitam zato jer sam nedavno jednu uzela kao poklon, sad je toliko rascvjetana i krasna da mi se teško odvojiti od nje pa ću je zadržati
![]() |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Natalija najbolje je odvojiti u proljeće od matične biljke jednu stabljiku,a može se sijati i sjeme u zatvorenom i grijanom prostoru prije zadnjeg mraza.Ne brini,moja se pokrenula s mjesta i od jedne male stabljike je dosta narasla pa će ih biti u proljeće.
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
može li se lespedeza razmnožavati reznicama i sada, za vrijeme cvatnje?
grane su pune cvjetića pa ne znam koliko bi bilo učinkovito |
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Potjerala je i moja nakon par dana nove grane iz korijena- a ja ko malo dijete hodala svaki dan oko nje i gledala ju, divila se čudu prirode... kao netko tko je potpuno prolupao.
Sad već ima pupoljke ali ne znam da li će cvasti jer su joj se donji listovi naglo počeli žutjeti i otpadati.
|
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Moja je opet lijepo krenula i cvjeta. Slika naknadno.
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Uploaded with ImageShack.us I moja je mlada grančica nastradala od lopate, od dvije male lespedeze, jednu sam vadila za dragu tikvić, njezina je već veća od 30cm, a moja kojoj sam nehotice otkinula mladicu, baca drugu mladicu!! Sunceee, Ostavi je samo u zemlji, bacit će ona grančice !! ![]() Uploaded with ImageShack.us Zato je ova koju mi je kupila Lovro na VŽ placu prekrasna ! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
sunceee, moja je tek promolila grančicu za 2 cm...ne boj se, posadi korijen...sigurno će nova grančica odnekud niknuti!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Molim malu pomoć- savjet!
Neki dan kad sam sadila lespedezu na stalno mjesto ( mlada biljka, kupljena prošlu jesen, držana preko zime u podrumu ), slučajno sam otkinula jedinu grančicu, oko 40 cm, koja je potjerala iz prošlogodišnje granje. Da li da ju ipak posadim, hoće li ponovno potjerati nove grane iz korjena, ili da ipak kupim novu?? Hvala! LP
|
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Moja djevojčica (slikana prije par dana)
![]() |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Moje su sve 3 ostale vani !! Zato sam je i nabavila jer ona za razliku od svega ostaloga na kaj imam ćef ...ostaje vani !!! I naravno sada nestrpljivo čekam prve zelene listiće u proljeće !! A od jučer opet pada snijeg !! A do poćetka proljeća ima još samo .....6 dana !! |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
E, sad, moja se lespedeza osušila- bila sam izvan sebe kad sam ju vidjela, a sada, čitajući ove postove vidim da joj nije ništa, da je to normalno.
Iz zemlje raste prekrasna mladica. Jedino nisam sigurna da li sam ju prekasno s teglom unijela u podrum, pa je smrzla od prvog snijega i minusa, ili joj je to ipak prirodan proces pa svejedno gdje se nalazila ona odumre.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
MiroK .....danas sam tvoju reznicu bocnula u zemlju
Fre....pogledaj prvu stranu i muhlin opis biljke....(-20do -30°C)
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
u, koje tebe brige more u pola noći!
![]() Gospođa kod koje kupujem za naše forumašice, tebe i sebe veli da ne treba ničim zaštititi! Dobro podnosi zimu, voli dobro drenažno tlo! Kao valja skratiti granu na cirka 40-50 cm zimi, al ja bi to ipak napravila u proljeće! I za cvijet se ne brini...veli da cvate do kasno u jesen! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Mira jel to ona mlada toliko narasla, ili je to druga - svatovska ??
![]() Uploaded with ImageShack.us Moja je predugo bila u tegli !! Nije imala vremena narasti !! Al možda bude imala vremena procvasti !!! Ima duž cijele grane pupoljke !! Jel je moram prek zime zaštititi ili bolje izvaditi iz vrta i u tegli s njom u zimski vrt ? |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Evo cvijeta i podjeljene reznice na kavi u Nubaru
![]() ![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Free ista priča..
![]() Evo i moje mlade ![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Carol, da nije bilo Mire, i da nije bilo šetnjice sa Silvy jednog kišnog dana, ja nikada nebi imala lespedezicu!! Prošle godine sam ljeti danima šetala kraj nje i nisam je primjetila!! Ali ju je Jagoda znala, kakva je to biljčica pa smo imale prave smjernice, i samo je trebalo pričekati pravi trenutak!!!
![]() Do sada si već valjda počela zalijevati ahimentesa, pa već i tvoji rastu, ili ..... čekaju povoljan trenutak?? |
|
|
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Free, bas me veseli da ti lespedeza lepo uspjeva. Prekrasan je to grm. Vidim na slikici da ti i Achimenesi lepo teraju, ja svoje jos nisam niti popikala.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |