Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Ruže
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ruže stablašice
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ruže stablašice

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 23>
Korisnik
Poruka
mandevila View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 341
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mandevila Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2011 u 09:21
možeš sad svaki divljak za sebe presaditi na mjesto gdje bi voljela da ti budu stablašice i čekati da ti se udeblja taj divljak ili da naraste drugi dovoljno debeli da možeš okulirati na njega,a možeš čekati da ti se to dogodi na mjestu gdje su ti sad divljaki pa tu okulirati  i presaditi kad ti se već primi
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2011 u 11:07
Prije par godina u u vrtnom centru sam ugledala jedno usamljeno "drvce - ružu stablašicu". Bila je već duboka jesen, na njoj nije bilo ni lista ni cvijeta, ali se vidjelo da je živa. Cijena smiješna, samo da nije na poklon i ja je kupih, u proljeće je izgledala ovako:
Posađena je u vrtu oko vikendice i nije mi blizu. Nismo joj dali ništa od onoga što ruža traži (ljubav, vodu, hranu) a ona kao da nam prkosi iz godine u godinu sve je ljepša.

Za moj novi cvijetni raj naručila sam proši tjedan dvije ruže stablašice "Ingrid Bergman" i sad ih s nestrpljenjem isčekujem. Nadam se da će stići i da će njihovi uzgoj biti uspješan. O detaljima ću pisati kad bude što zanimljivio za objaviti. Do tada pišite vaša iskustva i savjete.

Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 15:20
Stigle su moje stablašice naručene u vrtlariji Virag. Čine mi se uredne.

Danas samo ih i posadili, a kako više nisam znala gdje posaditi tulipane ja ih stavila ispod stablašica. Nadam se da im neće smetati. Ispod stablašice na slici u predhodnom postu posadila sam narcise i vrlo lijepo cvjetaju, a ruži za sada ne smetaju. Evo kako to danas izgleda:

U[RL=http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/ruze_/stablasice/34133.aspx][/URL]

Na vrh
sanja9802 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 276
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sanja9802 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2011 u 21:35
super, i ja sam posadila jednu ingrid bergman i jednu pokrivačicu samo nisam sigurna koju.
Jeste li i kako zaštitili cijepljeno mijesto?
Mandevila, imam pitanje. Prošla samcijelu temu i sve je ok samo ne znam kako se okulira?
Možeš li malo pojasniti postupak, molim te?
Na vrh
mandevila View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mandevila Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 20:41
Čip%20-%20okulacija%20sadnica%20voćakaovo je čip okuliranje,moraš imati divljak ruže debeli kao prst i na određenoj visini možeš na ovaj način okulirati,povežeš sa gumicom ili folijom a možeš i zarezati divljak na T i pod koru staviti pup kakav je na slici
Na vrh
sanja9802 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sanja9802 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 20:46
Imam još par pitanja.
Zareže se na bilo kojem mijestu na divljaku ili na pupu?
U koje vrijeme se okulira?
U proljeće prije listanja ili ???
Na vrh
silver1 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje silver1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2011 u 17:03
Prema onom što su mi savjetovali pri kupnji, a i što sam pročitala na netu i knjigama, cijep kod stablašica ostaje par cm iznad razine tla. Dakle, ne treba ga prekriti zemljom. Ako ste mislili na zaštitu od mraza, nisam još ništa poduzimala. Obzirom da su tek posađene, a da je kod nas jutarnja temperatura ispod 0c, ovih dana ovit ću moje stablašice agrotekstilom.
Na vrh
mirjam View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 592
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mirjam Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2011 u 17:35
Bravo,još jedan novi član u naše veselo društvo.
Dobro nam došla ! smile57
*** Prijatelji dolaze i odlaze a pravi su tu kao vječni oslonac. ***
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 657
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2011 u 20:52
Dobro došla silver1.Na koji cijep misliš,gornji ili donji,kod stablašica imamo dvostruko cijepljenje,jedno je cijepljenje na korjen plemke koja će činiti buduće stablo,a drugi cijep je na željenoj visini plemke koja će nosti cvjet .Donji se može zagrnuti,a i ne mora,gornji se može samo zamotati nekim materijalom ako želimo mladi cijep zaštiti od leda.
Na vrh
sanja9802 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sanja9802 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2011 u 07:29
Ja sam stavila na stablo slame i prekrila sam papirnatom vrečom i zavezala. Jel to ok?
Mislila sam omotati onom folijom kojom se prekriva recimo salata, ali sam se bojala da će to propustiti vodu i da će se možda smrznuti. Kakva su vaša iskustva?
Pozdrav!
Na vrh
mandevila View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mandevila Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2011 u 17:25

sanja,zareže se na divljaku između dva pupa.

okulira se kad ocvatu ruže na proljeće i kad imaš pogodni divljak,okulirati možeš još i u 9 mjesecu,ono kaj okuliraš u 6mj. još ti iste godine potjera a u 9.mj.potjera iduće godine

Na vrh
mandevila View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mandevila Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2011 u 17:33
zribal,lijepa ti je ta narančasta stablašica a Ingrid Bergman je isto krasna i bit će ti lijepo vidjeti tulipane ispod ruže,moje su u travnjaku i okolo sam posadila šimšir pa ću iz njega oblikovati ćup,tako će ruža stablašica rasti u ćupu
Na vrh
morena View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 193
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2012 u 14:06
Pozdrav svima.jesenas sam posadila stablašicu,iz sorte mini ruža,stablo je visine 60-tak cm, ali nemam baš iskustva s njima.Pa bih Vas molila savijet;dali se te ruže obrezuju kao i "obične" ili se ništa ne dira?
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2012 u 23:56
Gdje se mogu kupiti ruže stablašice, a da im cijena nije 150 kn i više? 
Sutra je novi dan.
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2012 u 00:00
Originalno poslano od člana zribal zribal napisao:

Prije par godina u u vrtnom centru sam ugledala jedno usamljeno "drvce - ružu stablašicu". Bila je već duboka jesen, na njoj nije bilo ni lista ni cvijeta, ali se vidjelo da je živa. Cijena smiješna, samo da nije na poklon i ja je kupih, u proljeće je izgledala ovako:
Posađena je u vrtu oko vikendice i nije mi blizu. Nismo joj dali ništa od onoga što ruža traži (ljubav, vodu, hranu) a ona kao da nam prkosi iz godine u godinu sve je ljepša.

Za moj novi cvijetni raj naručila sam proši tjedan dvije ruže stablašice "Ingrid Bergman" i sad ih s nestrpljenjem isčekujem. Nadam se da će stići i da će njihovi uzgoj biti uspješan. O detaljima ću pisati kad bude što zanimljivio za objaviti. Do tada pišite vaša iskustva i savjete.

Prekrasna je!!! Koji je to borac! A cijena joj je sigurno bila podnošljiva.
Sutra je novi dan.
Na vrh
morena View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 193
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2012 u 08:08
Lucy u poljoprivrednim apotekama sam vidjela da ima po cijenama od 80-120 kuna i to je bilo jako lijepih dok u vrtnim centrima su im cijene bile od 150 pa nadalje.Ja sam moju u polj.apot. platila 60 kn pošto je iz sorte mini ruža
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2012 u 09:17
Lucy rasadnik ruža Vigarina ruže stablašice po 110 kuna nazovi ih i raspitaj se što im je ostalo.A možeš pogledati i njihov katalog...
http://www.virag-roses.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=105
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2012 u 22:43
Zribal, Arim, Morena hvala na odgovoru. E, ove će godine svi moji trčati od apoteke do vrtnih centara. A ja ću gledat viragov katalog. 
Sutra je novi dan.
Na vrh
Sabi View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 96
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sabi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2012 u 15:39
Pozdrav društvo
da se pohvalim danas sam si kupila dvije ruže stablašice crvenu i žutu sad samo čekam da procvjetaju smile64

Na vrh
huskybucka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 234
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje huskybucka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2012 u 21:23
Ja imam 1 stablasicu - crvenu
Prije par mjeseci dok je jos zima bila, sam vidjela u Pevecu stablašice po 70kn...i ja budala ne kupim...
A ovu svoju sam platila 150kn prosle godine...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 23>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.