Gaura - Gaura lindheineri |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 9> |
Korisnik | |
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
A ja sam evo baš danas čisto onako spontano kao i uvijek, naletila na sadnicu gaure na trešnjevačkom placu i kupila a da nisam ni znala što je. žena rekla- 10 kn, a ja ajde dobro. a sad kad znam što sam kupila super, ma tako ja uvijek najbolje i kupim a ne kad nešto tražim. Odmah sam ju lijepo smjestila u moju gredicu u nastajanju... sliknem ju jedan dan , ma čim ova tmura i kiša vani odu.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
free i kod mene su bijele prije potjerale nego roze, ali onda su stale, mislim da će ih roza i ovu godinu prešišati
primjetila sam čak i par sijanaca, prvi put 2 sam zeznula - čupnula ih dok su bili premali jučer sam izvadila 3., zadnju koju sam primjetila, ako izdrži do subote, ide na vir |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Uploaded with ImageShack.us I moja Mirina bijela gaurica je preživjela u mom vrtu!! Dvije malecke mladice, stidljivo se probijaju iz zemlje!!! A roze gaure još nisam zamijetila , one malo kaskaju!!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Bijela gaura je bacila listiće, a roza ih je bacila prerano i nakon snijega su otpali, nadam se da će opet potjerati, prošle godine je bila ogromna u dugo je cvjetala.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Posijala sam bijelu gauru, prije par dana prepikirala i sad mi samo ostaje, da je prenesem u vrt i da se nadam, da će me obradovat bar kojim cvijetićem.
|
|
![]() |
|
natalija, cimicifuga...... vidjet ću za koji dan kad malo porastu koliko je grančica niknulo, već se sad vidi da se lijepo proširila
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Trebalo bi niknuti još izdanaka iz korjena - i svake godine sve više (ukoliko je biljka zdrava i ukoliko je dobro podnijela zimski period). |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Gaurino sjeme nije baš sitno i lijepo se može "uhvatiti" ako se pazi. Zrelo sjeme lako otpada sa grančica i vrlo često uokolo "mame" gaure niknu male gaurice. Treba se samo pripaziti kod okopavanja da se ne unište mlade biljčice. |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
super moon, baš mi je drago
![]() moja ove godine pušta iz drvenastog dijela što je ostao nakon rezanja, mislim da ima samo 1 izdanak iz zmlje, tj. korjena |
|
![]() |
|
Danas sam se obradovala - gaura je živa - mali listići izviruju iz zemlje
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Da, Natalija, slikano je ljetos da moon vidi bijelu. I moje su bile suhe pa sam ih orezala i također pobola u tegle i vrt. tako sam napravila i prošlo proljeće i uhvatile su se, pa vjerujem da će i ove godine.
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
vidjela sam čak jednu malecku biljčicu, tek lagano zakorjenjenu, blizu gaure
po listićima bi čak rekla da je i to gaura, znam da se sjeme može kupiti/nabaviti, ali nikad ga nisam ni pokušala vrebati, mislim da je presitno, bilo bi super da se sama zasijala u nekontroliranim uvjetima |
|
![]() |
|
I jesam, danas sam ju skroz slistila do zemljice, naravno misleći da je
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
draga moon, sve što je suho, odmah poreži
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Natalija...baš sam danas gledala moju gauru i vidjela da je suha....no sad sam se obradovala kad sam pročitala da će grančice tjerati iz zemlje.....i ja se sad toplo nadam da će možda i moja potjerati
|
|
![]() |
|
danas sam napokon primjetila listiće ispod roze gaure
![]() |
|
![]() |
|
ja sam je skratila na 10ak cm od zemlje, mislim da nije bitno kako ćeš je sada orezati jer ona izbija iz zemlje nove izboje |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |