Amarilisi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2930313233 85> |
Korisnik | |
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Uglavnom htjela sam vam pokati moj predivan Amarilis na pocetku otvaranja i 2 crvena koja ga prate |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Ajme jagoda prekrasno
![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Krasni su vam, moji još spavaju, morat ću vidjeti kako su
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Da se pohvalim moj prvi amarilis još malo pa procvjetao...Još nije skroz rascvjetan ali možda već sutra bude...
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Naravno
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Hvala ti ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Tea, nista se ne brini, nema razloga zasto ti ne bi cvjetala. Ja sam ih ove god prvi put sadila i odmah su pocele napredovat tako će i tvoje.
|
|
![]() |
|
Kod mene još ništa.Valjda me ne bude razočarala
![]() ![]() A tako ljepo cvjetaju kod beboline ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Tea, ja sam se iznenadila kako brzo raste. imam 3 komada, jedna samo sto se ne otvori, druga ima lisce a treca nije ni krenula.
|
|
![]() |
|
keeka
![]() ![]() Ja još čekam da se moja lukovica pokrene al još ni traga bilo kakvom događanju ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pozdrav, moja jedna luduje, prva stapka sam sto se nije otvrila a izlazi i druga stapka al lisca ni blizu. A u dr tegli imam 2 lista a stapke ni blizu, pih sta se nisu dogovorile da imam i na jednoj i dr isto
![]() |
|
![]() |
|
Cure,hvala na odgovoru.Lukovicu još nisam posadila,samo je pokrivena kartonskom kutijom radi tame i na toplom je.Provjeravala sams vakih tjedan dana dali se nešto s njom događa,međutim još ništa.Mislim da je već oko mjesec dana na toplom i mračno.Bit ću strpljiva.Hvala vam još jednom
![]() pčelica ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Meni su nakon 10-ak dana što sam lukovicu izvadila iz hladnjaka i stavila u kartonsku kutiju na sobnu temperaturu počeli listovi, tada sam ga prvi put malo polila i stavila na prozor, evo danas izgleda ovako
![]() |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Tea, ja mislim da bi trebalo trajati malo dulje, a sad koliko nemam ti pojma nikad to nisam pratila.
Ako si ih imala na mirovanju bar 2 mj. (u frižideru), posadila u zemlju- pusti ih na tamnom i malo toplijem ( ne jako toplo ), ne zaliti ni ništa s njim raditi nakon sadnje, malo zaboravi na njih. Doći će cvjetna stapka sama od sebe. Pusa! |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
E sad ja imam jedno pitanje za vas koji drzite lukovice u frizideru i stavljate kasnije na toplo i mracno.Koliko im otprilike treba da nakon sto ih stavite na toplo i mracno puste stapku?Pretpostavljam da nije kod svih jednako ali zanima me bar otprilike?Moze li to potrajati tjednima ili ne bi trebalo tako dugo?
|
|
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Amarilisi su vam preljepi,
moji-Loričini 10,su još male lukovice,ali ,kao što kaže Beby,naoružajmo se strpljenjem!
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Predivni su vam amarilisi...
Free i Sunce lijepo je čuti da imate tako stare amarilise i da su još živi i da cvjetaju...Ja isto imam amarilise od moje pok mame koje joj je tata davno kupio. Sve su godine bile u jednoj limenoj tegli. Lani prvi puta nisu cvjetali pa sam ih izvadila i posadila u vrt. Nadam se da mi nisu smrzli jer sam ih pokrila i da će mi ove godine ponovo cvjetati...Uz njih imam još dosta drugih amarilisa, vidijeti ćemo kada će cvjetati...Jednu sam novu veliku lukovicu kupila na popustu u MBMu i sad će uskoro procvjetati. Ima ogromnu cvjetnu stapku i čekam cvijet, pisalo je narančasti..
Bebi žao mi je da ti se lopovi šuljaju po vrtu i kradu biljke...To je stvarno za svaku osudu..Mora da su ljubomorni na tvoje cvijeće....
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2930313233 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |