Ficus bennendijkii 'alii' |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alisa
![]() ![]() ![]() Inače, moj je na stubištu (tek malo grijanom), razmišljala sam da ga unesem na toplije, međutim baš zbog tog što si navela da ne vole micanje sam i ostavila ga riskirajući...nadam se ipak da nisam pogriješila...ali on je jedini ficus kod mene koji se nije do sad bunio uvjetima pa je to prevagnulo... |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Natalija,ima slične listove kao oleander.Po uslovima i zahtjevima isti je kao i svi drugi fikusi.Nikakve posebne njege ne trazi.Ja ga imam par godina,ima uslove kao i moji ostali fikusi(benjamin,elastica..)Malo rijeđe ga ima za nabaviti ..Evo jedne slike mog Alija
![]() |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
guglam naziv da vidim sliku, po imenu mi je nepoznata ta biljka
podsjeća me na oleander, po listovima, naravno alisa, mogla si staviti sliku svoga i napisati nešto o njemu ![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Panda baš mi je žao tvog"alija"!Imam ga i ja,predivna je to biljka..Ako se nije smrznuo ono baš pravo ne brini oporavit če se.On ti inače ne voli promjene mjesta pa tako i u kuci kada bude i zamjenimo mu polozaj on zna da odbaci dosta listova.Ostavi ga negdje i ne diraj ga previse.Nemoj ga zalijevati puno,pogotovo jer je promrzo..Po malo ga zalij po potrebi,ja svog zalijem zimi u 15 dana jednom..Ostaje ti da čekaš i da nam javiš rezultate ,kako je sve to podnio tvoj fikus..Ja se nadam da će se oporaviti..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
nabavio sam ovaj ficus od jedno metar visine sa teglom i desila mi se jedna nezgoda, od vrata trgovine do auta mi je promrzo i od 100-tinjak listova ostalo je 20-ak poludio sam skinuo te listove zalio normalno kad sam doso kuci i tako da sada imam ogoljelu biljku , stabljike su zdrave.... dali ce mi se biljka oporavit ili postoji mogucnost da se osusi ????
molim vas pomagajte!!! unaprijed hvala |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |