Božićni kaktus - Zygocactus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 41> |
Korisnik | |
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
sanja30 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2008 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 189 |
evo,ja sam nova. čitam već duže i žao mi je što prije nisam znala za ovaj forum. pozdrav svima!!
nego, mene nešto brine...prije par dana sam u pevecu kupila kaktus "rhipsalidopsis mix" ali on nema cvjetove kao uskršnji, već kao božićni.vidjela sam slikice koje ste postavljale....pa mi sad nije jasno šta ja to imam i da,nažalost....slikice ne mogu staviti jer nemam kako...šmrc. |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
imas jedan od kaktusa iz porodica rhipsalidopsis...
zato stave na deklaaraciju oznaku mix, da mogu stavljati vise vrsta... sada je samo pitanje koju si ti kupila...
|
|
![]() |
|
sanja30 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2008 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 189 |
e,to ne znam... kad mi je sin razbio kameru. ali je isti kao božićni, mislim ima isti cvijet.
uglavnom,čim sam ga donijela doma, pupoljci su svi otpali, ostao je samo taj veliki cvijet. stavila sam ga u hodnik,ima svjetla dovoljno i danas se već oporavlja. ![]() i tretirajte me kao totalnu neznalicu, jer ja o imenima cvijeća ne znam ama baš ništa....znam samo da non-stop kupujem i dovlačim doma... ja sam potpuna ovisnica o biljkama...i bit će mi super učiti od vas ![]() |
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
mama mi danas došla na kavicu i povela me mi kupimo još jednog ljubimca evo sličica
![]() ![]() ![]() kažu na dekleraciji da se zoveschlumbergera dia 13 pa sad meni liči na uskršnji/božični kaktus ali ne znam koje je od to dvoje. koliko njega često treba zalijevati, kakvi su mu uvjeti uzgoja.jel to jednogodišnja ili višegodišnja biljka |
|
![]() |
|
eto,moj je isti samo s crvenim cvjetovima... a na mom je pisalo rhipsalidopsis mix
![]() pa sad ti budi pametan... |
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
sanja30 kako ti svoga održavaš. pronašla sam negdje da pri zalijevanju i uzgoju biljke dosta treba paziti na faze cvjetanja, a kako moj sada cvate a ja još nisam sigurna koja mi je vrsta, stvarno ne znam kako ga održavati?kažu da iako je kaktus, traži češće zalijevanje, a ja nemam iskustva ni s ostalim kaktusima, pa stvarno ne znam šta raditi.
|
|
![]() |
|
alkemicar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
moj ne traži puno vode
dovoljno je zimi 1 do 2x mjesečno po malo
vidjet ćeš po njemu ako pretjeraš
![]() |
|
![]() |
|
lana,ja sam napravila grešku što sam ga isti dan presadila. ali bio je skroz u majušnoj posudici. tako da su mu pupovi popadali i ostao je glavni cvijet.
držim ga u hodniku, ima dovoljno svjetlosti, oporavio se. što se tiče zalijevanja, tu nisam ziher...ovo je prvi put da ga imam. ja ću čekati da se zemlja malo posuši prije nego ga opet zalijem. ajde, valjda ćemo naučiti... |
|
![]() |
|
moj je već u solidno velikoj posudi, a i on je velik, al ga ne mislim presađivati jer mu je očito dobro u ovoj posudi, samo me brine da mi ga ne uništi suh zrak u stanu
|
|
![]() |
|
maya ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 501 |
Ja imam uskrsnji kaktus i zaista je predivan.Trenutno cvjeta.Imam i bozicni ali jos mi nije cvjetao,a nadam se da hoce i da ce biti lijep kao uskrsnji.Pokusacu da posaljem sliku mada mi djeluje jako komplikovano!
![]() |
|
![]() |
|
maya ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 501 |
Nije isto zivjeti i biti ziv!
|
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
evo slike mojeg koji je sad u cvatu
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Krasan je Frida
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Frida,prelijep je!Moj na zalost jos nije cvjetao za razliku od uskrsnjeg.
![]() |
|
Nije isto zivjeti i biti ziv!
|
|
![]() |
|
Naca ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 02 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 117 |
na mom nema ni c od cveta |
|
![]() |
|
u mog kaktusića su cvjetići klonili, nadam se da je to zato što je uskrs prošao
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
lana1 ne traju oni dugo, vjerojatno je ocvao zato je klonuo
|
|
![]() |
|
znači cvjetići su gotovi (po vremenu cvatnje sam zaključila da imam uskršnji kaktus). kako da ga sada održavam? ima još izdanaka koji bi se valjda trebali oblikovati u cvjetiće samo baš ne napreduju.
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
ne moraš ništa mijenjati, njeguj ga kao i do sada, moj božoćni zygocactus već je na lođi i vidim da mu paše
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |