Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Božićni kaktus - Zygocactus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Božićni kaktus - Zygocactus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 41>
Korisnik
Poruka
dina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5073
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2008 u 13:56

ipak se ja budim iz zimskog sna
bice jos cvjetica
Voli vjeruj i daj ali pazi

koga ,kome i šta...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
sanja30 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 189
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sanja30 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2008 u 16:45
evo,ja sam nova. čitam već duže i žao mi je što prije nisam znala za ovaj forum. pozdrav svima!!

nego, mene nešto brine...prije par dana sam u pevecu kupila kaktus "rhipsalidopsis mix"

ali on nema cvjetove kao uskršnji, već kao božićni.vidjela sam slikice koje ste postavljale....pa mi sad nije jasno šta ja to imam

i da,nažalost....slikice ne mogu staviti jer nemam kako...šmrc.
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2008 u 16:53
imas jedan od kaktusa iz porodica rhipsalidopsis...

zato stave na deklaaraciju oznaku mix, da mogu stavljati vise vrsta... sada je samo pitanje koju si ti kupila...
Na vrh
sanja30 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sanja30 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2008 u 17:03
e,to ne znam... kad mi je sin razbio kameru. ali je isti kao božićni, mislim ima isti cvijet.

uglavnom,čim sam ga donijela doma, pupoljci su svi otpali, ostao je samo taj veliki cvijet. stavila sam ga u hodnik,ima svjetla dovoljno i danas se već oporavlja.Smile

i tretirajte me kao totalnu neznalicu, jer ja o imenima cvijeća ne znam ama baš ništa....znam samo da non-stop kupujem i dovlačim doma... ja sam potpuna ovisnica o biljkama...i bit će mi super učiti od vas Wink

Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1069
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2008 u 17:57
mama mi danas došla na kavicu i povela me mi kupimo još jednog ljubimca evo sličica

kažu na dekleraciji da se zoveschlumbergera dia 13
pa sad meni liči na uskršnji/božični kaktus ali ne znam koje je od to dvoje. koliko njega često treba zalijevati, kakvi su mu uvjeti uzgoja.jel to jednogodišnja ili višegodišnja biljka
Na vrh
sanja30 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sanja30 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2008 u 18:24
eto,moj je isti samo s crvenim cvjetovima... a na mom je pisalo rhipsalidopsis mix Embarrassed

pa sad ti budi pametan...
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2008 u 08:20
sanja30 kako ti svoga održavaš. pronašla sam negdje da pri zalijevanju i uzgoju biljke dosta treba paziti na faze cvjetanja, a kako moj sada cvate a ja još nisam sigurna koja mi je vrsta, stvarno ne znam kako ga održavati?kažu da iako je kaktus, traži češće zalijevanje, a ja nemam iskustva ni s ostalim kaktusima, pa stvarno ne znam šta raditi.
Na vrh
alkemicar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1384
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alkemicar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2008 u 13:52
moj ne traži puno vode
dovoljno je zimi 1 do 2x mjesečno po malo
vidjet ćeš po njemu ako pretjeraš Wink
Na vrh
sanja30 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sanja30 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2008 u 14:10
lana,ja sam napravila grešku što sam ga isti dan presadila. ali bio je skroz u majušnoj posudici. tako da su mu pupovi popadali i ostao je glavni cvijet.

držim ga u hodniku, ima dovoljno svjetlosti, oporavio se. što se tiče zalijevanja, tu nisam ziher...ovo je prvi put da ga imam. ja ću čekati da se zemlja malo posuši prije nego ga opet zalijem.

ajde, valjda ćemo  naučiti...
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2008 u 20:55
moj je već u solidno velikoj posudi, a i on je velik, al ga ne mislim presađivati jer mu je očito dobro u ovoj posudi, samo me brine da mi ga ne uništi suh zrak u stanu
Na vrh
maya View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2008 u 12:24
Ja imam uskrsnji kaktus i zaista je predivan.Trenutno cvjeta.Imam i bozicni ali jos mi nije cvjetao,a nadam se da hoce i da ce biti lijep kao uskrsnji.Pokusacu da posaljem sliku mada mi djeluje jako komplikovano!smile42
Na vrh
maya View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2008 u 12:26

Nije isto zivjeti i biti ziv!
Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2008 u 09:31
evo slike mojeg koji je sad u cvatu

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2008 u 10:24
Krasan je Fridasmile78
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
maya View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2008 u 20:01
Frida,prelijep je!Moj na zalost jos nije cvjetao za razliku od uskrsnjeg.smile219
Nije isto zivjeti i biti ziv!
Na vrh
Naca View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 117
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Naca Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2008 u 22:21

na mom nema ni c od cveta Cry

Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2008 u 06:17
u mog kaktusića su cvjetići klonili, nadam se da je to zato što je uskrs prošao
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2008 u 07:30
lana1 ne traju oni dugo, vjerojatno je ocvao zato je klonuo
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2008 u 08:20
znači cvjetići su gotovi (po vremenu cvatnje sam zaključila da imam uskršnji kaktus). kako da ga sada održavam? ima još izdanaka koji bi se valjda trebali oblikovati u cvjetiće samo baš ne napreduju.
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2008 u 08:40
ne moraš ništa mijenjati, njeguj ga kao i do sada, moj božoćni zygocactus već je na lođi i vidim da mu paše
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 41>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.