Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Silvekin dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Silvekin dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3738394041 47>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2008 u 23:18
Moje teglice su malo čudnog izgleda, ali mislim da su svjesne tko ih je nosio od Zgb do Samobora...
A samo da si vidjela face ljudi u busu do Samobora...  baš su me čudno gledali... htjela ja kutiju sa biljkicama staviti u poveću vrećicu, ali je i ona bila suviše malena.
smile156

Jesi li već posijala sjemenke? Direktno u zemlju ćeš ih sijaiti ili... ?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2008 u 22:52
Nakon današnje kave kod Shashe s Andreom01 i Proljećom kristalno je jasno - išla sam doma saditi nove biljčice... smile198
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2008 u 22:26
Proljeće, pod temom moj vrt u slikama.

Inače, danas sam imala samo jedan sat vremena za vrt, tako da sam nabrzak obradila još jedan dio gredice za krumpir i posadila ga, a MM je u međuvremenu nakosio travu tako da sam odmah imala s čim prekriti gredicu. I još nije gotova sadnja krumpira, za sutra predviđaju kišu, tako da ako bude vremena - u nedjelju....
Na vrh
dada28 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2008 u 21:17
Ti stvarno imaš jako puno energije...cvijeće ispred kuće je prva liga!
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2008 u 08:18
Bravo za tebe, a sada moram tražiti i taj bio vrt???
smile61
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2008 u 21:56
Bitno da smo u toku tvojih radova, a gdje su slike i nije tako važno.
Naradila si se i danas, a vidim bilo je ilijepo vrijeme, pa si uspjela sve što si naumila.Idem sad u bio-vrt-pratim te u stopu.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2008 u 21:45
Danas je bio lijepi dan za radove. Iako već par dana u glavi imam ostatak krumpira za posaditi, ipak sem danas odlučila rješiti luk i mrkvu - iznjjela sam luk s tavana - što mi je bio sitniji prošle godine, jer je prošle godine radi suše jako rano dozorio i nje bio baš prevelik. Ove godine se žurim čim prije sve rješiti dok još nema suše. Pripremila sam 2 gredice - 1 za luk kozjak: ovako je to izgledalo prije prekrivanja tankom slojem trave:

To je inače vrsta luka koji se jednostavno utiisne u zemlju, a raste tako da tvori gnijezdo - iz 1 izraste u prosjeku 4-6 luka.

Na drugu gredicu sam posadila lukovice običnog luka, te 2 reda mrkve, a u nastavku gredice je posijani luk od prošle godine, te rano posijana-netom niknuta mrkva, a prije njih špinat i rotkvica od prošle godine koja će cvasti ove godine:

Još sam i presadila nešto luka koji je ostao po gredicama prošle godine, pa da si oslobodim prostor. Valjda bu se primil - dobro sam ga zalijala.
Danas sam inače mnogo slikala, idem sad ostatak slika staviti pod slike bio-vrt-, da ne zatrpavam dnevnik.

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2008 u 09:53
SilveK, to je samo što nije (mislim godišnji)!!!
Blago se tebi, ja ću tjedan dana možda u 6 (stari godišnji) pa ćemo malo na more, a onda u 7 ili 8  još dva tjedna pravog godišnjeg (opet more).
Jeda čekammmmmmm!!!!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2008 u 09:12
Silve, još i ja imam malo gladiola za vikendicu, ali sad sve nekako mislim da ću sve staviti ovdje u Rijeci, jer ipak tu provodim najviše vremena.
Godišnji tek početkom 5. mj. - kako tek draga pa to ti je za koji dan.
Ajde izdrži još malo, a onda opuštanje u tvom najdražem okruženju.
RIJEKA

Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2008 u 22:54
svi uzimaju godišnji radi kupanja samo naša Silve radi vrta - to se zove ljubav

smile120
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2008 u 22:37
Evo, danas sam u gužvi, mislila sam samo naluknuti na forum, tu sam već sat vremena....Opet kiša, ali sam uspjela posaditi zadnja 2 paketa gladiola i 2 kale...Das su svi gomolji i lukovice konačno u zemlji. E sad planiranje sjetve....Prošle godine je rano počela suša tako da je sve slabo klijalo, namjeravam se ove godine požuriti dok je zemlja vlažna...A na godišnji tek idem početkom 5. mjeseca  (normalno, radi vrta) - ne mogu prije radi završnih obračuna na poslu...I tako svake godine...
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2008 u 08:50
Silvek  je biljicica koja se ne bu pokvarila, dobra je to korenika, prekrasno odgojena, nekak je sva po starinski smile78
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2008 u 08:44
Stvarno si nevjerojatna!!!smile79
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2008 u 23:01
Šarenilo cvijeća ispred kuće je prekrasno, pa nadam se da će i kod mene biti tako zahvaljujući tebi. Skoro je sve izašlo i baš si me usrećila.
RIJEKA

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2008 u 22:20
Aj da je prestanemo hvaliti,još se bu i uobrazila ili umislila da stvarno puno radi.Rekli bi stari(oni puuuno ,puno starije id mene)-nek radi,bar ne misli na glupostismile156smile156smile156
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2008 u 22:09
Franjice, sad mi je jako žao što nisam poslikala mrežu prije nego sam je ukopala u zemlju, sad je gotovo... Uglavnom, štiti od one male gamadi voluharica da ne mogu do njih - uzela sam sitno pletenu mrežu (onu za ograde i sl) - i od toga mi je MM napravio kutiju - otvoreno s gornje strane, i to sam ukopala u zemlju, pa onda nutra ljiljanje. Voluharice najviše vole ljiljane i zumbule, gladiole ne tako jako, ali su si gricnule i to kod mene na vrtu...

Proljeće, hvala na pohvalama. Ja sam oduvijek puna energije i zapravo ne mogu biti dugo na miru - dijagnosticirali su mi na onom lječničkim pregledu za kozmonaute (što ga znaju reklamirati u kauflandovim oglasima) da je zapravo moj bioritam u stanju mirovanja usporen, a u normalu dođem kad se pokrenem...to je puno toga objasnilo LOL
Istina, malo pretjerujem u zadnje vrijeme, premalo spavam zadnje 2 godine jer brujim svaki dan do pola noći, a budim se u pola 7, ali eto - posao, kuća, vrt, udruga, 3x tjedno tae-bo, muzika na internetu, šivanje koje trenutno ne stignem (majice za sebe, a jedno vrijeme sam ih i prodavala), fakultet....(i ima još...) Ponekad se osjećam "zatrpano", ali eto, moguće je... (sad sam se dosta nahvalila LOL)

Danas sam uspjela posaditi 3 reda graha između jagoda na novoj gredici, oplijeviti staru gredicu jagoda i između posijati salatu kao mamac za grčice - ličinke hrušta - nek jedu korijenje salate umjesto korijenja jagoda, posadila sam plave gladiole i oxalis. Iznjela sam s tavana van fuksije, smokvu, afrički ljiljan, krumpirov grm, male sadnice kadifica, karpatskog zvončića, rabarbare, ukrasnog duhana i hibiskusa, a sve to još moram spikirati u zasebne posudice...

Cvijeće ispred kuće baš divno cvate - evo jedne slike:

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2008 u 15:46
SilveK kao prvo oduševila sam se tvojim dnevnikom.Pročitala sam sve u jednom dahu, a to ti treba nešto reći!!!
Uživala sam i sada konstatacije:
od kuda ti toliko energije?
koliko sati traje tvoj radni dan?
da li ti išta drugo radiš osim što si na vrtu?
Da li uopće uspiješ jesti, popiti kavu, iči na wc?
Mislim da si nevjerojatna!!!
Sve pohvale za tebe i tvoje biljke!!!
I jedna zamolba, daj češće stavljaj slike da sav ugođaj našeg čitanja upotpuniš ( mada je i čitanje tvojih postova savršenstvo)
Thumbs%20Upsmile79smile94smile99
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2008 u 11:07
Daj SilveK objasni neznalicama kakvu to mrezicu spominjes, ja  nisam shvatila funkciju a ni postavu.  Mislila sam bocnuti u zemljicu nekoliko gladiola pa te pitam da to malo rastumacis smile143 
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2008 u 22:24
Obavezno na gredicu. Puno će ti bolje uspijevati. Nadam se da bu ova mreža funkcionirala...
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2008 u 22:14

Kad mi netko veli da puno radim(MM recimo) bum mu dala da pročita tvoj dnevnik a usput mu napomenem da nisi 24 sata doma,ko ja.

Čuj,kaj ti misliš,da ja presadim ljiljane na gredicu? Moji su u teglama i nekako su kilavi pa si mislim da ih samo izbacim van na gredicu. Gladiole sam sadila slično ko i ti ljiljane,sa mrežom nekom ispod,pa bi tamo i njih!!?

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3738394041 47>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.