Potentila |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
lana30
Novo sjeme Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 13 Ožujak 2010 u 12:25 |
Prije svega pozdrav svim forumašima i veliko hvala za savjete u održavanju vrta
Naime kupila sam nekoliko sadnica potentile ,i zanima me da li traži posebne uslove ? |
|
Sponzorirani linkovi | |
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li se radi o listopadnom grmiću Potentilla fruticosa?
|
|
lana30
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da,to je ta
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
POTENTILLA FRUTICOSA – petoprsta
To je manji grm koji može izrasti maksimalno 1 m u visinu Uspjeva na sunčanim položajima. Cvjeta od 5. do 8. mjeseca. Cvijetovi mogu biti bijeli, žuti, roza i narančastocrveni. Sorta sa roza cvijetovima je nešto niža od ostalih. Uspjeva na svakom normalnom, dobro dreniranom tlu, kojemu se svake godine doda malo komposta pa drugog gnojenja niti ne treba. Kontinentalnu zimu dobro podnosi Iako je biljka za sunčane položaje i dobro podnosi povremeno kraći suši preriod, ipak ju je potrebno zalijevati. Razmnožava se reznicama u kasno proljeće ili ljeto. |
|
lana30
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na savjetu .Nadam se da će uspjeti
|
|
lana30
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Interesuje me koliki joj je godišnji prirast i da li prve godine procvjetaju ?
|
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svoje kupila kada su već cvjetale, ali mislim da one "od malena" cvjetaju. Kod mene godišnje rastu 10 - 15 cm.
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nikad čula za ovaj grm a vidim da je jako lijep. Našla neke slike... Ima li tko od vas ovo? Vjerovatno ima Cimicifuga pisala je o njoj.
|
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam bijelu, roza, žutu i narančastu potentilu. Nisam svima "potrefila" mjesto pa ću neke morati presaditi. Inače, jako zgodan mali grm koji dugo cvjeta. |
|
Jelica
Novo sjeme Pridružen: 17 Veljača 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 22 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav Cimicifuga, hajde mi otkrij tajnu gdje si nabavila sve ove boje ' Ja imam samo žutu a već jako dugo tražim roza i bijelu a za naranđastu nisam ni znala.
|
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima ih u vrtnim centrima u Zagrebu. Ja sam neke kupila u MBM-u, a neke u vrtnom centru u Velikoj Gorici. |
|
Jelica
Novo sjeme Pridružen: 17 Veljača 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 22 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jučer sam u Vrtnom cenzru u Velikoj Gorici kupili roza i bijelu Potentilu, Hvala Cimicifuga za informaciju. Prekrasne su !!
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mira, kada budem prvi puta jurila prema dolje, podsjeti me, imam jednu žutu, samo za tvoje oči!!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala draga, kupila sam je prošle godine i nadam se da će se održati ove zime...Isto je žuta. A ako ode znam da ti se mogu javiti, ti si
|
|
Rijeka
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E, pa jesi me, Belina, čak sam išla i provjeravati kak sam napisala Belina ili Mira!!
U svakom slučaju, ako Mira ima, ovaj je tvoj!!! Jer ako kod mene prezimi vani onda će i Miri!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogu reci da je Potentilla fruticosa, jako zahvalan grmcic, otporan na velike zime (Zagorje ). Ja imam bijelu i žutu vec par godina, cak se i dosta lako razmnozava, a cvate do kasno u jesen.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje iskustvo sa narančastocrvenom i roza nije baš naj. Naime, znala sam da su te dvije manje bujne od žute i bijele (što me nije smetalo), međutim, smeta me što im boja cvijetova izblijedi i puno manje cvjetaju od bijele i žute. Uočila sam također da su roza i narančasta osjetljivije na sušu, što se vidjelo naročito prošlo ljeto. |
|
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro je znati. Bas sam mislila kak bi bilo lijepo imati narandastu. Prije dosta godina kupila sam crvenu, ali nije opstala. Izgleda da je i ta osjetljivija, jer smo tada jos radili i dolazili samo vikendima.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
Sandra Šteko
Nedavno posijan Pridružen: 12 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 41 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nadam se da može mali savjet Carol.Naime ja sam dobila sjemenkice bijele potentille.Ako uspijem uzgojit vlastitu biljku možeš li mi reći kad sakupit sjemenke.
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |