Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Argentina
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Argentina

Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 47>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2012 u 17:26
svestrani držislav ,kartu sam odmah primjetila puno toga se događalo a da mi to nismo znali .Sretan imendan
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ksena View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ksena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2012 u 15:37

Sretan ti imendan! A slike su krasne (koiko sam ih na brzinu i "napreskok" pregledala!Zapravo, treba izdvojiti vrijeme i krenuti redom, sada kada smo zatrpani! I ne bi nam škodilo prigristi tvoga kruha (tu si majstor, svaka čast!)!

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2012 u 14:25
Sretan imendan!
Bravo i za ovu zadnju reportažu!
Bravo za kruh, bakalar i fažol!

Ja bi probala pogoditi da je ono neki mak (papaver) pa makar mi Nataly pjevala, pjeva bolje od mene!

Ona biljka koju nisi identificirao je asteriscus maritimus.

Kod nas u Dalmaciji bura, led, snijeg, pozdrav tebi i cijeloj hrvatsko-argentinskoj ekipi!

život je more
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2012 u 13:39
Sretan imendan smile82
Odlično si odradio i ovaj dio posla sa kuhinjom Clap Glas za bakalar Thumbs%20Up
Rijeka

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2012 u 11:10
Dr.žislave - pročitah danas u kalendaru da Držislav slavi imendan!
Juhuhu, sretan ti imendan i ostani nam takav kao do sada.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2012 u 08:14
prekrasno, priroda, cvijeće ma ljepota jedna!
pored svih zanimacija i tvoja jela izgledaju slasno. i ja kao i OTOK, tako pravim bakalar uz dodatak vina. i mene je dirnula priča o napadu na hrvatski dom.
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Betty3 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Betty3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2012 u 02:10
Gracias a mi amiga Seka y al Dr. Drza por hacerme participe de este forum, saludos a la comunidad Croata.

Betty Miccolis
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 21:11
Originalno poslano od člana dr.žislav dr.žislav napisao:

Smrčko

Vidim da tvoj brat i moja kćer imaju nešto zajedničko. Morat ćemo nas dvoje malo porazgovarati u četiri oka.
Što se tiče ovih crvenih vulkanskih stijena one su krhke i truse se. One druge vulkanske stijene, crne, koje si mogla vidjeti npr. na slikama s plaža SMANDES-a su kompaktne i koriste se, između ostaloga, za izradu nakita.

Važi za brata, cilj mi ga oženitiWink i da nije švabica ( sad je u Študgartu na pripravničkom). Moram sa snahom moć popričati, a njemački nikako u uši.
----
Moje stijene su crvnkaste, i da osipaju se. Večeras ću ih lakirati prozirnim lak sprejem drugi put, pa će valjda to fiksirati stjenu.
---
Dobri recepti Clap
-------
-------
Da, dobro znam što su bombe i granate, proživjela sam bombardiranje JNA ( moguće i radioaktivnim bombama), a granatama su gađali dječija igrališta i okupljališta ljudi. I to uz pomoć koordinatora iz samog grada, gadovi koji su pratili di se što zbiva i javljali koordinate.
Veći dio vremena provedenog u ratu sam provela bacajuć se u zaklon ili bila odbačena od detonacija.

Tako da ljudska pokvarenost nema razmjera.

Prije koju godinu mi je eksplodirao upaljač pored šporeta za loženje, traume iz rata su me mehanički bacile na pod. Instikt ne umire, nisam mogla vjerovati što sam napravila. Confused

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1117
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 18:11
Sigurno ste na prethodnoj slici uočili da na zidu visi reljefna karta Hrvatske u njezinim povijesnim granicama. Desno od karte nalazi se ova plaketa.

Hrvatski dom se ranije nalazio na drugoj lokaciji. Tu se 16. srpnja dogodio zločin. Opis događaja prenosim iz službenog dokumenta:
REPUBLIKA HRVATSKA
KOMISIJA ZA UTVRĐIVANJE RATNIH I PORATNIH ŽRTAVA
Urbroj: 591-99-107
Klasa: 140-06/99-01/107
Zagreb, rujan 1999.

Ubojstvo trogodišnje Dinke Domačinović
Zločinačku narav Udbe najbolje ilustrira teroristički napad bombom na prostorije Hrvatskog doma u ulici Salta br. 1241 u Buenos Airesu. Bombu su, oko 22.00 sata 16. srpnja 1960., prema izjavama očevidaca, postavile dvije nepoznate osobe, koje su pobjegle automobilom koji ih je čekao u susjednoj ulici. Očevidci tvrde da su teroristi prije izvođenja bombaškog napada zavirivali u dvoranu gdje se mladež zabavljala proslavljajući posljednji dan školskih praznika, te su morali biti svjesni svog zločinačkog čina.
Dan nakon atentata, unatoč najvećoj brizi koju su poduzeli argentinski liječnici, preminula je trogodišnja Dinka Domačinović od posljedica ranjavanja krhotinom u glavu. Pored nje poginuo je Argentinac, osamdeset godišnji David Martinez, a ranjeno je još sedamnaest mlađih ljudi izmenu devet i trideset tri godine.

Nakon što je Hrvatski dom preseljen na ovu lokaciju, iz starog doma prenešna je i ova plaketa.

Ne mogu više pisati idu mi suze na oči.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 18:02
Ti si stvarno svestran.

Oslić ala bakalar i ja kuham baš tako, jedina razlika je što ja dodam dva lista lovora.
Lošinj

Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna
Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja...
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 17:57
Zajednički ručak s mojim curama.

S lijeva na desno: Norma Opačak argentinka udata za Hrvata, Marija Fudurić, Inga Pulfer, Dr.žislav, Boris Boenel (naš goranin) i njegova supruga Dubravka-Dube (djevojački Galinović) iz Dubrovnika.

Na ručku nam se kasnije pridružila Seka.

Hrane je bilo u izobilju, ali apsolutni pobjednik dana je bio grah. Svu hranu koju nismo pojeli odnijeli smo kasnije našim fratrima u crkvu.
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 17:47
Za vrijeme dok se oslić kuhao, bacili smo se na spravljanje graha.
Ovdje je vrlo slab izbor graha u konzervi, kojega ja inače najčešće koristim za pripremu zapečenog graha, tako da je Inga dan prije skuhala bijeli grah.

Cure pažljivo slušaju dok im objašnjavam tajne “majstora kuhinje”.

Zašto sam izabrao ovo jelo? Ovdje grah jedu vrlo rijetko. Pravdaju se da je prevruće za jesti grah, a ja im odgovaram protuargumentom da je u Brazilu, a i Meksku puno toplije, a grah im je osnovna hrana. Osim toga i ovaj recept je jednostavan za pripremu, a sve namirnice su lako dostupne.

Isto kao i za oslić ala bakalar, ostavit ću recept na ovim stranicama.

Zapečeni grah s kobasicama

Sastojci za 4 osobe:

400 g bijelog graha?
4 mesne kobasice?
1,5 dcl ulja?
2 glavice crvenog luka?
100 g slanine?
1 žličica mljevene crvene paprike?
1 žličica pirea od rajčice?
2 režnja češnjaka?
1 žlica brašna?
2 suha feferona?
sol, papar, zeleni peršin

Priprema:?
Namočeni bijeli grah skuhamo u slanoj vodi (možemo koristiti i bijeli grah iz konzerve), ali pazimo da se ne raskuha. Zatim ga ocijedimo tako da u zdjeli ostane malo vode od kuhanja. Na ulju popržimo nasjeckani luk, slaninu, dodajemo crvenu papriku, pire rajčicu, nasjeckani češnjak i brašno. Sve promiješamo i dodamo grah s preostalom tekućinom od kuhanja, te usitnjeni feferon. Začinimo po potrebi solju i paprom i sve kratko prokuhamo. Tako pripremljen grah stavimo u vatrostalnu posudu i u njega uronimo kobasice. Sve zajedno posipamo nasjeckanim zelenim peršinom, prelijemo s malo ulja i stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, 220°C oko 25 minuta.

Ovako je izgledao zapečeni grah s kobasicama kada je bio gotov.

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 17:34
Zatim sam krenuo spravljati oslić ala bakalar. U guljenju krumpira, sjeckanju češnjaka i peršina imao sam veliku pomoć od mojih cura koje su došle na tečaj.

Za ovo jelo sam se odlučio jer u Argentini ima jako puno oslića, koji je dosta veći od našega, a prodaje se svježe filetiran. Prilično je jeftin, može ga se kupiti za otprilike 30 kuna po kili.
Argentinci, a pri tome mislim i na Hrvate koji žive u Argentini, ne jedu baš previše ribe. Draže im je meso. Kako je ovo jednostavan, brz i jeftin recept, odlučio sam ga pokazati na tečaju nadajući se da ću ipak ponukati nešto ljudi da uvrste više ribe u svoju prehranu. Iz istog razloga stavljam recept na ove stranice.

OSLIĆ ALA BAKALAR

Sastojci:
• 50 dag fileta oslića
• 1 kg krumpira (može i više od 1 kg, po želji)
• 1/2 dcl maslinova ulja
• glavica češnjaka
• peršina
• sol, papar
• koncentrat rajčice

Priprema:
Krumpir očistite i narežite na ploške. Bijeli luk i peršin očistite i nasjeckajte. Na dno posude stavite malo maslinova ulja, potom složite krumpir. Pospite nasjeckanim bijelim lukom i peršinom te na vrh stavite filete oslića. Potom po vrhu još malo pospite bijelim lukom i peršinom, dodajte žlicu koncentrata rajčice, začinite solju i paprom, ulijte ostatak maslinova ulja i vode, toliko da krumpir ispliva, poklopite i kuhajte dok krumpir ne omekša (to je otprilike 25 do 30 minuta).

Oslić pripremljen za kuhanje.
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 17:33
Originalno poslano od člana dr.žislav dr.žislav napisao:

Sa šetnje po Andama vraćamo se na kratko u Buenos Aires da vas ukratko upoznam kako je prošao dan na tečaju spravljanja hrvatskih jela.

Ovaj tečaj je organizirala i vodi gospođa Inga Pulfer, rodom iz Vinkovaca, koje je morala napustiti kao malo dijete, da bi život, nakon mnogobrojnih peripetija, nastavila ovdje u Buenos Airesu.

Na tečaj dolaze jednako Hrvati, kao i Argentinci, a svaki puta se pripravlja kompletan objed; predjelo, glavno jelo i kolač. Za moj angažman malo smo izmjenili jelovnik. Nismo radili predjelo, a ja ne radim kolače, pa smo tako dogovorili da ću ispeći kukuruzni kruh, te napraviti oslić ala bakalar i zapečeni grah, a da će Inga prirediti nešto slatko.
Nažalost mnogi polaznici su otkazali susret za ovu subotu budući da je sada sredina ljeta i većina ih je negdje na moru. Meni je ovo bila zadnja slobodna subota u Argentini, tako da smo odlučili ipak održati tečaj, bez obzira koliko nas se skupilo.

Tečaj se održava u Hrvatskom domu u Buenos Airesu.

Hrvatski dom nalazi se u mirnom dijelu grada, u blizini crkve u koju odlazimo nedjeljom na Svetu misu. Dom je opremljen velikom dvoranom u kojoj se održavaju predavanja, a može se koristiti i kao restoran. Uz dvoranu je profesionalna kuhinja. Na katu se nalazi biblioteka, a na terasi iznad biblioteke, upravo se dovršavaju građevinski radovi oko soba i kupaona za smještak gostiju Hrvatske zajednice u Buenos Airesu. Dom je okružen vrtom i popločanom terasom.

Već na samom ulazu u vrt dočekalo nas je ovo plavo cvijeće za koje mi nisu znali reći kako se zove.

Svakako nisam propustio priliku napraviti jednu sliku iz blizine.

Držislave, od sada ću svaki put ostaviti trag kad budem virila kaj ima novoga, da dobiješ podstrek da budeš...ne bolji, jer bolji nemožeš  biti nego što jesi,   samo ću da ti dam krila za dalje ako posustaš!!!!

A ovo plavo na slici je duranta, i to ne obična nego prekrasna duranta!!!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 17:21
Kuhanje sam započeo tako da sam prvo zamijesio kruh.

Budući da nisam bio siguran kako će mi ispasti kruh koji prvi puta radim u nepoznatoj kuhinji, toga dana sam ustao u pet ujutro i ispekao jedan kruh u Sekinoj kuhinji, koju sam već dobro upoznao. Taj kruh mi je dobro ispao, pa smo ga pojeli već za marendu.

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 17:16
Od biljaka treba još istaknuti dvije aloe.

Aloe vera

Aloa arborescens

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 17:13
U prvom dijelu vrta dominiraju brazilske palme.

Uz palme raste ovaj lijepi oleander (Nerium oleander Variegata)

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 17:06
Sa šetnje po Andama vraćamo se na kratko u Buenos Aires da vas ukratko upoznam kako je prošao dan na tečaju spravljanja hrvatskih jela.

Ovaj tečaj je organizirala i vodi gospođa Inga Pulfer, rodom iz Vinkovaca, koje je morala napustiti kao malo dijete, da bi život, nakon mnogobrojnih peripetija, nastavila ovdje u Buenos Airesu.

Na tečaj dolaze jednako Hrvati, kao i Argentinci, a svaki puta se pripravlja kompletan objed; predjelo, glavno jelo i kolač. Za moj angažman malo smo izmjenili jelovnik. Nismo radili predjelo, a ja ne radim kolače, pa smo tako dogovorili da ću ispeći kukuruzni kruh, te napraviti oslić ala bakalar i zapečeni grah, a da će Inga prirediti nešto slatko.
Nažalost mnogi polaznici su otkazali susret za ovu subotu budući da je sada sredina ljeta i većina ih je negdje na moru. Meni je ovo bila zadnja slobodna subota u Argentini, tako da smo odlučili ipak održati tečaj, bez obzira koliko nas se skupilo.

Tečaj se održava u Hrvatskom domu u Buenos Airesu.

Hrvatski dom nalazi se u mirnom dijelu grada, u blizini crkve u koju odlazimo nedjeljom na Svetu misu. Dom je opremljen velikom dvoranom u kojoj se održavaju predavanja, a može se koristiti i kao restoran. Uz dvoranu je profesionalna kuhinja. Na katu se nalazi biblioteka, a na terasi iznad biblioteke, upravo se dovršavaju građevinski radovi oko soba i kupaona za smještak gostiju Hrvatske zajednice u Buenos Airesu. Dom je okružen vrtom i popločanom terasom.

Već na samom ulazu u vrt dočekalo nas je ovo plavo cvijeće za koje mi nisu znali reći kako se zove.

Svakako nisam propustio priliku napraviti jednu sliku iz blizine.

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 16:07
ovu temu je nemoguce zaobici
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 15:40
Samo da znaš,redovito te pratim i uživam u slikama ove prelijepe zemlje.Tongue
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 47>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.