Jani - upoznajte me.... |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4748495051 63> |
Korisnik | |
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Super kombinacija,svaka čast. ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
TaraBraun ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Prosinac 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 844 |
ovo je prekrasnooooo
|
|
Što je sreća? Znati što se hoće i to strastveno željeti.
|
|
![]() |
|
tanja-66 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 589 |
prekokrasno
![]() |
|
![]() |
|
jani ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 1559 |
Maris - podloga je pittorico i rižin papir, kombinacija...prvo sam stavila zeleni papir, pa slakove i onda se još malo poigrala sjenčanjem
|
|
![]() |
|
suza1801 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 03 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 276 |
prekrasna slika Jani
![]() ...aaah ja ću se još pomučiti dok dođem do takvih radova . |
|
happy ...happy ... :))
|
|
![]() |
|
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
S uljanom bojom je pjesma popunjavanje ,barem meni.Kako ti je dobra ova slika,savršena je,odmah poželim brzo ići nešto naparaviti.
![]() ![]() ![]() Podloga je pittorico ili? |
|
![]() |
|
klara46 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 772 |
draga,
zaista imaš zlatne ruke... ![]() ![]() ![]() |
|
učiniti dobro, a zatim otići bez buke...
![]() |
|
![]() |
|
jani ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 1559 |
Hvala ti Belina od
![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() ![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
![]() |
|
kikins ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 176 |
rad je predobar!!!! svaka cast! meni nikako ne ide taj 2K
![]() |
|
postoje ljudi koji ti iscupaju srce i postoje oni koji ga vrate na mesto!
|
|
![]() |
|
Zaboravila sam komentirati - naravno da će me uhvatiti 2K manija, samo gledam što bih još mogla.....
|
|
![]() |
|
Mima - hvala ti na savjetu |
|
![]() |
|
Mima35 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1485 |
Jani, probaj utrljavati uljane boje, one se lakše uglancaju. Ja sam u sparu kupila cijeli set za cca 50 kn i sad ih imam u svim nijansama.
I da, čestitke za prvi 2k, dobro je ispao. Slutim da će te sada uloviti 2k manija.
|
|
![]() |
|
Ma Klara - pitaj ti, nema problema...vrlo rado ću ti odgovoriti sve što pitaš!
ElzaBuba, još ću se i uobraziti!
![]() Evo ovako curke: taj tzv. mađarac to je proizvod Pentart-fineline crackle varnish, NB ga uvijek ima i košta 89,00 kn (komplet 1. i 2. faza). Već sam vam opisala kako sam ja radila - prstima premazati (svejedno u kojem smjeru, gore-dole, lijevo-desno) 1. fazu i pustiti da se dobro posuši. Nakon toga na potpuno suho se isto prstima (isto svejedno u kojem smjeru) nanijeti 2. fazu i onda na suho utrljati bitumen ili uljanu boju ili porporinu....(svejedno) Ja sam stavila bitumen!
Evo vam linka sa detaljnim video uputama baš toga 2K, jedino je nanošena 1. faza kistom....
Eto curke - to bi bilo to!
|
|
![]() |
|
klara46 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 772 |
hvala ti
i na riječima ohrabrenja i na objašnjenju... ![]() isto kao i ElzaBuba - koji je to "mađarac"? inače naručujem materijal iz NB-a (i perlice i lumosa...), ali nisam uspjela registrirati koji je to 2k... a joj, opet imam pitanje: prstima - u jednom smjeru, gore-dolje, kružno (kao da utrljavaš), tapkajući ili kako? a oprosti što imam pitanja i potpitanja, al te pukotine predobro izgledaju ... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ElzaBuba ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 576 |
Jani čestitam.Ovo su najljepše pukotine do sada.
Koji je to mađarac, nisam čula za njega. |
|
![]() |
|
Curke moje drage - hvala vam od srca na pohvalama
![]() Klara - kao prvo, tvoj kompliment mi je vjetar u leđa, znači i mene netko gleda i prati...hvala ti puno! Nemoj odustajati, otvori galeriju i pokaži nam što si radila. Svi smo mi bili jednom na početku i nismo puno toga znali. Pogledaj malo i moju galeriju na početku....ali s vremenom se učimo jedni od drugih. I meni su tako cure pomagale, prema tome samo hrabro i daj nam radove da vidimo!
Ja do sada nisam niti pokušavala raditi s 2K.... Ovo sada sam radila s tzv. "mađarcem", kupljenim u NB hobby dućanu. Čitala sam puno do sada o Stamperiji i sl. pa sam i ja imala tremu, ali moram reći da s ovim nije nikakav problem raditi. Dakle, idemo redom:
Nakon što sam akrilnom bojom prekrila podlogu, nalijepila sam print i na potpuno suho sam prstima nanijela 1. fazu (onu bijelu) u niti predebelom niti pretankom sloju, tako da se sve zabijelilo. Pustila sam da se dobro dobro posuši i onda opet prstima nanijela 2. fazu. Bitno je paziti da negdje ne ostane nenanešena 2, faza. Pustila sam da se sve posuši i onda utrljala bitumen. E, to mi je bilo najteže, jer je jako gust i teško sam čistila.... Ali evo, rezultat si vidjela!
Nadam se da sam ti sve objasnila, ali ako bilo što drugo treba još pojasniti, samo pitaj!
|
|
![]() |
|
TaraBraun ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Prosinac 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 844 |
Jani ova slika sa 2K je prelijepa, bravo.
|
|
Što je sreća? Znati što se hoće i to strastveno željeti.
|
|
![]() |
|
Draga Jani,
pratim od početka kolovoza ovaj forum i zahvaljujući tetama salvetama (pogotovo tebi, sari, gogs, maslini ...) zaljubila sam se i postala ovisnik o decoupageu... moji radovi nisu vašima ni do gležnja, a kamoli do koljena, tako da se još uvijek ne usudim otvoriti galerijicu i staviti slike... imam tisuću pitanja i još puno moram učiti i tek sad sam se odvažila ostaviti prvi post... ![]() molim te, možeš li malo više o ovom zadnjem 2k s kojim si radila? Stamperia ili? u nekoliko navrata sam pokušala raditi sa Stamperiinim 2k sottile, ali pukotine su mi prilično sitne, bez obzira koliko debelo nanijela step2 i koliko bio širok kist... pliiiiiz, otkrij tajnu ovih krasnih pukotina (čitaj: nužne deeeetaljne upute) ... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4748495051 63> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |