Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Coryphantha
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Coryphantha

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2012 u 07:15
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

majcka dobrodošla Smile,

schumy divne su, a koji je ovo kaktus na zadnjoj slici u desnom kutu?

Natalija, to je opuntia microdasys, imam dva varijeteta - zeleni i sivi.
Mogu ti pripremiti pelcer na proljeće?smile183

**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2012 u 06:43
može schumy, ja imam žutu pa ako je nemaš smile75
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2012 u 07:19
Slikaj mi ih i prikaži u podforumu "opuntie" a ja ću ti slikati moje i pokazati....smile128

Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2012 u 10:17
Originalno poslano od člana Miss M. Miss M. napisao:

Super schumy coryphanthe su ti super ja imam elephantindens počela je tjerati pelcere pa će valjda biti na ljeto za odvojiti. Inače koliko sam čula one ne cvatu dok ne dobiju srednju bodlju moja ih je ove godine počela dobivati pa se nadam cvijetu sljedeće.

Miss M., nisam uočio ovaj tvoj post do danas, ovo što pišeš za središnji trn se odnosi na coryphanthy corniferu, vidiš da moj varijetet c. scolymoides cvjeta bez bodlje.
Pozdrav...............schumy

Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2012 u 19:44
Moguće Schumy da se radi samo o toj vrsti moja je elaphantindens, vidjet ćemo kad procvate.
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2012 u 07:04
Originalno poslano od člana Miss M. Miss M. napisao:

Moguće Schumy da se radi samo o toj vrsti moja je elaphantindens, vidjet ćemo kad procvate.

U ovaj ružni zimski (kišni) dan još malo coryphante iz proljetnih dana da se razveseimo:

Pozdrav.........smile213
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2012 u 16:20

Coryphantha (?)

Coryphantha sulcolanata – žuti cvijet
Coryphantha elephantidens – roza cvijet

Coryphantha sulcolanata is very similar (if not the same plant) to C. elephantidens but the flowers are always yellow and never pink.

elephantidens ili sulcolanata ?
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 08:27
što je to na ovoj coryphanthi?

s čime to mogu liječiti
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 08:44
O joj , ovo ne izgleda ni malo dobro. Nisam se s tako nečim nikad dosad srela, pa ne znam što bi moglo biti. Ako ti se nitko ne javi sa pravim odgovorom i rješenjem, pokušaj to sve izvaditi i pregledati korjen i zemlju, ja bih tako.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 09:07
glikice fala na savjetu, ali dobila sam ga skoro takvog, bez zemlje pa ne može biti iz tla

tijelo mu je čvrsto pa se sve mislim da bi s nekom "kupkom" izgubio tu nezdravu boju
Na vrh
Nana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 332
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 09:18
Ako si ga takvog dobila a inače djeluje zdravo, možda je variegatna forma. Ima toga i u kaktusa. Tada ti neće pomoći nikakve kupke Wink
(O)smijeh je najbolji facelifting   
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 13:25
nana, nažalost, mislim da nije variegiran
ovo mi sliči na neku ruzinu, hrđu...
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2013 u 23:06
Evo i moga, glikica ga je identificirala, hvala glikica Smile
Rijeka

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2013 u 01:04
Miro, krasna coryphantha e da i dobro došla među kaktusoljubce !
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.