Echeveria |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 52> |
Korisnik | |
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nbjelov - to je sedum, mislim adolphi
(puno slika sa nazivima seduma na sedumphotos.net)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Bravo OTOK, to je sedum, vjerojatno je i adolphi no sličan je i s. nussbaumeranum.
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Hvala, Otok i Pinus, sedum adolphii ili golden sedum, idem odmah napisati ime uz sliku.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() |
|
kikach ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
bas sam sretna kad mi iznikne nova echeveria iz listića..imala sam setosu i uspjela sam ju zeznut:/ kupila sam ju opet pa ju sad mazim i pazim..i ovo je nova ![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Prekrasna boja ! Ja niti na jednoj ne mogu dobiti tako lijepe boje ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
I ja sam misljenja kao i Anastazija ! Uvidjela sam da ih treba cuvati jer svako podneblje im ipak ne odgovara , koliko god mi to zeljeli !
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
kikach ova je prelijepa
![]() ![]() na proljeće se trampimo za list ![]() |
|
![]() |
|
zaboravih se pohvaliti da moje formiraju pupoljke
a već ima i cvjetića ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
OBOŽAVAM NAVRATITI NA OVU TEMU,KRASNE SU VAM!
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
kikach ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
hvala! naravno natalija, cim zatopli ceka te listic
![]() |
|
![]() |
|
kopajući, naišla sam na jednu koja mi jako sliči na ovu tvoju kikach
http://succulent.ru/lapshin/Echeveria-PerleVonNurnberg-Lapshin2008.jpg ali moja - za koju mislim da je e. perle v. n je skroz drugačijih nijansi... vjerovatno je stvar u uvjetima rasta i života |
|
![]() |
|
hmm na etiketi je pisalo e.peacockii makar sam se vec toliko puta uvjerila da ne vjerujem etiketama. imam i ja perlu i isto je je drugacija nijansa, iako mi se cini da su listovi jaaaako slicni..
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Natalija, meni se cini da Kikachina nije Pearl V. Nurnberg, PVN je sivo-lroza-ljubicasta....na slikama na netu je plava, ja sam je zbog toga i nabavila, ali u stvarnosti nije plava, daleko je od plave, iako ne mogu reci da nije lijepa, ali bi se prije moglo reci da je roza, a ne plava. Evo moje PVN kad je bila mala, sada je mnogo zagasitija, ali i dalje najvise vuce na roza:
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Ova tvoja, Kikach, je preeedivna, nadam se da ce ti lijepo rasti.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
nina i moja je takva, vidim da je i tvoja uzgojena iz lista kao i moja
![]() gdje tvoja prezimljava? ja imam njih par vrsta na prozoru tj. s vanjske strane stakla, danju su na svjetlom i otvorenom, a noću se zatvore škure pa im to pruža zaštitu od noćne hladnoće prozor je na jugozapadnoj strani kuće morati ću je slikati, od onog listića već ima formiranih par lijepih glavica, koja manja, koja veća, ali ne može se ne zaljubiti u njih |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Natalija, je, vidjela sam jucer da je imas kad sam slucajno (a bas mi je drago!) pogledala temu sa tvojim biljkama. I iste je boje kao i moja. Moja stoji vani, na juznoj strani, zaklonjena od vjetra, i sada je vrlo, vrlo rumenkasta, ide na ljubicasto. Prekrasna boja, iako nije plava. Moja je stara vec 4 godine, ali kako ja od nje kidam za razmnozavanje, nema dodatne glavice, vec samo jednu, koja se uzdigla od zemlje na dugom vratu, kao da je krasula.
Do sada kod mene nikad nije palo ispod nule, tako da ne znam sta bi se dogodilo da padne, ali je bilo do 2C.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Ajme kak su prekrasne, očito im mjesto odgovara. Samo da provjerim radi prezimljavanja vani - ti si na moru ? |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
super su natalije i jako se lijepo drze! reci mi , koja je e. ova u drugom redu predzadnja?jesu rubovi inace takvi?
|
|
![]() |
|
anastazija ja sam u zadru,
kikach ovo je mislim e. agavoides, nedavno kupljena u kauflandu, to su one posprejane, ovi rubovi su mjesta sa kojih sam pokušala skidati boju, ali od laganog struganja nastale su mrlje po listovima pa sam je pustila, izrasti će, a boja će sevaljda sama skinuti |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 52> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |