Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Echeveria
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Echeveria

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 52>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Status: Offline
Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2011 u 08:17
nbjelov - to je sedum, mislim adolphi

(puno slika sa nazivima seduma na sedumphotos.net)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2011 u 08:48
Bravo OTOK, to je sedum, vjerojatno je i adolphi no sličan je i s. nussbaumeranum.
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2011 u 06:19
Hvala, Otok i Pinus, sedum adolphii ili golden sedum, idem odmah napisati ime uz sliku.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Prosinac 2011 u 06:25
evo jedne bebice iz otpalog lista e. setose

a ovo je mama ljetos

Na vrh
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 497
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 17:07

bas sam sretna kad mi iznikne nova echeveria iz listića..imala sam setosu i uspjela sam ju zeznut:/ kupila sam ju opet pa ju sad mazim i pazim..i ovo je nova

Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 19:03

Prekrasna boja ! Ja niti na jednoj ne mogu dobiti tako lijepe boje  Unhappy.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 23:12
I ja sam misljenja kao i Anastazija !  Uvidjela sam da ih treba cuvati jer svako podneblje im ipak ne odgovara , koliko god mi to zeljeli !
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2012 u 09:13
kikach ova je prelijepa smile94 koja boja smile39

na proljeće se trampimo za list Wink , ja tebi setosu ti meni ovu rumenu ljepoticu
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2012 u 09:14
zaboravih se pohvaliti da moje formiraju pupoljke
a već ima i cvjetića

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2012 u 09:29
OBOŽAVAM NAVRATITI NA OVU TEMU,KRASNE SU VAM!
Clap
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2012 u 12:30
hvala! naravno natalija, cim zatopli ceka te listicSmile
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2012 u 08:36
kopajući, naišla sam na jednu koja mi jako sliči na ovu tvoju kikach
http://succulent.ru/lapshin/Echeveria-PerleVonNurnberg-Lapshin2008.jpg
ali moja - za koju mislim da je e. perle v. n je skroz drugačijih nijansi...

vjerovatno je stvar u uvjetima rasta i života

Na vrh
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2012 u 11:31
hmm na etiketi je pisalo e.peacockii makar sam se vec toliko puta uvjerila da ne vjerujem etiketama. imam i ja perlu i isto je je drugacija nijansa, iako mi se cini da su listovi jaaaako slicni..
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2012 u 22:14
Natalija, meni se cini da  Kikachina nije  Pearl V. Nurnberg, PVN je sivo-lroza-ljubicasta....na slikama na netu je plava, ja sam je zbog toga i nabavila, ali u stvarnosti nije plava, daleko je od plave, iako ne mogu reci da nije lijepa, ali bi se prije moglo reci da je roza, a ne plava. Evo moje PVN kad je bila mala, sada je mnogo zagasitija, ali i dalje najvise vuce na roza:
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Ova tvoja, Kikach, je preeedivna, nadam se da ce ti lijepo rasti.
OPG 159365

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2012 u 06:40
nina i moja je takva, vidim da je i tvoja uzgojena iz lista kao i moja Tongue

gdje tvoja prezimljava? ja imam njih par vrsta na prozoru tj. s vanjske strane stakla, danju su na svjetlom i otvorenom, a noću se zatvore škure pa im to pruža zaštitu od  noćne hladnoće

prozor je na jugozapadnoj strani kuće

morati ću je slikati, od onog listića već ima formiranih par lijepih glavica, koja manja, koja veća, ali ne može se ne zaljubiti u njih
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2012 u 08:44

Natalija, je, vidjela sam jucer da je imas kad sam slucajno (a bas mi je drago!) pogledala temu sa tvojim biljkama.  I iste je boje kao i moja.

Moja stoji vani, na juznoj strani, zaklonjena od vjetra, i sada je vrlo, vrlo rumenkasta, ide na ljubicasto. Prekrasna boja, iako nije plava. Moja je stara vec 4 godine, ali kako ja od nje kidam za razmnozavanje, nema dodatne glavice, vec samo jednu, koja se uzdigla od zemlje na dugom vratu, kao da je krasula.
Do sada kod mene nikad nije palo ispod nule, tako da ne znam sta bi se dogodilo da padne, ali je bilo do 2C.
OPG 159365

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2012 u 15:45
evo mojih "cura" koje prezimljavaju na prozorskoj dasci, na friškom zraku

ove tri su već zimovale tako, bez štete (osim oštećenja po listovima kad ih je tuča dohvatila)

a ovima je ovo prvo zimovanje na tom mjestu, nadam se da će ga dobro podnijeti

ostale su na stubištu, u zatvorenom i negrijanom
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2012 u 16:12

Ajme kak su prekrasne, očito im mjesto odgovara.
Samo da provjerim radi prezimljavanja vani - ti si na moru ?

U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2012 u 16:47
super su natalije i jako se lijepo drze! reci mi , koja je e. ova u drugom redu predzadnja?jesu rubovi inace takvi?
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2012 u 17:09
anastazija ja sam u zadru,
kikach ovo je mislim e. agavoides, nedavno kupljena u kauflandu, to su one posprejane, ovi rubovi su mjesta sa kojih sam pokušala skidati boju, ali od laganog struganja nastale su mrlje po listovima pa sam je pustila, izrasti će, a boja će sevaljda sama skinuti
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 52>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.