Ruža Osiria |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
llav
Novo sjeme Pridružen: 14 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 14 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 17 Studeni 2010 u 18:23 |
Sponzorirani linkovi | |
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da mene ko pita kaj je to, ja bi rekla neka tehika ukrašavanja s ekstra kvalitetnom svilom.
Pravo čudo prirode! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
llav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
iduće godine planirama nabaviti ovu vrstu ruže iako sam dobio informaciju da ova vrsta daje odlične rezultate kao staklenička ruža, a kao vrtna je manje bujna
ali ipak ću probat |
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sretno u uzgoju!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
llav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala, javim se sa prvim rezultatima i iskustvima
|
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ovu ružu prvi put vidio u jednom talijanskom katalogu pred dvadesetak godina.Na prvi pogled izgleda prekrasno,ali po meni ovo je slika napravljena samo radi bolje prodaje i u stvarnosti ne vjerujem da ona ovakva postoji.Ružu Osiriu uzgojio je Kordes 1978 i malo drukčije izgleda.U svom vrtu imam jednu takvu ružu evo i slike...
|
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Postoje firme koje prave samo slike biljaka, imaju banku podataka i onda uzgajivači samo naruče slike određenog cvijeća po nazivima, jer im je veliki posao praviti slike za kataloge. Zato mnogi prodavači cvijeća imaju identične slike u katalozima. Jako često cvijeće na tim slikama uopšte ne odgovara stvarnom izgledu, jer se uljepšavaju (jedan od programa je i Photoshop).
|
|
llav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iako sam odlučio probat nabaviti tu vrstu, slažem se potpuno s Vama jer sam imao slična iskustva s jednom vrstom; danas se sve samo vrti oko masovne prodaje tj. novca
|
|
Klimatis
Odrastao grm Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Je li to možda ovakava ruža?
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
llav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vjerujem da možda i je ali mislim da je ona na prvoj slici malo uređena u nekom programu radi bolje prodaje
Ipak ove godine ću probati nabaviti sadnicu pa budem vidio rezultate. |
|
Nena3110
Nedavno posijan Pridružen: 18 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 98 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divna je, meni je na prvoj slici malo zaista veštačka, ali ostale slike, to je ono pravo
|
|
http://nena3110.blogspot.com
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima li netko ovu ružu i gdje ste je nabavili? Može kakva slika iz vašeg vrta. Hvala! |
|
Rijeka
|
|
sarajka
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miro ja nemam tu gore prvu ali imam vrstu Acapella i Allianza čajevke Iz rasadnika Braća Topalović pogledaj na netu kakve su pa ako ti se sviđaju kad dođeš daću ti reznice,a ako bude na proljeće stigle mogu potražit i kupiti ti
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod climatisa je upravo ta ruža,acapela.Ja sam isto kupila kod nas a od Topalovića su.Jedna je heimatmelodie,druga acapella.Ova druga mi je propala,kao i još 20-taks adnica,koje su zaražene virusom stigle u naš rasadnik.Od sada oprezno kupujem Topalović ruže,a imam ih pun vrt..
Evo slika moje heimatmelodie.. osiriu sam vidjela samo u katalozima na netu.Ima je u bakkerovom katalogu,ali njima nevjerujem puno.Kod njih su sve slike daleko od realnih.. |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
sarajka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne znam Alisa ja sam izuzetno zadovoljna sa ružama Topalović,ja i,moja sestra,kuma,prijateljica svi imamo njegove ruže koje su zdrave a i boja im je kao na slici ,evo imam samo jedni slikicu od te dvije
Uploaded with ImageShack.us |
|
sarajka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova je slikana mobitelom a inače je mnogo ljepša u prirodi,i jedna i druga mi se jako sviđaju
|
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova ruža je prekrasna,a osim što lijepo izgleda ima krasan intezivan miris.Ja sam je pronašao kod susjede u vrtu i naravno nakalemio sam je na neke mladice koje sam imao u vrtu.Primjetio sam da su prvi cvjetovi tamnije ljubičaste boje,oni kasniji dobiju dosta svjetliju nijansu,kao ovi na gornjoj slici.To sam primjetio kod još nekih sorti ruža.Da li netko zna u čemu je stvar,kakvom ishranom se može dobiti ujednačenija boja cvjetova,da cijelu sezonu daju cvjetove intezivnije,tamnije boje?
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sarajka i ja sam zadovoljna starim ružama Topalovičkama iz Poljopreme i Agricoma.Prošle sezone su im sve bile obolile,i nisu propale samo meni,nego i drugima.Slala sam ja e mail i Topalovićima i Poljopremi.Ruže su bile zaražene virusom,i svaka je propala..One od prošlih sezona su super.Ali,od ovog zadnjeg iskustva imam traumu i bojim se kupovati više ruže.Primjetila sam da ih u Poljopremi ovog proljeća nisu ni nabavljali...
Ova na slici kod tebe više liči na heimatmelodi kao moja nego na acapelle.. Trava na koju ružu misliš?Na osiriu ili na ove kao kod Sarajke i mene? Moja heimatmelodiee ne miriše.. |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
sarajka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemam ja takvu ja imam ove dvije ,evo staviću slikice sa etikete ,malo je prejaka boja ovdje su ispale kao da su crvene a nisu već su kao ove goree valjda svjetlo jer je mrak pa slikam
evo ACAPELLA Uploaded with ImageShack.us |
|
sarajka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |