Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2728293031 82> |
Korisnik | |
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@nbjelovu - jesi te ljubice tu u hr ili negdje vani kupila?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Kći mi ima "posebnu" tehniku uzgoja ljubičica; Stoje na prozoru zaboravljene. Jednom u mjesec dana im u ukrasnu teglu nalije dosta vode i otkine ocvale cvjetiće i uvele listiće i to je sve.
![]() ![]() ova je stara desetak godina vidite koliko ima stablo. Ova bijela je nešto mlađa ![]() Imala ih je dvadesetak komada ,sve sama razmnožila. Podjelila ih i ostavila si samo 6 najstarijih |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Dijana, zaista dobra tehnika! Hana, super. Te hibridne moras prihranjivati ako zelis da lijepo cvatu, najbolje je staviti ih na "wick" tako da crpu vodu u kojoj je uvijek razmuceno gnojivo, ili ih prihranjivati svaki put kad zalijevas. Prihranjuju se uravnotezenim gnojivom, npr. 15-15-15, a u proljece i jesen moze se preci na gnojivo sa visokim fosforom, npr 10-30-10, ono jako pospjesuje cvatnju.Mememe, u USA sam ih nabavila.
ciao
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Dijana, ovo sto vidimo na tvojoj drugoj slici, zove se "dugi vrat". Kad se ljubica tako izduzi, to znaci da je vec prestara i da je treba omladiti. To se radi tako da je iscupas, pokidas korijen i vecinu listova (ostavis krunicu i nekoliko malih listova okolo), ovaj dio koji je "vrat" malo ostruzes nozem kao kad cistis mrkvicu, i posadis u svjezu zemlju (lagana, prozracna zemlja), i navuces na sve to najlon kesicu oko 2-3 tjedna. Nakon toga polako skidas kesu, biljka je primljena i omladjena, i nakon toga ona opet lijepo raste, ima lijepu pravilnu krunicu i obilnije cvate.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Evo jos jedne, prva slika je kako izgleda kod uzgajivaca od kojeg sam kupila, druga je moja, nije bas uspjela ali se vide boje i razlika:
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() |
|
laural ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 02 Prosinac 2009 Lokacija: Požega Status: Offline Bodovi: 76 |
Pozdrav svima evo da vam pokazem jednu svoju omiljenu ljubicu...
![]() Acient Lace |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
@laural
Prekrasna je!!!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
nbjelovu, prekrasna ti je ona rozo-plava, da ti
![]() Hvala na savjetima kako postupit sa već starom ljubicom. Cure, koje ljepotice imate, jednonite, duple, kovrčave, šatirane, a tek boje, za ne povjerovat ![]() |
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
slažem se sa silvy, ova rozo-plava je odlična, šteta što se kod nas ne može kupit.
Ja sam svojoj noni u zadnjih godinu dana nabavio dosta ljubica, pošto ih jako voli a imala je samo dvije vrste koje ima već 20 godina. Neke sam nabavio od dobrih ljudi s foruma (makar nisu se nažalost uglavnom primile) a na neke sam tu i tamo naletio i uzeo list, misleći da će se tek manji broj primiti a kad ono većina :D Sad me nona kad dođem doma u posjetu ružno pogleda zbog DŽUNGLE na kuhinjskom prozoru. Nedavno se primila i ova roza sa zelenim rubom sa ove slike od laural. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Laural, jako je lijepa.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
cure, prekrasne su vam afr.ljubičice...recite mi kako da ove svoje natjeram da im stapke malo narastu da nisu ovako nagurani listići...
![]() |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
laural ova tvoja ljubičica je prelijepa
![]() za sve ljubitelje afričkih ljubičica evo jedan link sa prekrasnim slikama i izborom da ti se okrene u glavi http://www.lyndonlyon.com/AV%20List%20Standards%20NF.html |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pcelice, ta previse zgusnuta krunica je cest problem kod africke ljubicice, a rjesava se tako da joj primijenis uvjete svjetlosti. Obicno treba vise svjetlosti, ali ponekad je problem i visak svjetlosti. Dakle, ako ti je na dosta tamnom mjestu prebaci je na svjetlije, a ako je na jako svijetlom mjestu, na tamnije.
Uzrok ovog problema mogu biti i neki nametnici, ali nadam se da kod tebe nisu.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
a tek ova tvoja
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
laural dobro došao
![]() |
|
![]() |
|
ivančica flower ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 21 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 416 |
Pozdrav svim ljubiteljima ljubičica!
Zahvaljujući savjetima s ovog foruma,moje ljubičice stare 2 godine neprestano cvjetaju! Sad me zanima da li ih je potrebno presađivati? Otkako sam ih kupila prije 2 godine stalno su u istoj teglici sa istom zemljom,jedino ih gnojim sa onim štapićima. Da li vi presađujete vaše ljubičice i kada to radite? Hvala unaprijed! |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Ivančice i tebi lijep pozdrav
![]() Ja ljubičice presađujem kad mi se uz onu glavnu pojavi sa strane mali čuperak pa se ova jadna sva počne kriviti (to se dogodi svake godine), opet ju vratim u onu istu teglicu u kojoj je bila, novu zemlju stavim i to je to. Naravno to odradim dok prestane sa cvatnjom. Imam jednu "dugog vrata" kad prestane sa cvjetanjem napravit ću ono po uputama Nine. Nina ili netko drugi sa iskustvom imam jedno pitanje, da onaj dio u zemlji ostavim kako je, dal' bi iz njega potjerali novi listići? |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2728293031 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |