Voštani cvijet - Hoya |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 25> |
Korisnik | |
liza ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 30 Ožujak 2012 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvalana dočeku ,htela sam da postavim sliku moje hoye ,ali čist moj promašaj ,izvinite nadam se da ći naučiti,sve vas srdačno pozdravljam
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mirjam ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 592 |
...dobro nam došla,nešto ti nije uspjelo.Samo polako i strpljivo,tako smo svi krenuli.
![]() |
|
*** Prijatelji dolaze i odlaze a pravi su tu kao vječni oslonac. ***
|
|
![]() |
|
liza ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 30 Ožujak 2012 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 10 |
image _56_2,jpg image
|
|
![]() |
|
Nina22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
mislim da je moju zeznulo zalijevanje.MS se jedno vrijeme igrao mame i zalijevanja, pa je cvijeće bilo dobro natopljeno.imam je 5 god i prije je sve bilo ok.još se drži,pa se nadam da će se oporavit.
|
|
![]() |
|
dada zd ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 10 |
moja je na zapadnoj strani odma uz prozor.Ne zalivam je često i nikad je nisam prihranjivala,osim što svaku drugu godinu minjam zemlju i provjereno bolje raste u glinenom pitaru
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Ne bi se složila s ovim. Vrsta tegle nije bitna, velićina možda, a toplina pogotovo. A zalijevanje tek kad se zemlja osuši. Najbitnije da se mjesto ne mijenja. Naša je u toplom i cvate preobilno. Bitno je da ima dovoljno svjetla, sunca znaći istočna, južna strana i redovita prihrana. Prolistaj prije pa ćeš vidjet našu i od T.B. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
darijaz ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 138 |
Nina 22 ona ne voli propuh i stalno premještanje , ne zaljevaj je previše .LJe ti 1 tjedno ,zimi otprilike jednom u 14 dan. Vole lag prskanje ali ne po cvijetu ,ako ga ima. Pogledaj da u zemlji nemaš bijele bubice one ti sišu sok biljke, bilo bi dobro da staviš šibicu naopaćke jer fosfor ih ubija , ja stavljam svakoj biljci .Prema tvom opisu moguće da je joj previše toplo i suho. Prskaj ju i malo zali tek hranjivo. JA svoju držim u hodniku gdje je malo hladnije.
sretno ps nepresađivaj je u velike lonce u manjima bolje cvatu i više ti vole glinene lonce, znaći ako ti je taj pitar baš mal uzmi malćice veći ![]() |
|
![]() |
|
Nina22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
imam hoyu već nekoliko godina,rasla je bez problema.Prošle godine je cvjetala i to dva puta.nakon toga su joj listovi polako počeli venuti,više nisu tvrdi kao prije.jučer sam je presadila u malo veći pitar.imate li kakav savjet što bi još mogla napraviti da je spasim?
|
|
![]() |
|
dada zd ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 10 |
možda joj ne odgovara misto moja nije cvijetala godinama a kad sam joj prominila misto puno brže raste i cvijeta
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
ovo je moja hoya koja nikako da procvate...upravo je dobila posljednje upozorenje i šansu, ako ne bude cvjetova slijedi izgon:
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
da kontesa moja je ove godine bila puna cvjetova , a sada pušta grane na sve strane preko metra dugačke stavila sam ju na visoki stalak tako da joj grane padaju slobodno jer je već pregusta pa se bojim onih štetočina i po tim novim dugačkim granama primjećujem sitne cvjetne pupove
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Free, tvoja hoya je zaista prelijepa
![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
ja sam svojoj nedavno utaknula onaj štapić koji se dugo razgrađuje i gnoji sve u nadi da će procvasti...sad ostaje samo čekati
Free ova je jako lijepa wooow...nona pa tvoja je bila puna cvijetova |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Malo da uživate u bojama i raznolikostima.Šteta što ne uspijevaju kod nas. Link za željne boja: http://www.flickr.com/photos/afriorchids/galleries/72157623785363670/ |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Prekrasna hoya!! Nisam nikad vidjela takvu boju listova.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
Ova hoja je predivna, nisam ni znala da ima takve listove prošarani sa žutim.
|
|
![]() |
|
mirjam ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 592 |
Prekrasna je
![]() |
|
*** Prijatelji dolaze i odlaze a pravi su tu kao vječni oslonac. ***
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
ova je prekrasna
![]() |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Uz dvije mladice koje sam dobila od cura, moram se pohvaliti s mojom novom hojom!!!
![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Cure,
prekrasne hoye ![]() Triša, Mira K, sretno sa hoyama. Procvast će one vama! ![]() Pozdrav |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 25> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |