Zamjenski materijali za decoupage |
Odgovori | Stranica <1 1617181920 26> |
Korisnik | |
jani
Odrastao grm Pridružen: 21 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 1559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sponzorirani linkovi | |
Mima35
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1485 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Mima35
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1485 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Inače bitumen koristiš tako da spužvicu umočiš u njega, onda ju obrišeš u papir i onsa s ostatkom na spužvici lagano zasjeniš dijelove rada.
Ovo je jedan moj rad s bitumenom:
Nanosila sam ga po rubovima i dijelovima gdje je bila struktur pasta a samo sporadično sam tupnula ponegdje po kutiji.
|
|
sendy051
Novo sjeme Pridružen: 29 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mima,hvala na informaciji...
To što mi je muž donio je u kantici od 1 kg,piše nešto antirombo bituminoso,on kaže da to koristi za premazivanje one crne plastike na autima...Bilo je dosta gusto,dugo sam miješala da dobijem žitku smjesu koju sam si prebacila u manju posudicu. Probala sam mazati na papir,izgleda onako kako i ti opisuješ,samo se ja još ne usuđujem to primjeniti da nešto ne upropastim... Što ti ovih dana izrađuješ?Ja se veselim svakom slobodnom trenutku da nešto radim. Moj tata ima neku staru,bezličnu,usuđujem se reći baš ružnu kutiju za kruh,nije ni drvena,i ja sam si dala u zadatak da je uredim. Zamislila sam da motiv bude neka lijepa slika,tipa košarica,boca vina,kakav lijepi grozd,nešto kuhinjsko,ali takvu salvetu nisam pronašla,a rovala sam po hobby dućanu više od pola sata... |
|
coraline
Novo sjeme Pridružen: 05 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 21 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam radila na plastičnoj kantici velikog pakiranja jogurta. Negdje sam na forumu pročitala da se plastika prije može pošpricati lakom da se boja bolje primi pa sam tako i napravila. Nisam zadovoljna jedino što su mi se i nakon 3sloja bijele fasadne boje i dalje vidjela slova ispod, pa sam morala lijepiti cijelu salvetu na kutijicu umjesto samo motiva. Sad mi se vide sitni naboričići na salveti, al unatoč njenom nesavršenstvu i mojoj nespretnosti ja sam i dalje ponosna na nju |
|
Mima35
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Coraline, pokušaj prvo premazati s tamnom bojom pa onda sa svjetlom. Možda tako uspiješ zamaskirati slova iako će ti onda i gornja svjetla boja vjerovatno biti malo zatamnjene nijanse.
|
|
sarita banana
Trajnica Pridružen: 08 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2711 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cure pomagajte...nestalo mi original ljepila za decoupage ,moram koristiti drvofiks,imam bocicu od 100 gr. Koji je omjer drvofiksa i vode ? hvala unaprijed za odgovor.
|
|
um se obogacuje primanjem a srce davanjem
|
|
jani
Odrastao grm Pridružen: 21 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 1559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sarita - ja radim otprilike (5:1), znači razrijediš toliko da bude gusto otprilike kao i original ljepilo! Sretno!
|
|
sarita banana
Trajnica Pridružen: 08 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2711 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala ti draga
|
|
um se obogacuje primanjem a srce davanjem
|
|
coraline
Novo sjeme Pridružen: 05 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 21 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super ideja, hvala ti, budem isprobala. Ja sam ih mislila izribat žičanom spužvicom, skine se sva boja al zahtjeva malo duže ribanja. |
|
pluton
Nedavno posijan Pridružen: 21 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 51 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok!!! Radila bi kuglice za bor i htjela bi napravit kao onaj snijezni efekt na njima! Vidjela Sam da postoji ona kao pasta (snijeg) zaboravila Sam kako se zove Ali mislim da je dosta skupa pa me zanima dali bi se to nekako moglo napraviti?
|
|
Kmatea
Novo sjeme Pridružen: 14 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima!
Čitam vas već danima i upijam savjete...naime, apsolutni sam i totalni početnik u radu sa salvetama, a tako me sve opčinilo, da se ne skidam sa vaših rasprava i evo, baš mi se s desne strane suši jedna kutijica na kojoj radim. Ne bih htjela dosađivati i gnjaviti s istim pitanjima, ali me zanima koliko dugo se suši 2.boja (nanijela sam tamnu akrilnu, osušila, pa crackle lak, pa svijetla boja)? I da li onda nanosim ljepilo/lak za salvete, pa salvetu ili...? Hvaaallaaaa puno i oprostite na dugom postu! |
|
ElzaBuba
Mladi grm Pridružen: 19 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 576 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za snijeg uzmi 1 žličicu drvofixa, 1 žličicu sode bikarbone i 1 žličicu bijele boje, dobro izmješaj i, eto ti snijega.
|
|
ElzaBuba
Mladi grm Pridružen: 19 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 576 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čim ti se osuši druga boja nanesi lak i lijepi salvetu. Kada se osuši lakiraj sprej lakom ili onim iz pikse.
|
|
Kmatea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala puno na odgovoru uz isprike što kasni odgovor (mala beba, pripreme za Božić...). Uspjela sam napraviti dva pladnja i jedu kutiju; rekla bih uspješno, ali sigurno daleko od teta ovdje sa stažom:-))) Svako dobro svima i uspješna 2012!!!!
|
|
buga
Novo sjeme Pridružen: 26 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 12 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ŽELIM SVIM LJUBITELJIMA DECOUPAGEA, POČETNICIMA I ONIMA SA VIŠE ISKUSTVA, SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ I SRETNU, USPJEŠNU I MAŠTOVITU NOVU GODINU! BUGA
|
|
Mima35
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo jednog eksperimenta vezano za 2k lak (Sottile od Stamperie).
Isprobavala sam da li se Step 1 može zamijeniti s običnim drvofiksom i uspjelo je. Razlika je jedino što su mi sa originalnim Step 1, pukotine bile nešto sitnije i mrvicu deblje a s drvofiksom kao zamjenom su bile nešto veće i tanje.
Ova slika prikazuje kako pukotine izgledaju kada se koristi originalni Step 1:
A ovo su pukotine kada sam koristila drvofiks umjesto Stepa 1:
|
|
kikins
Već proklijao Pridružen: 08 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 176 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima! nova sam na forumu a dekupaz radim pola godine..nisam uspela sve da iscitam o zamenskim materijalima pa me zanima samo da li je mozda neko radio drvofixom na platnu? treba neki abazur da ukrasim...
i kako koristite dvokomponentni lak? u odredjenom pravcu ili...? |
|
pluton
Nedavno posijan Pridružen: 21 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 51 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ElzaBuba!!!!!
|
|
Kmatea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima u ovoj godini! Evo, htjela bih s vama podijeliti par svojih početničkih radova; nadam se da su "zadovoljavajući. Još se borim sa crackle izgledom jer nisam zadovoljna nikako kako mi ispada. Koristim Idea 2k i čini mi se da uvijek nešto pogrešno napravim...No, ne odustajem! Veselim se vašim kritikama/pohvalama/ savjetima. Pozz
g[/IMG] |
|
Odgovori | Stranica <1 1617181920 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |