Dipladenia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 46> |
Korisnik | |
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
....i moje su vanka , na vjetrovitoj južnoj taraci , uz zid , više ne cvjetaju i lišće tu i tamo žuti..ovo bi većoj trebala biti 3. zima a malu sam unosila u hladno...
...
---oduševljena sam ovom biljhkom jer podnosi svašta ( na jugu ) i u planu mi je proširiti "ekipu"....hm , ako stignem od ljetne ludnice
![]() ...prošlo proljeće ih nisam stigla šišati a ni presaditi....prije par dana sam presadila veću...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
sunce :) ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 109 |
Moje su u negrijanoj prostoriji već nekih mjesec dana i relativno dobro izgledaju,zadovoljna sam al dug je put do proljeća :)
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Jučer sam se malo zadržala s vlasnicom rasadnika Mandavilla i raspitivala se kako s tom ljepoticom preko zime. Žena mi je spremno pokazala svoje u mirovanju, orezane su, odstranjeno svo lišće, tretirano bijelim uljem i smještene su na temperaturi od 13 stupnjeva. Neki veliki primjerci su još vani puni cvjetova, ali i oni idu pod škare, jer ako ih ostavi ne orezane neće imati snage na proljeće.
Ovako to izgleda početkom ljeta...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Zbilja je to prekrasna biljka. A ovaj luk čarobno izgleda. |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Ovo izgleda kao iz bajke
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
![]() ![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Predivno! Koliko različitih boja
![]() |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Bebolina, ovo je bajka.Predivno.
Moje dipladenije se cijelo ljeto bore s nekom boleštinom. Nikako da se oporave čak ni nakon prskanja insekticidom. Ne znam što sad pred zimu učiniti s njima da ih spasim za iduće proljeće. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Ove slike su predivne kao i sama dipladenia.
![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
Ako ih sad pažljivo orežeš, skineš sve sitne granćice i svo lišće, slobodno ih našpricaj bijelim uljem i biti će ti spremne za proljetno pupanje
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Prekrasne su..izgledaju božanstveno
![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Moje su same skinule svo lišće i već se bacile na proljetno pupanje i grananje, jel da im velim da je tak početak prosinca ili da samo šutim i pustim ih da misle da je već stiglo proljeće???
![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Moje su izgubile svega par listova. Velikoj sam odrezala mlade izdanke jer su zbog nedostatka sunca jako izduženi. Tako sam napravila i lani kada sam tek iza nove godine počela ostavljati mlade izdanke. I oni su bili nešto izduženiji, ali kako je bilo sve više sunca oni su ojačali. Ja mislim da su tvojima listovi otpali zbog toga što su ti vani ozeble prije nego si ih spremila unutra. |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Cimi, nisu pozeble!! Na vrijeme ih ja sklonila na sigurno!! Ali to moje sigurno je očito pretoplo!! I podranei mi je popadalo svo lišće koje je bilo staro, ali ima mladih grančica i puno novih listova, pa kontam, i diplica će se ovako ponašati!!
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
@ Bebolina Draga , mozes reci kakovo je to "bijelo ulje" ? Ja sam pitala tu kod nas u "Poljoapoteki" , ali zenskica nije imala pojma ! ![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Bebi krasne su
![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
anta 188 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 11 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
ovaj cvijet mi se stvarno sviđa.prvi put sad sam vidjela da postoji...to si moram nabaviti.......jer taj cvijet može vani prezimiti il se mora spremiti na sigurno?:)
|
|
![]() |
|
Draga Anta, pročitaj si cijelu ovu temu pa ćeš dobiti sve informacije o ovom cvijetu. A ako te poslije toga još nešto bude interesiralo slobodno pitaj. |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Moja dipladenija još cvate.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |