Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Argentina
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Argentina

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3637383940 47>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2011 u 18:15
Jednom riječju: Prekrasno!

Slike, popratni komentari, povijesne zanimljivosti (činjenice ili legende) Grada vjere - Lujana, crkva, Božićni ugođaj,...

Uživam u putovanju s tobom i čekam nove čarobne slikice iz Urugvaja.

Myro, drago mi je da su slikice spašene Clap.

Pozdrav iz kišovitog Omišlja       smile78
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1117
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2011 u 15:35
Drago mi je da su slike spašene i da imaš volju nešto naučiti, pa kada se vratim iz Argentine, ako ćeš i dalje imati volju možemo u (fotografsku) avanturu.
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2011 u 15:03

Držislave, nemoj samo biti jako kritičan gledajuči moje neznanje u fotografiranju gledaj to kao volju da nešto naučim Wink

Spašene slike, tek toliko da znaš smile126
Fotografije ugođaja Božića su kao iz Božićne bajke!

Tebi u znak zahvalnosti  za prekrasne fotografije, putopis, i strpljenje .. smile72

Rijeka

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2011 u 13:23
Hvala Tea, time se inače bavim, pa ne smijem stavljati loše fotke.

U znak zahvale evo još malo pred Božićnog ugođaja iz Buenos Airesa

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2011 u 13:02
smile55 fotke su odlične
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2011 u 12:49
Dobro došla kući Miro. Pratim te na Turskoj i želim da uspije popravak kartice sa slikama.
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2011 u 21:22

Naša “dragocjenosti” iz Hrvatske, vratila se i ja sa puta pa sam bila u zaostatku putovanjem kroz Argentinu, morala sam sve nadoknaditi i pogledati ali ću ponovo, polako sve proći.

Što reći ovako na brzinu...? Ma vozim za Argentinu!!!!!!!!!!

Hrvojev vrt je prekrasan a tvoje fotografije su čarobne! Reportaže su ti više nego prekrasne, ti tako lijepo, stručno  i pomno sve objašnjavaš da te je gušt pratiti. Svaka čast!

Pravi si majstor i ponosni smo što te imamo i što si sa nama na forumu. Ne, ne laskam ti, tako zaista mislim a vjerovatno i sve cure sa foruma.

Tvojoj nećakinji želim sretan rođendan i ulazak u carstvo odraslih.

Pozdrav seki, Davoru ( mmm..) i svima koji nam se pridružuju iz daleke Argentine!

A ovdje si zaista naša "dragocjenost" i vražićak i lijepo je i tebe vidjeti.

Rijeka

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2011 u 10:53
prekrasna zemlje bujne vegetacije, ali i lijepih građevina, crkve su naravno monumentalneTongue vidi ti Smile naša  M.B. Bistrička i tamo..
a Hrvojev vrt je za divljenje ClapThumbs%20Up
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2011 u 10:43
U kripti crkve nalaze se oltari (momentalno ih je oko 90), od kojih je svaki posvećen drugom svetišu Majke Božje u svijetu. Hrvatska je zastupljena sa svetištem Majke Božje Bistričke. Međugorje još nije dobilo svoje mjesto u ovoj kripti.

Ovdje je također smješten i muzej crkvenih dragocjenosti iz kojeg sam za cvjetni forum odabrao ovu ružu.

A jednu od “dragocjenosti” iz Hrvatske je uslikala Seka ispred crkve.

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2011 u 10:38
Detalj ukrasa. Na koga me samo podjsće. Papiga nije, žirafa nije... Drža bolje ti je šuti.

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2011 u 10:36
Detalj raspela, Isus s kosom. Prvi put sam vidio tako nešto

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2011 u 10:34
Unutrašnjost crkve - glavni oltar

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2011 u 10:21
Put po argentini danas nas vodi u

LUJAN

Sedamdesetak kilometara od Buenos Airesa, na istoimenoj rijeci, smjestio se grad Lujan (čita se Luhan), glavni grad vjere, kako ga ovdje nazivaju. Lujan je svetište Majke Božje Luhanske (Nuestra Senora de Luján).

Rijeka Lujan

Zanimljiva je priča kako je nastalo svetište. Malešan kip Majke Božje je 1630. godine iz Brazila, gdje je kip napravljen, krenuo je na put do Buenos Airesa, a odatle dalje u Santiago del Estero. U to doba putovalo se konjima i kolima, a zbog opasnosti od indijanaca, organizirane su karavane. Prvog dana puta zaustavili su se da prenoće na ranču pokraj rijeke Lujan. Ujutro su htjeli krenuti dalje, ali kola u kojem se nalazio kip Majke Božje, konji nikako nisu htjeli povući. Pomislili su da im je preteško, pa su odvadili dio tereta. Opet isto. Odvadili su još tereta, ali konji stoje kao ukopani. Konačno su skinuli kutiju u kojoj se nalazio kip Majke Božje. Konji odmah povukoše kola. Pokušali su ponovo staviti kutiju s kipom na kola, i opet se dogodilo isto. Konji ni makac. Kada su skinuli kip konji su krenuli. Tada su shvatili da je Majka Božja odlučila tu ostati, te su kip povjerili Don Rosendu, a karavana je nastavila put prema Cordobi, bez kipa Majke Božje. Don Rosendo je sagradio kapelicu u koju je smjestio kip. U kapelici je kip ostao idućih 40-tak godina, do 1685. godine, kada je dovršeno proširenje kapelice i oltara.

Kip Majke Božje Luhanske odjeven u tradicionalne boje argentine: plavo-bijelo-plavo

Gradnja sadašnje crkve započeta je 1878. godine, a dovršena je 1935. godine. Krase je dva tornja, svaki visok 106 metara. Ispred crkve je prostrani trg Belgrano s tipičnom Latinsko-američkom arhitekturom.

Crkva

Detalj s fasade crkve

Trg Belgrano

Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 18:01
Pretpostavljala sam da je Argentina lijepa i zanimljiva zemlja, ali nisam ni slutila da je toliko lijepa.
Hrvojev vrt je san svakog cvjetoljubca, doslovno je savršen, a ono što se mene posebno dojmilo je ona ogromna juka i paprat stablašica.
Tvojoj nećakinji želi sretan rođendan i ulazak u carstvo odraslih.
Nestrpljivo čekam retortažu sa Anda iz iz prekrasnog Maču Pičua.
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 14:28

Danas niti ne otvaram druge teme....stalno sam u Argentini.

Oduševljena sam Hrvojevim vrtom. Thumbs%20Up

Sretno u Urugvaju, uživaj!!

Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
tomica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 939
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tomica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 14:10
zanijemila sam od ove ljepote.
 dr. , Hvala Ti!
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 13:25
Priču o Hrvojevom vrtu u Buenos Airesu završavam s meni najljepšom biljkom - lantanom (ma vidi ti samo kamo se ova Lantana popela). Uskoro ću jedan post posvetiti samo slikama Lantane, odnosno lantane, koje ovdje ima jako puno i ne mogu odoljeti da je ne slikam čim je vidim.

Odoh sada u luku kupiti kartu za brod jer sutra namjeravam otići na jednodnevni izlet u Urugvaj. Naravno da ćete vi biti prvi koji ćete o tome čitati. Kada sam već u gradu posjetit ću i botanički vrt da imam još malo više materijala za forum.

Ne znam da li je za pohvalu ili ne, ali moram vam napisati da smo Jučer Seka i ja išli na konjske utrke koje su ovdje jako popularne pogotovo zbog klađenja. Kladio sam si i dobio 287 pesosa (uložio sam 10!)

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 13:24
 pozdrav Hrvoju! ima prekrasan vrt koji  me oduševio a naročito orhideja!

ovo nešto, meni se čini, da je russelia ili kako je u nas zovu dubrovački koralj!
 p.s. pogledaj moj avatar
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 13:18
Prekrasne fotkesmile141želim srdačnu dobrodošlicu Seki i sve vas ljepo pozdravljam smile73 
dr.žislave,hvala na fotkama i ovome putovanju,želim još puno puno takvih
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 13:15
Na uličnoj strani vrta izrasla je ogromna juka - Juka pata de elefante (Juka slonovska noga), koja bi bila još i viša da je Hrvoje ne potkraćuje s vremena na vrijeme.

Osim ogromne juke tu je i paprat koja raste kao drvo.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3637383940 47>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.