Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Ostala hobistika > Razni hobi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - palcica - kolači, torte
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

palcica - kolači, torte

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 29>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2011 u 20:51
Palčice kako ti ovo dobro radiš baš bi mi dobrodošla sada za praznike stvarno si pravi majstor kulinarstva
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2011 u 18:21
PRINCES KRAFNE

2,5 dcl vode
11 dag masti
16 dag brašna
soli
4 jaja

u vodu stavi mast i posoli...neka prokuha, dodaj brašno i miješaj samo kratko na laganoj vatri dok se smjesa ne zastakli
ohladi
mješaj sa mikserom (vijugavim metlicama), dodaji jedno po jedno jaje ... kad dobro izmješaš stavi u špricu i na masni papir složi princeze
peć u prije ugrijanu peć na 170° - 200° nekih cca po ure do 40 min..nek se lijepo zarumene
NE OTVARAT PEĆ DOK SE PEKU JER ĆE SPLASNIT

KREMA
1/2 L mlika
2 jaja
vanilin šećer + 4 jušne žl cukra
5 jušnih žl brašna
aroma po volji

žumanjke istuci sa cukrom i van šeć., dodat malo mlika i brašno...to skuhat u preostalo mliko i na kraju dodat snijeg od bjelanjaka ..
filuj princeze
evo mojih

Na vrh
tanja j View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 159
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tanja j Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2011 u 20:12
evo moga cvijeta koji je u cvatu bio samo 20 min

Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2011 u 23:14

ORAHNJAČA
tijesto:
1/2 kg brašna
1/2 rastopljenog margarina
12 dag šećera + van šećer
malo soli (za dizana tijesta imam savjet starih kuharica-da na 1 kilo brašna ide jušna žlica poravnata soli)
2 jaja
2 dcl mlakog mlika
1 kocka kvasa
korice limuna i naranče ili mirisa kojih volite

umijesi tijesto naravno uz nadodavanje još brašna koliko tijesto popije ... ostavi na toplo da se diže...ja znam i do dva puta primjesit

nadjev:
12 dag orasa
12 dag mendula (ako mi fali dio sušenog voća onda se potpomognem prezlom)
10 dag šećera
2 žumanjka
1 jušna žlica kakaa
1 dcl mlika
ruma ili mirisa po volji i želji

tijesto razdijeli na dva jednaka dijela, razvaljaj, premaži maslom, nadjeni,zarolaj, stavi u mlaku peć nek se diže još nekih po ure do uru i peć na 150° cca 45min do ure
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2011 u 23:07

PITA OD SIRA
jako jednostavan a sočan i ukusan kolač

biskvit:
3 jaja
8 jušnih žl šećera + vanilin šeć
8 juš žl brašna
8 juš žl ulja
8 juš žl mlika
pzp

nadjev:
1 kiselo vrhnje
1/2 kg svježeg sira
2 cijela jaja
malo šečera + van šeć
1 juš žl griza
mirisa po želji

jedan dio biskvita izlij u škrovadu i po njemu lagano razmaži nadjev i na nadjev pažljivo izlij drugu polovicu smjese od biskvita
peć cca 1 uru na 150°
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2011 u 23:03
ovako je to danas izgledalo na tanjuru

Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2011 u 18:46
palcice,

koja si ti majstorica Clap.

Torte, buhtle, a za njoke bez krumpira nisam znala.

Hvala ti na receptima i predivnim slikicama.

Veliki pozdrav i  smile78.

Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2011 u 17:45
Pašticada
ja sam dobila but od vepra pa sam ga odvojila od kosti i tako dobila fine komade koji su bili zahvalni za kuhanje.
inače sam ovu pašticadu radila po istom receptu ko što radim i od junećeg/goveđeg frikandoa, samo što je bilo malo izmjena u marinadi.

meso sam najprije špikovala sa:mrkvom, češnjakom, korijenom selena, pancetom i klinčićima
to sam sve narezala na male tanke rezance i špikovala svugdje po mesu .. osim klinčića kojih je dovoljno par komada da ne bi prevladala njegova aroma
Marinada:kvasinu sam prorijedila sa vodom(to sve ovisi o ukusu i koliko vam je žestoka kvasina) u to složila meso i nadodala 10-tak listova kadulje, par listova lovora, nekoliko grančica ruzmarina, kapulu, papra u zrnu i ostavila 24 sata u tome
netko zna prokuhat te sastojke koji su navedeni i čak još i mrkvu, češnjaka - al ja nisam nikad..

Nakon 24 sata izvadi meso dobro ga osuši, pobrašni sa svih strana i popeci na ulju sa svih strana

u drugu teću dinstam jako puno kapule(ovisi o količini mesa), pancete na sitno narezane i kapulu odma posolim...
kad meso poržiš dodaj u dinstanu kapulu i nadodaji sljedeće:
goveđeg temeljca ili obične vode ako nema juhe toliko da pokrije svo meso
2-3 slatko kisele jabuke
2-3 veće pomidore
15-tak suhih šljiva
5-6 velikih mrkvi
nekoliko listova lovora
cijelu glavicu veću češnjaka
dosta petrusimena i tako i selena
cca 2 dcl prošeka
cca 1 dcl konjaka
posoli
povegeti

neka kuha ..
kad je meso skoro kuhano izvadi ga i nareži na fete debele između 1-2 cm

preostalo povrće ja ispasiram na pasirku (ne volim sa štapnim mikserom) jer moji vole da je povrće samo malo krupnije

kad ispasiraš narezane fete mesa vrati u šug(toč) i stavi da prokuha par minuta i opet nadodaj:
muškatnog oraščića
papra
i po potrebi soli

kad se ohladi ja svu masnoću sa vrha pokupim i bacim jer ne volimo masno koliko god se činilo meso crveno masnoće se skupi

eto to je moja pašticada .. mi guštamo ..
ako neko voli žešći šug može nadodat i crvene paprike

LP
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Studeni 2011 u 20:45
Ovo super izgleda,daj molim te i recept za pašticadu od veprovine.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Studeni 2011 u 19:53
...divno!!!

...prvi  put  na  ovim  stranicama...čestitke za  lijepe  recepte...Clap
...da  li  imate  iskustva  sa domaćom tjesteninom?
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Studeni 2011 u 16:46
svim curama/ženama hvala što škicnu u moj hobi
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Studeni 2011 u 16:45
NJOKI BEZ KROMPIRA
8 dcl vode
2 dcl mlijeka
6 dag masla
posoli

to stavi kuhat do vrenja
kad uskuha nadodaj uz stalno miješanje 1/2 kila brašna ... dobro sa drvenom žlicom istuci
ostavi da se hladi do mlakosti
prebaci u zdjelu za miksanje i dodat 2 cijela jaja, malu žličicu pzp-a, jednu jušnu žlicu maslinova ulja
miksaj nekih 3-4 minute
tijesto istresi na radnu plohu i mijesi dok ne dobiješ niti pretvrdo niti premeko tijesto...ja cca dodam u to mijesenje 30 dag brašna
napravi njoki
dobar tek

al šta bi valjali njoki bez pašticade i to je od veprovine

Na vrh
anta 188 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 55
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anta 188 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 14:41
prekrasne torte i kolači...takoder sam ovisna o kolačima stalno nesto pečem al i papam:)
Na vrh
bina View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 164
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2011 u 15:10
prekrasne torte i kolači, hvala na receptima, a ukrašavanje e tu si prava majstorica svaka čast
Uz cvijeće i život je ljepši
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2011 u 20:59
Recept isproban za Uskrs samo sam zamiesila dvije smjese . jednu od crnig, jednu od bijelog brašna. Slagala naizmjence . Malo prčkavo ali  rezultat je bio super.
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2011 u 17:24
Lijepo.....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2011 u 15:07
http://www.coolinarika.com/recept/736418/

recept sa coolinarke
a evo kako je meni ispala

Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2011 u 14:21
ŠTRUKLE
stavim vam link po kojem sam ja radila

štrukle
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2011 u 14:19

Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2011 u 14:17
hvala svima
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 29>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.