KESTEN pitomi - Castanea sativa |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | ||
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
kaj ne bu iz sjemenke izrastao divlji kesten? Ne razumijem se puno u kestene zato pitam.
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
Ja sam posadila u posudu nekoliko poprilično krupnih plodova i izniknula mi dva komada. Ove jeseni smo ih presadili u zemlju u vrtu u našem južnom vrtu.
|
||
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
![]() |
||
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
|
||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Jako je lijep, nadam se da će opstati.
|
||
RIJEKA
||
![]() |
||
|
Ovi kesteni iz posude su prije nekoliko dana posađeni u vrt i za sada su živi. Posađeni su zajedno sa zemljom koja je bila oko njih da se ne oštećuje korjen.
|
||
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
|
Nisam zanal da se kesten može razmnožiti reznicama. Molim te objasni malo ![]() |
||
![]() |
||
|
|
||
RIJEKA
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
hvala Triša, to mi je pouka da drugi put redom čitam.
|
||
![]() |
||
branimir ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 12 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 44 |
|
meni slabo rastu .. zarpavo ne izgleda mi ko da uopce rastu :D
evo dve godine su mozda izaslo par listova i par centimetara u vis .. hmm |
||
![]() |
||
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
|
Kesteni da bi rasli u pitaru moraju imati puno mjesta,duboki pitar,ali ni onda ne rastu nešto naročito.Treba ih što prije saditi u zemlju,Najbolje ih je presaditi u zemlju iste godine kad su i nikli,početkom kolovoza,tako da se očuva kontuinitet rasta.Kraj 7.,početak 8.mjeseca je početak druge vegetacije,do zime ima vremena da pruži korjenje i da mladica još poraste i dovoljno odrveni te spremno dočeka hladne dane.
|
||
![]() |
||
branimir ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 12 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 44 |
|
moji su nikli u tegli ali su presadjeni prije dvije godine .. i to u podrucje gdje ima kestena (u okolici tu i tamo se nadje koji)
ocvekivao sam da ce na "njihovom" tlu biti bujniji rast ali .. |
||
![]() |
||
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
|
Krivo sam razumio,mislio sam da su još u pitaru.Kakvo je tlo,kesten voli toplije,ocjedito zemljište,ne voli da su mu noge u vodi,da ih nisi usadio preduboko,možda im treba malo zakiseliti tlo?
|
||
![]() |
||
|
Da kiselo tlo mu odgovara, ful sunce i dosta vlage!
|
||
RIJEKA
||
![]() |
||
|
kiselo je .. ma ima njih tamo .. a mozda su i sorte a i nije da sam bas previse okopavao okolo priznam
kiselo je ali nije bas rahlo .. :S .. vlaga je problematicna .. ali opet .. presporo .. i jos par listova uvijek bude zgrickano .. vocke se isto slabo razvijaju (mlade) one stare raste ko lude .. valjda treba duze korjenu u takvom tlu da se razraste pa da krene .. |
||
![]() |
||
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
|
danas smo posadili dvije sadnice pitomog kestena, nadam se da će se primiti...
|
||
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
||
![]() |
||
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
|
Nona , draga , odaj tajnu , gdje ste kupili sadnice pitomog kesena ?
Kod nas , ako i dodju u vrtni centar (mislim u HR , ne ovdje u Njemackoj) nestanu u tren oka ! |
||
![]() |
||
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
|
evo sam ju slikala da vidiš kako su male , bile su po 40,00 kn komad u jednoj poljoprivrednoj trgovini , bilo je samo par komada i odmah su se razgrabile |
||
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
||
![]() |
||
laural ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 02 Prosinac 2009 Lokacija: Požega Status: Offline Bodovi: 76 |
|
Tražim orah već odavno. Hvala na ovoj slici, sad bar znam gdje tražiti
![]() |
||
![]() |
||
|
Nona,dali su to kalemljene sadnice?
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |