Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Silvekin dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Silvekin dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4041424344 47>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2008 u 10:32
lijepo si se ponovima :)
čestitka za položeni ispit...a i ovaj si sigurno položila :)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2008 u 08:30
Čestitke na(ma to je garant položen,nama ne trebaju rezultati) položenom ispitu,i na pobjedi nad vodoprivredomsmile141
(bem ti,kad pročitam sve što ovih dana nisam,zaboravim početakLOL)Ma uglavnom smile141za spašavanje biljkica i sve ostalo(kaj si radila a ja zaboravila)
I kod nas vjetar užasno puše,nešto je mirnije jutros,pa se nadam da ću i ja proviriti u dvorište.

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2008 u 23:36
Srce me boli dok vidim da biljčice umiru u dućanu....Broken%20Heart
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2008 u 23:15
Ti to izgleda otvaraš utočište za biljke?
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2008 u 23:11
Evo, konačno je završio  taj ispit i mogu se mirne duše vratiti na forum...Rezultat za 10 dana, ali eto, onaj od prošlog tjedna položila s 5 (malo se hvalim...)
Uglavnom, prvo se moram pohvaliti da sam jučer dobila 3 veeelike kuverte od Dalmax22 - ljudi, čega je tu sve bilo...sjemenki ko u priči, pa reznice đirana, osteospermuma, graničica, neka lukovica i još neidentificirana biljčica...Nešto sam odmah posadila, sad za vikend sam si zacrtala sjetvu... Biti će svega...Smile Baš me je lijepo iznenadila, čak sam i ogrlicu dobila... - to nebum posijalaLOL, nego nosila.

Danas poslije ispita jedan đir po baumaxu, naišla na ovaj grmić - cytisus - neznam ništ o njemu - pa to ima iskustva - molim savjet.

Ah, usput pokupila i gomolje dalia po 8 kn - nisam mogla odoljeti...

Poslije otišla u kaufland - rasprodaja jaglaca po 41 lipu. Ocvali su, ali meni nije bitno - cvasti će poslije ili druge godine - trebalo ih je spasiti!Big%20smile

Uglavnom, kod nas vjetar puše ko lud, nadam se da će konačno prestati jer planiram radni vikend na vrtu....odmor za dušu ...
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2008 u 22:20
Triša, u subotu bum stavila slike cvijeća i mali opisWink
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2008 u 21:09
Bravo SilveK, sredila si Vodoprivredu! Držim ti palčeve za ispit.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2008 u 18:57
SilveK, kad budeš imala vremena daj stavi malo slikica od biljki koje si mi poslala, ja sam luda od iščekivanja, danas posijala neke "djevojke u zelenom" ili nešto slično i "roza trubice".
Nešto sam vidla na netu, ali nešto ne znam na pr, ima neka noćna frajla, ali ta nema veze s onim što mi zovemo tim imenom.
Gnjavim ,a li ako ima sliku ili je već negdje na forumu uputi mesmile143
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2008 u 11:56
bravo Silve :)
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2008 u 11:54
Evo nabrzak da se malo pohvalim - neće kopati po našem gruntu, uspostavili su dogovor s drugim po redu susjedomSmile Aha, jesam ih!!! Sad još čekam da to stvarno i naprave, onda bum sigurna da neće ići po našem...
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2008 u 13:48
Izraste stablo, koje podsjeća na šljivu, takav mu je i cvjet, ali plod je okrugao od žutog do tamno crvenog, koštica mu je okrugla, a okus, pa tako podsjeća na šljivu.    
RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2008 u 22:21
smile79 Triša! Kako velika izraste? 
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2008 u 20:47
SilveK, evo slikica amula, jako su još mali, najveći ima 20 cm, da ja tebi to iščupam s korjenom, naravno i pošaljem,  pa što bude bude. Nije to neka zahtjevna voćka. Ja sam tako malu posadila u vikendici pred 4 godine i ove je godine prvi puta cvjetala, a narasla je oko 1,5 m.

Usput ću ti poslati i ostalo.
RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2008 u 19:48
Hvala Franjice!

Danas nisam mogla odoljeti sunčanom danu - kupila sam danas 3 maćuhice, jasmin i neke žute cvjetiće, pa sam odmah posadila maćuhice. Iza kuće sam još posadila astilbe, incarviellu, eucomis, fresie, galtoniu i nešto ljiljana.  Najavljuju kišu za ostatak tjedna, tak da ću ostatak tjedna probati učiti...

Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2008 u 21:38
Držim ti fige za ispit (ma znam da buš ti to dobro zbavila) smile78
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2008 u 21:33
Imaš pravo Triša - noću kišica, danju sunce - pravi raj. Nadam se da se neće ponoviti ove godine suša kao prošle...

Eto, danas sam konačno obrezala do kraja jabuku. Ima veliku krošnju pa to nije bilo malo posla, a i ja imam malo neobične metode - prvo od zemlje, pa se onda spentram na nju, i finiš s ljestvama okolo. Nakraju još kružim okolo da vidim jesam li što propustila odrezati...
Danas sam još iznjela neko cvijeće van, amarilise, ružmarin i dvije tegle gdje su preživjele biljčice od prošle godine - 2 verbene i silver - koji je pustio pupoljke - uopće nisam znala da cvjeta. I moram na par dana obustaviti radove, jer imam još jedan ispit u petak, tak da sam si sad zacrtala - maximalno 1 sat vrta na dan, malo za dušu...do subote.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2008 u 08:21
Najbolje proveden dan je takav kao tvoj jučerašnji, i mada si se naradila, to silno zadovoljstvo učinjenim - ničim se ne može zamjeniti. Potpuno te razumijem, ja nebi izlazila iz dvorišta, kad bi po danu sjalo sunce, a po noći padala kiša, to bi za nas bio raj, a vjerujem i za sve naše cvjetne prijatelje.
Samo nek se susjedi probude - idem odmah pokositi male djelove travnjaka, bit će još manje zahvaljujući tebi i onda sijem, sijem, sijem i tako bi mogla do sutra. Velika pusa 17 puta za tebe.
RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2008 u 23:40
Ma Triša, da znaš koliko sam sjemenki imala, spremala sam ih tjednima na jesen - ali s obzirom da ne prekopavam, da ih nisam skupila imala bi đunglu ove godine...Već sad sve nešto niče, a meni je tako teško teško isćupati i baciti...

Danas je bio fenomenalan dan za radove. Odmah poslije ručka krenula sam na posao (mislim, radila bi i prije, ali nedjelja je jedini dan kad se konačno mogu naspavari jer su mi tjednom dani jednostavno prekratki, pa premalo spavam...). Prvo sam iznjjela dature iz podruma, jadnice, ne izgledaju baš najbolje...zatim dalie s tavana - strašno dehidrirane. Uzela sam motiku u ruke i krenula ispred kuće - skinula 1 metar trave širine, tj proširila cvjetnjak na račun travnjaka (MM oduševljen - manje za kositi), i nasadila tu i svugdje gdje je bilo mjesta dalie i nešto ljiljana. :

Inače je taj dio ispred kuće na jugu, pa tu strašno prži sunce i jako se namučim svake godine u pokušajima da imam punu ogradu cvatućih jednogodišnjih puzavica - ne rastu i ne cvjetaju obilno radi "prženja", a i zemlja je ilovača, pa i kad zalijevam ne dopire do korjenja kak bi trebalo...

Još sam ostatak dalia posadila na vrt - napravila par "cvjetnih odmarališta " između povrća, posadila likovice gladiola i achidanthere, posadila majčimu dušicu s mirisom limuna i kadulju s šarenim listovima, pa još na cvjetnjak iza kuće  - koji je na sjeveru i u hladu, pa tu sve sporije raste - 2 biljčice za kamenjar. I onda je pao mrak - prerano. Jučer sam još uspjela navečer nešto posijati, danas još moram srediti neke papire pa nebrem više ništ, a mislila sam još presaditi rajčicu. Uglavnom, danas sam se baš dobro razgibala i dosta toga napravila...Dobro proveden dan.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2008 u 22:06
Silve- ja sam bez teksta ostala (što mi se nikako ne događa) moji bi ukućani popadali od smjeha da čuju da sam bez teksta, jer su uvjereni da to nije moguće. Inače sam mala 152, ali glas je gromoglasan, uvijek za oktavu viši od potrebno, a i volim pričati i pričam 100 na sat.  Kratak opis moje malenkosti - valjda sam sad i manja, jer će nakon klimaksa sigurno uslijediti smanjenj koštane mase.

No sve to skupa nije bitno - bitno je tvoje-moje cvijeće - mojih predivnih 17 kovertica sa sjemenkama i za to ti 17 puta hvala, hvala (neću pisati 17 puta, jer ti znaš što mislim).
Nego malo me brine dali je tebi nešto ostalo od svega ovoga . Sutra mi se čini da nemam neki veći posao, selim se u dvorište, izvlačim sjemenke i ssssssiiiiiijjjjjjjjjjeeeeeemmmmmm. Uh kako sam vesela i sretna. Hvala ti 17 milijona puta.
RIJEKA

Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2008 u 21:51
SilveK baš si super, puna energije, ljubavi i znanja, ma pravi poticaj za prste u zemlju gurnuti. MOram malo pogledati mogu li još malo betona razbiti pa zemljice nasuti a onda žicanjesmile78
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4041424344 47>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.