Egipatska zvijezda - Pentas lanceolata |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Korisnik | |
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Predivna ti je Mira K.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Evo moje
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Jagoda i jaco tu je cvijet ![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
11111 kada ti je već posađena u vrtu može u njemu ostati sve do jeseni, a onda ju premjesti u teglu i preko zime drži ju na sunčanom mjestu gdje temperatura ne pada ispod 12 stupnjeva.
Što se tiče cvjetanja, biljke koje uzgajaju u staklenicima mogu tako preparirati da cvjetaju u bilo koje doba godine. |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
cimicifuga.....znači da je triban izvaditi iz vrta i staviti u pitar???
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ovu sam slikala u Turskoj kada sam bila, nisam je imala, tek sada sam je kupila. Neznam ništa o njoj osim ovoga što je cimi pisala ...
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
i ja san je kupila prije misec dana i posadila u vrt...ali Cimicifuga pišr da zimi mora u kućui....kako je,Mira, onda ona tvoja na slici u prosincu u vrtu???Jeli ti prizimila? Moram li je sad iz vrta primistit u pitar?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Evo danas na placi kupila crvenu ljepoticu za samo 10,00kn
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
anta 188 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 11 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
Cimicifuga i mira prekrasni cvijetovi
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cimi, koja je to šteta....
![]() Znam da je jesen mučna za spremanje ali probaj ih pustiti vani malo zaštićene pa ako prežive biti će ti zahvalne u proljeće, nemoj ih odmah otpisati i "kompostirati".
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Meni je problem što ja nemam mjesta za prezimljavanje puno biljaka pa na ovo mjesta što imam držim samo biljke koje su atraktivne. Žao mi je i što nemam bliže nekoga kome bi u jesen poklonila neke biljke koje sakupim preko godine, a koje nemam gdje spremiti pa jadnice završe u kompostu. Nekoliko puta sam nudila bližima pa je ispalo da im nešto utrpavam. Na forumu ne objavljujem jer to uglavnom budu velike biljke u velikim loncima pa slanje poštom ne dolazi u obzir. |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Steta da si bacila prije nego si provjerila hoce li baciti iz korijena. To nije tako osjetljiva biljka i ne mora krepati na -5, pogotovo ako je kratko bila izlozena.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Bez brige budi, naplatit ću ja to njemu i to sa zelenaškim kamatama! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
cimi baš mi je krivo što je tako završila, inoxa treba
![]() sad ga uzmi pod ruku pa u đir i neka nadoknadi štetu - s kamatama |
|
![]() |
|
Moja je zvjezdica (kao i još neke biljkice) završila u smeću!!! ![]() Naime, jednom je mm otvorio prozore i zaboravio - nekoliko sati!!! Kako je vani bilo minus pet... Baš mi je žao jer je od ljeta cijelo vrijeme cvjetala. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala Cimi za ovaj post i upoznavanje sa ovim cvijetom koji nas veseli u jesen. Da nisam vidjela u Turskoj, nikada nebih znala koja je to ljepotica. Imam reznicu ali je pitanje hoće li se to primiti a ako i ne važno je da je ima za kupiti pa ću malo pratiti temu. Natalija, ada je bude u prodaji izvjesti nas jer si je dobro zapamtila. Mislim da nije tako zahtjevna, tamo raste u vrtu hotela gdje joj, osim klime ništa ne pružaju, dosta su im zanemarene biljke, valjda što im rastu kao korov.
Evo i ovdje moj doprinos slikom koju sam već pod večer uslikala
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
cimi, zar još cvjeta?
ovo je sada slikano ili još ljetos? stavrno se lijepo drži ovog ljeta ih je bilo u jednom trg. centru, mislila sam da je jednogodišnja, tj. da ne može prezimiti u nikakvim uvjetima |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Cicimifuga, suuuper. Dakle,moja susjeda ima crvenu, a ja se mucim vec mjesecima da otkrijem sta je to. Hvala!!
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |