Korisnik |
Tema Pretraga Opcije teme
|
Zvjezdana
Trajnica
DONATOR
Status: Offline
Bodovi: 2055
|
Objavljeno: 16 Studeni 2011 u 09:09 |
ja biokilom pošpricam i nestanu ali neki phalovi ga baš ne podnesu dobro... ono nekima kao da ništa nije bilo a nekima počnu se mežurati listovi
|
Per aspera ad astra.
|
 |
Sponzorirani linkovi
|
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
Bodovi: 3658
|
Objavljeno: 15 Studeni 2011 u 17:27 |
Marti napisao:
Ajme koja ljepotica :))) slzem se da su intenzivne boje lijepe.... jucer sam gledala u konzumu jednu, ali ju na kraju nisam kupila..... nije mi sad situacija za trosit lovu naorhideje :) pa se sve nadam da ce mi netko od mojih kupiti... kao ono usput :)))
|
Uvijek je ljepše kad ih dobijemo  Između ostaloga,iznenadimo se s bojom koju dobimo
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
 |
Emilly
Odrastao grm
Bodovi: 1664
|
Objavljeno: 15 Studeni 2011 u 16:43 |
Joooj, pauci...Pričaj mi! I ja muku mučim s njima  Ljetos sam sve orhideje pošpicala nekim smradom, dobro da i sebe nisam ubila... Sad ih redovito tuširam i brišem, čini mi se da sam ih uništila
|
 |
Zvjezdana
Trajnica
DONATOR
Bodovi: 2055
|
Objavljeno: 15 Studeni 2011 u 08:51 |
Predivni su ti phalovi... i moje su se orhidejice počele buditi mada ih nije puno ostalo.. opet pauci glupi ja ću poludit svako ljeto ih dobijem... bem ti potkrovlje.... trenutno mi samo cvjeta dendrobium phalenopsis tj jedna stapka je procvjetala ostale su još u fazi rasta... onda još mi phal jedan tjera na staroj stapki i cambria (bila ocvjetala neznam koja je boja), phal jedna ima keki cvijet (tako zovem kekića koji odma cvjeta)
oncidium mi je krepo tj jedini mladi izdanak je krepo ne vjerujem da će pustit još kojega, dendrobium nobile, nemam pojma što će biti s njim stari mi je krepo a mladice presađene jedna po jedna žute ;( phal isto jedan propada... ostalo mi svega 4 zdrava phala dendrobium i ta cambria ;( dođe mi da plačem... morat ću do baumaxa ili bauhausa jedan dan da se malo ponovim ako bude šta po mojoj volji... mada i mm isto se mogo malo potrudit kupio mi već par puta rezano cvijeće umjesto da je kupio koju orhideju :D a rekla sam mu da su mi draže orhideje a on meni kad neznam koje imaš... kupi koju oćeš :D
|
Per aspera ad astra.
|
 |
Marti
Upravo klijam
Bodovi: 122
|
Objavljeno: 15 Studeni 2011 u 08:36 |
Ajme koja ljepotica :))) slzem se da su intenzivne boje lijepe.... jucer sam gledala u konzumu jednu, ali ju na kraju nisam kupila..... nije mi sad situacija za trosit lovu naorhideje :) pa se sve nadam da ce mi netko od mojih kupiti... kao ono usput :)))
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 15 Studeni 2011 u 08:27 |
Silvy napisao:
Cure, predivne su vam.Ja sam početnica, pa samo upijam i učim.LP [IMG]smileys/emot134.gif" align="absmiddle" alt="smile79" />
|
Silvy,ja bi mogla spadat u tvoju kategoriju
Bebi,ove orhideje su ti krasne,volim kad je boja intenzivnija
|
|
 |
Emilly
Odrastao grm
|
Objavljeno: 15 Studeni 2011 u 08:27 |
bebolina napisao:
Danas sam mu odrezala cvjetnu stapku nakon puna tri mjeseca
To je taj |
Da, oni baš dugo cvatu. Prelijep je! Imam nekog sličnog, samo moj više na ljubičasto vuče
|
 |
Silvy
Trajnica
Bodovi: 2406
|
Objavljeno: 15 Studeni 2011 u 02:07 |
Cure, predivne su vam. Ja sam početnica, pa samo upijam i učim. LP
|
 |
bebolina
Cvjetni guru
Bodovi: 12672
|
Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 23:54 |
Danas sam mu odrezala cvjetnu stapku  nakon puna tri mjeseca
To je taj
|
 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
 |
Emilly
Odrastao grm
|
Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 23:26 |
I ja imam te tegle, jako su praktične. Bebolina, prekrasan ti je dendrobium
|
 |
bebolina
Cvjetni guru
|
Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 23:16 |
jagoda napisao:
Gledajući slike orhideja palo mi je nešto napamet. Naime nedavno sam našla u Kauflandu specijalne vaze za orhideje u raznim živim bojama. Posebnost tih vaza je da imaju postolje za vazicu i drže razmak da korjenje nebi bilo u vodi kad ih zalijevamo. Jako su zgodne i nisu skupe. Slikati ću jednu da vidite kako izgledaju  .... |
Bok @jagoda
Te su ukrasne teglice idealne, sva voda ostaje na dnu i tako dejicama daje potrebnu vlagu a korijen je nekoliko centimetara iznad vode. Malo su višlje od običnih i puno uže u donjem dijelu.
Koja je cijena tih vaza koje si vidjela?
To je ta 
|
 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
 |
jagoda
Cvjetni guru
Bodovi: 5241
|
Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 23:00 |
Gledajući slike orhideja palo mi je nešto napamet. Naime nedavno sam našla u Kauflandu specijalne vaze za orhideje u raznim živim bojama. Posebnost tih vaza je da imaju postolje za vazicu i drže razmak da korjenje nebi bilo u vodi kad ih zalijevamo. Jako su zgodne i nisu skupe. Slikati ću jednu da vidite kako izgledaju    ....
|
sutra je novi dan
|
 |
jagoda
Cvjetni guru
Bodovi: 5241
|
Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 22:52 |
Sienna dobro došla u društvo ljubitelja orhideja, koje se svakim danom povećava... Orhideje su ti prekrasne   ,a ti nas redovno izvještavaj kakva je situacija i pokazuj nam nove slike...
|
sutra je novi dan
|
 |
bebolina
Cvjetni guru
|
Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 19:07 |
Ajmeeee, koja ljepota
|
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 17:35 |
|
|
 |
sienna
Novo sjeme
Bodovi: 22
|
Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 15:38 |
hvala cure! znate i same da se teško stane kad se ima jedna ili dvije  kad nađem sliku ove gigantske u cvatu, stavit ću :) nego me nešto još zanima-jasvoje nikad još nisam prehranjivala i sad sam kupila gnojivo jer su mi prošle zime neke grane bile dosta kraće nego inače i imale su manje cvijetova. ne sve, ali par njih. smeta li ako stavim gnojivo i ovima koje ne cvjetaju? kao da budu jače kasnije ili šta li
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 15:23 |
Bravo sienna,ovo je bila itekakva uzivancija.Predivne su
|
|
 |
Emilly
Odrastao grm
|
Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 14:59 |
Prekrasne su  A to za potrganu stapku, dešava se... I ja bi se nekad najrađe zadavila... Encycliu sam kupila u baumaxu na danima orhideja prije neke tri godine. Poslije ju nisam nigdje vidjela
|
 |
sienna
Novo sjeme
|
Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 14:23 |
evo i ovu sam zaboravila staviti :)  a ovo ti je opet ta što se čini ljubičasta
|
 |
sienna
Novo sjeme
|
Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 14:20 |
nije, uvijek je iste boje-to je ona s prethodnih slika, greškom je stavila opet :) inače je jaaako tamna, čak tamnija nego na slikama. njoj sam slučajno zimus slomila novu granu s 13 pupova, skoro sam plakala. zapela mi grana za rukav dok sam je vraćala na prozor, i nakon par tjedana odmah izbacila novu granu na staroj, baš bila nakanila cvjetati :)
|
 |