Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9192939495 243> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
cimi možda neka begonija? bar mi po listu tako djeluje
možda ova http://houseplantz.net/begonia-albo-picta-bambusiforme-begonia/ |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
i ja mislim da je begonija!!!!
![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Da, očito je to Begonia albo picta. Hvala! |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Kak to zvuči otmjeno: Begonia albo picta!!! Kod mene je to Karolina, neznam odakle joj ovo ime, pod tim imenom je znam 30-tak godina ali i ovo meni zvući posebno!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Kako se ovo zove: 1. curcuma alismatifolia ( identificirano)
![]() 2. Leucothoe axillaris 'Curly Red' ( identificirano)
![]() ![]() 4. Koja je ovo vrsta ruže, ja sam je formirala svakako, cvjeta u ljeto, puno cvjetova, dugo je imam ali neznam točan naziv ..
ICEBERG ( identificirano)
![]() ![]() ![]() 5. i ove ruže , dugo je imam ali neznam točan naziv ..
![]() ![]() 6. dugo je imam ali neznam točan naziv ..
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
bijela ruža mislim da je iceberg. to je jedna od meni najomiljenijih ruža. Mira, ako nema trnje onda jest 100%.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
1. bi mogla biti curcuma alismatifolia, a bijela ruža i meni izgleda kao iceberg
|
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
2. Leucothoe axillaris 'Curly Red'
3. Euphorbia myrsinites |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Draga Antonija i Natalija, dobro ste vi to otkrile, nema trnja..
![]() Antonija, ako je nemaš i ovu ću ti zakorjeniti
![]() Zanima kako se onda zove ona bijela koju sam ti poklonila u Ivaniću, sa korjenom, nadam se da ti se drži?
Svima sam podjelila reznice i nitko se ne javlja da mu se primila... Jako je mirišljava i ima lijepe pupoljke, duge,.. čajevka je po tome..
natalija hvala za identifikaciju, to je ta biljka - curcuma alismatifolia
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ma tko zna, zna!
![]() i veliko
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Coreopsis verticillata "Zagreb", djevojačko ili carsko oko
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
...u moru zabluda oko jasmina, pandoree i podranee...utopila se i ja...
...molim vas, moja biljčica dobivena proljetos od Jagode je.... ![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Lovro, to je PODRANEA. Ima je Jagoda, vidi u temi http://www.svijetbiljaka.com/forum/forum_posts.asp?TID=2132&PN=4 Nina je ovdje lijepo objasnila razliku. |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dali je ovo Lavandula pinnata
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
![]() |
|
xcentrick ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 4 |
jedna od begonia boweri.
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Da, najsličnije je Begonia bowerae var. bowerae - Section Gireoudia.
Hvala, xcentrick! To sam našla na stranici http://www.tropicalgardens.it/begonia%20gallery.html |
|
![]() |
|
andina, a da nije ovo na drugoj slici euphorbia marginata?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9192939495 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |