Ruže stablašice |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 23> |
Korisnik | |
mandevila ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
možeš sad svaki divljak za sebe presaditi na mjesto gdje bi voljela da ti budu stablašice i čekati da ti se udeblja taj divljak ili da naraste drugi dovoljno debeli da možeš okulirati na njega,a možeš čekati da ti se to dogodi na mjestu gdje su ti sad divljaki pa tu okulirati i presaditi kad ti se već primi
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Prije par godina u u vrtnom centru sam ugledala jedno usamljeno "drvce - ružu stablašicu". Bila je već duboka jesen, na njoj nije bilo ni lista ni cvijeta, ali se vidjelo da je živa. Cijena smiješna, samo da nije na poklon i ja je kupih, u proljeće je izgledala ovako:
![]() Posađena je u vrtu oko vikendice i nije mi blizu. Nismo joj dali ništa od onoga što ruža traži (ljubav, vodu, hranu) a ona kao da nam prkosi iz godine u godinu sve je ljepša. Za moj novi cvijetni raj naručila sam proši tjedan dvije ruže stablašice "Ingrid Bergman" i sad ih s nestrpljenjem isčekujem. Nadam se da će stići i da će njihovi uzgoj biti uspješan. O detaljima ću pisati kad bude što zanimljivio za objaviti. Do tada pišite vaša iskustva i savjete. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Stigle su moje stablašice naručene u vrtlariji Virag. Čine mi se uredne.
Danas samo ih i posadili, a kako više nisam znala gdje posaditi tulipane ja ih stavila ispod stablašica. Nadam se da im neće smetati. Ispod stablašice na slici u predhodnom postu posadila sam narcise i vrlo lijepo cvjetaju, a ruži za sada ne smetaju. Evo kako to danas izgleda: U[RL=http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/ruze_/stablasice/34133.aspx] |
|
![]() |
|
sanja9802 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 276 |
super, i ja sam posadila jednu ingrid bergman i jednu pokrivačicu samo nisam sigurna koju.
Jeste li i kako zaštitili cijepljeno mijesto? Mandevila, imam pitanje. Prošla samcijelu temu i sve je ok samo ne znam kako se okulira? Možeš li malo pojasniti postupak, molim te? |
|
![]() |
|
mandevila ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
![]() |
|
![]() |
|
sanja9802 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 276 |
Imam još par pitanja.
Zareže se na bilo kojem mijestu na divljaku ili na pupu? U koje vrijeme se okulira? U proljeće prije listanja ili ??? |
|
![]() |
|
silver1 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 16 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 1 |
Prema onom što su mi savjetovali pri kupnji, a i što sam pročitala na netu i knjigama, cijep kod stablašica ostaje par cm iznad razine tla. Dakle, ne treba ga prekriti zemljom. Ako ste mislili na zaštitu od mraza, nisam još ništa poduzimala. Obzirom da su tek posađene, a da je kod nas jutarnja temperatura ispod 0c, ovih dana ovit ću moje stablašice agrotekstilom.
|
|
![]() |
|
mirjam ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 592 |
Bravo,još jedan novi član u naše veselo društvo.
Dobro nam došla !
![]() |
|
*** Prijatelji dolaze i odlaze a pravi su tu kao vječni oslonac. ***
|
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Dobro došla silver1.Na koji cijep misliš,gornji ili donji,kod stablašica imamo dvostruko cijepljenje,jedno je cijepljenje na korjen plemke koja će činiti buduće stablo,a drugi cijep je na željenoj visini plemke koja će nosti cvjet .Donji se može zagrnuti,a i ne mora,gornji se može samo zamotati nekim materijalom ako želimo mladi cijep zaštiti od leda.
|
|
![]() |
|
Ja sam stavila na stablo slame i prekrila sam papirnatom vrečom i zavezala. Jel to ok?
Mislila sam omotati onom folijom kojom se prekriva recimo salata, ali sam se bojala da će to propustiti vodu i da će se možda smrznuti. Kakva su vaša iskustva? Pozdrav! |
|
![]() |
|
sanja,zareže se na divljaku između dva pupa. okulira se kad ocvatu ruže na proljeće i kad imaš pogodni divljak,okulirati možeš još i u 9 mjesecu,ono kaj okuliraš u 6mj. još ti iste godine potjera a u 9.mj.potjera iduće godine |
|
![]() |
|
zribal,lijepa ti je ta narančasta stablašica a Ingrid Bergman je isto krasna i bit će ti lijepo vidjeti tulipane ispod ruže,moje su u travnjaku i okolo sam posadila šimšir pa ću iz njega oblikovati ćup,tako će ruža stablašica rasti u ćupu
|
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Pozdrav svima.jesenas sam posadila stablašicu,iz sorte mini ruža,stablo je visine 60-tak cm, ali nemam baš iskustva s njima.Pa bih Vas molila savijet;dali se te ruže obrezuju kao i "obične" ili se ništa ne dira?
|
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Gdje se mogu kupiti ruže stablašice, a da im cijena nije 150 kn i više?
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Lucy u poljoprivrednim apotekama sam vidjela da ima po cijenama od 80-120 kuna i to je bilo jako lijepih dok u vrtnim centrima su im cijene bile od 150 pa nadalje.Ja sam moju u polj.apot. platila 60 kn pošto je iz sorte mini ruža
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Lucy rasadnik ruža Vigarina ruže stablašice po 110 kuna nazovi ih i raspitaj se što im je ostalo.A možeš pogledati i njihov katalog...
http://www.virag-roses.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=105 |
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
Zribal, Arim, Morena hvala na odgovoru. E, ove će godine svi moji trčati od apoteke do vrtnih centara. A ja ću gledat viragov katalog.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
Sabi ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 96 |
Pozdrav društvo
da se pohvalim danas sam si kupila dvije ruže stablašice crvenu i žutu sad samo čekam da procvjetaju ![]() |
|
![]() |
|
huskybucka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
Ja imam 1 stablasicu - crvenu
![]() ![]() Prije par mjeseci dok je jos zima bila, sam vidjela u Pevecu stablašice po 70kn...i ja budala ne kupim... A ovu svoju sam platila 150kn prosle godine... |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 23> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |