Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Čuvarkuća - Sempervivum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Čuvarkuća - Sempervivum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5152535455 96>
Korisnik
Poruka
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2011 u 21:02

Čuvarkuće, kod mene su prvi puta ove godine. Mislim da više ne bi mogao bez njih. „Palme“ spavaju u garaži. Dok ozbiljno ne zahladi graptopetalume i kalanhou puštam vani. Sklanjam ih kada kiši tako da su poprilično suhe. Kalanhoju sam zaboravio skloniti u garažu one dane kada je temp. preko noći pala na - 6 C. Za sada ne vidim neka oštećenja na njoj.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2011 u 21:38
Predivo Pinus,ovi crvrni su mi posebno lijepi.Rene mi je bila poslala ali tko god je došao htjeo je baš taj crvrni i ostadoh bez njega :(
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2011 u 08:32
teško im je odoljetiSmile.
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 22:37
da,baš tako rs teško im je odolleti,pedivne su čuvarkuće..lijepa dekoracija za svaki kutak...
pinus kolko ti je trebalo vremena da se tako razrastu..
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2011 u 09:42

Čuvarkuće sam posadio početkom proljeća,no tegle su bile pune čuvarkuća već krajem proljeća. Približno 1/3 čuvarkuća je cvjetala preko ljeta. Poslije cvjetanja nakon što su se čuvarkuće posušile izvadio sam ih iz tegli i prazna mjesta zapunio kamenjem. Ovo na slici je ostatak koji je preživio. Većina biljaka u većim teglama su čuvarkuće no ima nešto seduma, te jedna delosperma i saksifraga.
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2011 u 00:58
Dobro jutro, evo mog malog doprinosa ovoj temi o "čuvar-kući". Ja ih isključivo ovako uzgajam umnožene, ovdje u starom "škafu" za vodu od kamena...
Uvijek lijepo cvjetaju i dobro se razvijaju. Ostaju vani cijele godine, nezaštićeni "na udaru" (ne)vremena.....

Pozdrav.................schumysmile117
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2011 u 06:30
Pinus, ti bas imas smisla za aranziranje! Jako su ti lijepi pitarcici.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2011 u 22:30
pinusove čuvarkuće me bacaju u očaj..stvarno su lijepe...nekako su mi ljepše same nego u kombinaciji sa sedumom
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 243
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2011 u 22:38
Jedva čekam proljeće da i ja krenem s njima :-)
Na vrh
Arnold View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 26
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Arnold Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2012 u 12:21

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2012 u 13:36
prekrasno smile94, prava bajka
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2012 u 17:16
i dalje moja tiha patnja,najednostavnije za uzgoj a meni najvise nevolja zadaju...mislila sam po zimi ce se oporavit al kod mene je usred zime suša i cuvarkuce su jadne i nikakve ..sve mi napreduje i lijepo raste al one mi prkose
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2012 u 19:56
Pinus, schumy,
predivni primjerci Clap,
a čuvarkuća u kamenoj vodenici  smile141.
Nemam riječi.
Ja svako malo pojedem listić čuvarkuće, a za uhobolje, ubode, opekline da i ne govorim.
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Veljača 2012 u 21:46
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Čuvarkuće, kod mene su prvi puta ove godine. Mislim da više ne bi mogao bez njih. „Palme“ spavaju u garaži. Dok ozbiljno ne zahladi graptopetalume i kalanhou puštam vani. Sklanjam ih kada kiši tako da su poprilično suhe. Kalanhoju sam zaboravio skloniti u garažu one dane kada je temp. preko noći pala na - 6 C. Za sada ne vidim neka oštećenja na njoj.

ovo je raj za moje oci,iskreno se nadam ove god da cu i ja imat ovako lijepe i zdrve cuvarkuce..prosle god sam izgubila dosta cuvarkuca iskljucivo zbog nedostatka vode...sad znam da cuvarkuce vole vodu ,istina je da mogu "životarit" i bez vode,al za zdrav i lijep izgled cuvarkuce i te kako je potrebna voda
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
ella16 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 46
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ella16 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2012 u 15:59

Ovo je stvarno raj za oči, i nadam se kamenjar da ću i ja imati približno lijepe čuvarkuće kao ove... i da ću ih skupiti još nekoliko...

zasad imam samo ove sirote u kamenjaru...

i ove dvije koje smo danas ja i dva mala pomoćnika posadili u teglice i stavili na balkon da im se divimo i gledamo kak rastu.. oni su posebno vrijedni radi malih ručica koje su ih zatrpale zamljicom Heart

Zagreb - zapad
Na vrh
Cvijetomanijak View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
*moderator - povrća

Bodovi: 496
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cvijetomanijak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2012 u 16:28
Proslo proljece sam toliko mladica podijelila ,nekako su mi bile dosadne ,pa ih nisam ni vise sirila po vrtu,al sad kad vidim sve te vase ideje u sta ih sve sadite ...opet sam se zainteresirala za njih ...jos da mi je koji kamen ..hehehehe
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2012 u 21:11
ella tako u kamenu bas su lijepe,a posebne su te sto su zasadite od malih rucica ..
cvjetomanijak cuvarkuce pa dosadne Confusedja bolujem za njima LOL

Vir
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2012 u 21:23
Originalno poslano od člana kamenjar kamenjar napisao:

pinusove čuvarkuće me bacaju u očaj..stvarno su lijepe...nekako su mi ljepše same nego u kombinaciji sa sedumom

Kod Pinusa  me sve baca u očaj od ljepote. Evo moj novi primjerak, ako ga niste već vidjeli:

...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2012 u 21:34
ja jesam vidila saro i bas su me nasmijali tako u haljinici heklanoj,predivni su ..ja sam moje cuvarkuce prenijela u kaktus garten neki dan ,ova buretina ih isusi,al tu sam ja sa kanticom,zaljevam ih 

Vir
Na vrh
ella16 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 46
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ella16 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2012 u 09:25
baš sam pokušavala skužiti kakva je to čipkica okolo.. tak su slatke saro Smile
Zagreb - zapad
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5152535455 96>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.