Dalija, Georgina - Dahlia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 24> |
Korisnik | |
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mogu, ali ako ih sadiš u tegle onda pazi da budu niske. Visoke dalije u tegli nikad ne izgledaju onako lijepo kakve su kad ih posadiš u gredicu.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Mogu, ali mi se čini da bolje napreduju u zemlji tj na nekoj gredici - obilnije cvatu.
|
|
![]() |
|
maya ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 501 |
Ove godine zasadila gomolje zute i crvene dalije.Obadvije su se lijepo primile,mada zuta bolje napreduje.Jel mogu one u saksiju?
![]() |
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Slažem se s tobom u potpunosti.
Slaba sam na njih... sve su mi tako lijepe :)
|
|
![]() |
|
aurora2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
Znas koji je najveci problem kod dalija? Odluciti se koju kupiti....
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Malo pregledavam temu, evo malo savjeta za one koji ne znaju - dalie se ne smiju saditi duboko u zemlju - stabljika mora ostati izvan zemlje, jer tu tjera pupove - isto i kod spremanja na jesen - obavezno ostaviti nekoliko cm stabljike na biljki jer inaće neće propupati sljedeće. Dalije obožavaju sunce, zalijevati ih je potrebno samo u slučaju suše, u tegli su osjetljive na višak vlage i gomolj može istruliti. Na proljeće se dalije mogu saditi direktno u vrt 6 tjedana prije zadnjih mrazeva. Razmnožavaju se najbolje reznicama ili sjemenom. Iz osobnog iskustva mogu reći da biljke iz sjemena jako brzo napreduju, sijem ih direktno na gredicu, i brzo porastu te cvjetaju sve do jeseni (mignon dalije). Da bi se potaknulo biljku na više cvjetova, ocvale cvjetove treba redovito uklanjati s biljke, ali nemojte zaboraviti ostaviti bar nekoliko ocvalih za sjeme...
|
|
![]() |
|
Tebi su Triša barem provirile, a imaš i malene... kao da sam malo ljubomorna
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Moje malecke presadnice baš ne mrdaju, a sada su direktno u vrtu, ali su lijepe zelene, mislim da im treba sunca. Čudno je to neke iz gomolja izvirile za 15 dana, a neke za mjesec i pol - očito tu nema pravila.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Raspitivala sam se malo po susjedstvu i nikome još nisu krenule tako da sam malo mirnija.
|
|
![]() |
|
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Moje dalije oupce ne mrdaju, meni je to cudno a gomolji djeluju zdravi
![]() |
|
![]() |
|
Jučer sam posijala u gredicu jednostruke, a ove stare dugo dugo gledala pa mi se možda smiluju i provire, baš sam ponekad dijete :)
|
|
![]() |
|
Mojih 30-tak gomolja je u zemlji. Sad čekam.... Ksanije ću još posijati nešto jednostrukih direktno na gredicu.
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Ja gomolje Dalije sadim u saksiju i oko 10. 04. ih presađujem u baštu. U jednoj saksiji imam biljčice oko 20 cm visine, a u drugoj su tek krenule.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Jutros sam vidjel da je izašla jedna bogata dupla crvena, a jednostruka crvena je vani. Čekam još kaktus bijelu i jednostruku žutu i što drugo nadam se.
Zato sam između njih presadila malecke šarene, koje sam uzgojila iz sjemena.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
ni moje još nisu povirile, tko zna možda malo treba zatoplit, noći su još hladne
|
|
![]() |
|
obožavam dalije i imam ih nekoliko vrsta, ali još mi ni jedna nije nikla. Valjda im je do sada bilo malo hladno. Kako je s vašima?
|
|
![]() |
|
savana ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 47 |
a ništa, za ovaj put ja ću svoje onda pustit ovako kako su,pa šta bude, da bude...nisam ih još ni prepikirala jer nisu baš toliko na gusto, al budem...svejedno...i jako im se veselim, jednog dana kad odluče, ako odluče dat svoje cvijetove , bit ću jakooooooo jakooooo sretna.........
|
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Savana, isto pitanje sam i ja postavila na 'Kada i kako sijati?' i dobila sam odgovor da kod dalija nema zakidanja.
Postoji vise vrsta. Neke su nize i kompaktnije i daju vise cvetova. Evo, kod mene iz gomolja rastu dve vrste. Izgledaju tako kao da nije rec o istoj biljci. |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
Dalije koje sam posijala drže se odlično, a od gomiljika izašla mi je samo jedna jednostruka crvena, a od nekih ni traga, a posadila sam ih još nekoliko.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
savana ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 47 |
pitanjce....dalije su mi visoke oko 6 cm, i zanima me da li je potrebno njih negdje rezati da bi se eventualno grmići poslije lijepše razrasli i imali više cvijetova???
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 24> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |