Bambus- porodica trava |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 7> |
Korisnik | |
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Možda potjera iz kirjena, sačekaj malo. Svi su dosta izdržljivi, odi malo na google i postavi upit pa će te baciti negdje na stranicu, to ti je najbolje.
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bambus ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 02 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 10 |
Molim jedan savjet.
Posađen je bambus u vrtu, ali je klima vrlo oštra uz velike udare bura i juga. Naravno, da je mali bambus uvenuo. ![]() Zna li netko ima li li koja vrsta bambusa koja bi mogla preživjeti takve ( nikakve ) uvjete ? THX |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Ovo je Tikvićev bambus . . . . . Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us A ovo Anaidin !!! je li moguće da ih je moja zima ubila !!! U podrumu je prezimio još Muhlenbergijin i Franjin iz Malinske, iznijela sam ih van, ali još nema ni jednog mladog listića !! Grane se nedaju slomiti, savitljive su !! Ili zbilja treba još malo sačekati da počnu rasti ?? |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
I na mom, koji je u velikoj tegli pred ulaznim vratima, se posušilo sve lišće. Ovo mu nije prva zima, ali se nikad do sada nije tako osušio. Kaj da sad radim s njim? Da ga porežem do dole ili da pričekam - neznam dal može još potjerati iz tih stabljika? ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Kreos ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 414 |
Nema veze ako se lisće posušilo, jel ako se nisu smrznuli lisni pupovi, prolistat će bambus ponovo dok krene vegetacija! Ako se cijela stabljika smrzla, potjerat će ponovo iz zemlje, zavisno koliko podzemnih stabljika (rizoma) ima. Valja se strpit još mjesec dana pa će mo vidjeti!
Meni na 80% vrsta bambusa se pofurilo oko 100 % lisća, jel je ovo bila za mene najhladnija sibirska zima od kako imam bambuse. Jaki hladni vjetar im je naškodio. |
|
![]() |
|
tomo ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 18 |
mojima se osušilo nekoliko listova. to sam danas porezao i usput primjetio da će uskoro doći velik broj mladica iz zemlje :)
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Mihaela, i kod mene je ista situacija sa bambusom.Listovi se osusili ja sam malo makazama sisnula nekoliko vrhova, nazalost i to je suho.
|
|
![]() |
|
Mihaela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Naš bambus posađen jesenas se je skroz posušio, da li mu ima spasa i da li postoji šansa da će potjerati koji izdanak iz korijena?
|
|
klasa optimista
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Hvala Kreos
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Kreos ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 414 |
Možete rizom posaditi direktno u zemlju ili u teglu, nema neke velike razlike, ako je zemlja rahla. Ne zaljevati previšw da se rizom ne uguši.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dobila sam rizome crnog bambusa (Phyllostachys nigra) i neznam dali da ih zasadim u važ ili direktno u zemlju? Možete mi pomoći?
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Do prije 2 godine sam mislio da je bambus trava koja kod nas na kontinentu moze narasti do 6 metara. No ove godine sam posjetio nasad star 27 godina u Hrvatskom zagorju, točnije Velika Erpenja. Stabljike su od 9-11 metara visine, te vlasnik nasada jede friške mladice!
Možda za koje desetljeće i ja okusim mladice svojih bambusa! Evo par slika: Ph. bambusoides 13-15 metara (Opatija) ![]() Zagorje ( Ph. praecox 'Violascens' aka Ph. violascens) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
BambusArija ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2010 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 8 |
Pozdravljeni Cimicifuga,
možete dat sliku stabla? Koliko se vam je razširio u ovih pet godina? Hvala. |
|
![]() |
|
BambusArija ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2010 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 8 |
Pozdravljeni,
biljka u vodi sa jednom štapom ili več zove se Dracena Sanderiana, zbog členkastog stabla dobila je ime LuckyBamboo. Ako se vam sviđa, samo jo kupite. |
|
![]() |
|
anta 188 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 11 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
može neki savjet za neiskusne ko ja...vidjela sam u konzumu u velokoj vazi u vodi štap bambusa i ja bi si to kupila kako da ga posadim i dal da ga drzim u kuci ili vani
|
|
![]() |
|
Gute Fee, mislim da imate dracenu. Ako je lijepa i zdrava neka ostane u vodi.
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Ja sam u ljeti dobila za rodjendan "Gluecksbambus" , imam ga jos uvijek u vazi , ima korijenje kao vunene konce . Da li se on moze posaditi ili ga mogu tako dalje u cistoj vodi uzgajati ? Imate savjet za mene ?
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Evo, izvukla sam sa jedne slike dio gdje se vide stabljike pri zemlji. Inače, mladice u proljeće su jako tamne, gotovo crne, odmah debele kao stabljika, vrlo brzo rastu... ![]() Vjerojatno ti je ovo premalo za determinaciju. Ali, zapravo mi i nije bitno koja je vrsta. Bitno mi je da podnosi kontinentalnu zimu i da je to zaista jedna nezahtjevna biljka. Kod mene raste na mjestu gdje nema sunca, u komadiću zemlje između betona, na samom rubu padine učvršćene žardinjerama - pa gdje ćeš nepovoljnije mjesto. |
|
![]() |
|
Onda mozda spada u Phyllostachys rod, poznatiji kao rastrkani i brzorastuci bambusi! Slika mladica u proljeće bi pomoglo u determinaciji ili slika stabljike pri dnu biljke! |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Ovome treba rizomska brana. Ja sam ga posadila u jednom ćošku između stepenica i betona pa mu rizomi ne mogu pobjeći. Visina mu je negdje oko 2,5 do 3 metra. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |