Caesalpinia gilliesii |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 9> |
Korisnik | ||
anđelkad ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ja danas gledala moje (nisam mogla izdržati mada nebi smila prčkat po njima), neke sjemenke su nabubrile a neke ne.
Jel to znači da nabubrene niču? |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
|
Ja sam ih zasijala sredinom veljače...prva je niknula za 5 dana, dok jedna tek nedavno...tak da ništ ne briniti, trebale bi niknuti!
![]() |
||
Varaždin, stari moj grad!
|
||
![]() |
||
Nina22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
|
kod mene ih je zasad 6,sedmi niče.Ako bude sve u redu s mojima,bit će i za tebe koji.
|
||
![]() |
||
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
|
imam problem nina ,neznam u kojoj je teglici posijan
![]() ![]() |
||
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
||
![]() |
||
Nina22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
|
Kamenjar kakvo je stanje?Je li počelo nicati?
|
||
![]() |
||
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
|
Hvala ti Mira. Ta je onda sigurno veeliki borac kada je preživjela ovu zimu.
![]() |
||
![]() |
||
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
|
![]() Moja je vani, na Krkui preživjela zimu i baš me je razveselila
![]() |
||
Rijeka
|
||
![]() |
||
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
|
Prekrasan cvijet, baš ću malo potražiti po dućanima sjeme.
![]() |
||
![]() |
||
|
evo moje malecke
![]() |
||
![]() |
||
|
ma niknut će,samo ti se može dogoditi da ti kao i meni niču s velikim razmakom.Ja sam moje posijala na 1 cm dubine.Svaki dan sam čačkalicom polako skidala zemlju s jednog zrna dok se nisam uvjerila da je pustio žilu(nakon 3-4 dana).Grozna sam,znam da ne bi smjela,ali...
Nemoj da ti se osuši zemlja i sigurno niču. U mene bi trebala biti ona žuta. |
||
![]() |
||
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
|
nisam ih držala u vodi..nadam se da ce mi kao i tebi bar 2-3 niknuti ...
|
||
Vir |
||
![]() |
||
|
Ja sam posijala 10 sjemenki,računala sam od toliko sigurno će biti bar jedna.Zasad su mi nikle tri.Ne znam točno,ali trebalo im je bar 10 dana.Ja sam napravila grešku pa ih nisam potopila na 24 sata da nabubre,kao što piše par stranica prije.Maloprije sam prpala po zemlji da vidim što je s ostalima(moja velika mana),još jedna niče,a jedna tek bubri.Dalje nisam gledala.Da ne duljim:ako si ih držala u vodi već slijedeći tjedan bi ti trebale poviriti.
|
||
![]() |
||
|
nina kolko mu treba da nikne..i ja sam danas posijala ovu biljkicu
|
||
Vir |
||
![]() |
||
|
Posijala sam ovu biljčicu.Već ima nekoliko listća. Čitam ovdje da treba godinu dana da procvijeta.Znači moja bi mogla cvijetati tek slijedeće godine
![]() Kad su vaše prvi put procvjetale? |
||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Muhle, hvala ti puno, predivna biljka, javljat ćemo rezultate redovno
![]() Miha samo je stavi na hladnije mjesto, ne prehladno, trebala bi preživjeti.
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
![]() |
||
Mihaela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
|
Moja Caesalpinia je niknula iz sjemena koje sam iz radoznalosti piknula prije dve tjedne,sad je visoka desetak cm.
Jel ima šanse da mi preživi u stanu do proljeća? |
||
klasa optimista
|
||
![]() |
||
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
|
Caesalpinia gilliesii i Poinciana gilliesii je ista biljka,postoji još Caesalpinia japonica sa žutim cvijetovima i trnjem po granama kao ruža - ova vrsta podnosi jaču zimu.
|
||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Moja ceasalpinia se u Bakarcu pored sve bure drži odlično, a sada sam dobila mladice poinciane,(podjelit ću ih riječkoj ekipi), koje strašno sliče mojoj ceasalpinii, pa me sada zanima kakva je razlika, ili je to možda ta biljka drugačijeg imena. ![]() |
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
![]() |
||
flover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
|
stvarno je prekrasan cvijet,gdje bi se mogle kupiti sjemenke? A kažete da slabo uspijeva u unutrašnjosti,koliko sam shvatila ili?
|
||
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
||
![]() |
||
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
|
Šteta da su tako osjetljive a prekrasne su baš te caesalpinia pulcherima ( crvene ). Nije ih bilo ni u Pordenone. |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |