Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Čuvarkuća - Sempervivum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Čuvarkuća - Sempervivum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5051525354 96>
Korisnik
Poruka
lodeco View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 17
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lodeco Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2011 u 20:09
jeeeeeeeeeeeeeeeeej,evo jos malo

slabo se vidi jer je slikano mobitelom ali ja sam ponosna na svoje malise :D
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
lodeco View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lodeco Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2011 u 20:13
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2011 u 20:33
Jokrajnik posude su prelijepe a i čuvarkuće  smile57sve pohvale.

Lodeco i tvoje prelijepe i super napreduju.

Moje čuvarkuće u proljeće raznijele susijede,bila sam tako žalosna i u strahu hoće onaj ostatak od mojih preživjet a one još ljepše i tako bujne.Nemogu vjerovat da su se tako brzo oporavile i raširile.
A voda im je po ovoj vrućini dobro došla jedno vrijeme ih nisam zalijevala i bile su skoro uginule a sad su prelijepe.

Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2011 u 08:23
Jokrajnik prelijepe su ti i čuvarkuće i posude koje si izabrao za njih. Svaka pohvala Clap Od čega ih praviš i kako?
Lodeco znala sam da ćeš znati smjestiti biljčice na pravo mjesto. Ove rupe na kamenju za njihovu sadnju su superTongue
Na vrh
lodeco View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lodeco Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2011 u 09:03
vidit cemo kako ce napredovati jer je kamenjar supalj :) pa nije bas bilo mista za zemlju,al nekako san se snasla.supej supej supej :)))
Na vrh
jokrajnik View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 42
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jokrajnik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2011 u 09:59
Hvala svima na pohvalama..zbilja sam sretan kaj su sve čuvarkuće super i lijepo napreduju..
Posude se "službeno" zovu celulozno-cementne,našao sam na netu, neki ljudi od te smjese prave posude za bonsai drvca, uglavnom radi se o smjesi namočenih novina i cementa u jednakom omjeru, sa dodatkom vode(smjesa ne smije biti rijetka, nego takva da se može njome oblagati kalup..za ove velike okrugle koristim jedan plastičan kalup koji s unutarnje strane ima "nabore"
za sad su posude super i čvrste, a istovremeno lagane, samo me zanima što će se s njima dešavati po zimi, kada počne smravanje, makar ljudi na forumu o bonsai drvcima govore da im smrzavanje ne smeta..
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2011 u 10:30
smile227koje blago na ovim stranicama!Thumbs%20Up
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2011 u 16:27
da ,baš je blago,stavrno obožavam te biljkice....
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2011 u 18:00
i ja uživam u ovim stranicamaSmile
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2011 u 02:07
Jokrajnik predivne su.Clap

Nadam se da će preživit zimu u tim inovativnim vazama, i da ćemo ih i dogodine gledat u bogatijem ruhu.

lijep pozdrav
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2011 u 18:35
Pozdrav jokrajnik, svaka čast na trudu i na lijepim slikama!
Kako si izlio vaze, dali su od cementa?
Pozdrav......schumysmile160
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2011 u 13:03
Nije me dugo bilo, pa me dočekale svakakve ljepote. Svaka čast Jokrajnik i Lodeco. Mada i drugi imaju prekrasne čuvarkuće.Clap
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2011 u 20:07
Originalno poslano od člana muhlenbergia muhlenbergia napisao:

Što ovo predobro izgleda!Može jedna slikica iz daljine da vidim kako se uklopilo sve u okoliš?
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 243
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2011 u 22:14
Lodeco, divne su! Bravo!!!

Smile

I ja ih planiram nabaviti.
Na vrh
ivanita View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivanita Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2011 u 20:37
Evo slika mog friško napravljenog kamenjara, možda na prvi pogled izgleda pusto ali htjela sam im ostaviti mjesta kada se se krenu širiti (nadajmo se) :)

Na vrh
ivanita View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivanita Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2011 u 20:41

Evo i nekih koji su ostali u tegli

Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2011 u 20:52
ivanita, brzo će se one raširiti Wink i ja sam svoje smjestila napokon iz teglica u njihov novi dom i nadam se da će se brzo pokazati u svoj svojoj raskoši Smile skoro sam ih zeznula sa premalo vode
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
ivanita View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivanita Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2011 u 20:58
Ja bi najradije da je sada recimo 3 mj i da tek sada dolazi toplo vrijeme da ih mogu gledati kako rastu! :)

Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2011 u 21:37
super su ti čuvarkućre ivanita..moje su počela da puštaju bebe,da je brzo,nije,pošteno sam se načekala .moje iskustvo sa čuvarkućama je da njima stvarno treba vremena da krenu,moje su posadite negdje u svibnju i tek sad imaju beba ,a dosta sam ih izgubila zbog suše
Na vrh
ivanita View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivanita Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2011 u 21:52
Hvala ti, ima ih od svuda... zaludile su me u zadnji godinu i pol!

Krenula sam i sa uzgojem iz sjemena, lijepo su krenule, onda je došlo ljeto, otišla sam na more i prepustila svojim ukućanima zaljevanje, ne moram ni reći kako je to završilo....kad sam se vratila našla sam osušene male (tek pola cm velike) sempiće!

Naučila sam lekciju...idući put ih nosim sa sobom :))
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5051525354 96>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.