Čuvarkuća - Sempervivum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5051525354 96> |
Korisnik | |
lodeco ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
lodeco ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 17 |
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Jokrajnik posude su prelijepe a i čuvarkuće
![]() Lodeco i tvoje prelijepe i super napreduju. Moje čuvarkuće u proljeće raznijele susijede,bila sam tako žalosna i u strahu hoće onaj ostatak od mojih preživjet a one još ljepše i tako bujne.Nemogu vjerovat da su se tako brzo oporavile i raširile. A voda im je po ovoj vrućini dobro došla jedno vrijeme ih nisam zalijevala i bile su skoro uginule a sad su prelijepe. |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Jokrajnik prelijepe su ti i čuvarkuće i posude koje si izabrao za njih. Svaka pohvala
![]() Lodeco znala sam da ćeš znati smjestiti biljčice na pravo mjesto. Ove rupe na kamenju za njihovu sadnju su super ![]() |
|
![]() |
|
vidit cemo kako ce napredovati jer je kamenjar supalj :) pa nije bas bilo mista za zemlju,al nekako san se snasla.supej supej supej :)))
|
|
![]() |
|
jokrajnik ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 22 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 42 |
Hvala svima na pohvalama..zbilja sam sretan kaj su sve čuvarkuće super i lijepo napreduju..
Posude se "službeno" zovu celulozno-cementne,našao sam na netu, neki ljudi od te smjese prave posude za bonsai drvca, uglavnom radi se o smjesi namočenih novina i cementa u jednakom omjeru, sa dodatkom vode(smjesa ne smije biti rijetka, nego takva da se može njome oblagati kalup..za ove velike okrugle koristim jedan plastičan kalup koji s unutarnje strane ima "nabore" za sad su posude super i čvrste, a istovremeno lagane, samo me zanima što će se s njima dešavati po zimi, kada počne smravanje, makar ljudi na forumu o bonsai drvcima govore da im smrzavanje ne smeta.. |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
da ,baš je blago,stavrno obožavam te biljkice....
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
i ja uživam u ovim stranicama
![]() |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Jokrajnik predivne su.
![]() Nadam se da će preživit zimu u tim inovativnim vazama, i da ćemo ih i dogodine gledat u bogatijem ruhu. lijep pozdrav |
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Pozdrav jokrajnik, svaka čast na trudu i na lijepim slikama!
Kako si izlio vaze, dali su od cementa? Pozdrav......schumy ![]() |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Nije me dugo bilo, pa me dočekale svakakve ljepote. Svaka čast Jokrajnik i Lodeco. Mada i drugi imaju prekrasne čuvarkuće.
![]() |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
Maggie ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
Lodeco, divne su! Bravo!!!
![]() I ja ih planiram nabaviti. |
|
![]() |
|
ivanita ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 9 |
Evo slika mog friško napravljenog kamenjara, možda na prvi pogled izgleda pusto ali htjela sam im ostaviti mjesta kada se se krenu širiti (nadajmo se) :)
|
![]() |
|
ivanita ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 9 |
![]() Evo i nekih koji su ostali u tegli ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
ivanita, brzo će se one raširiti
![]() ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Ja bi najradije da je sada recimo 3 mj i da tek sada dolazi toplo vrijeme da ih mogu gledati kako rastu! :)
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
super su ti čuvarkućre ivanita..moje su počela da puštaju bebe,da je brzo,nije,pošteno sam se načekala .moje iskustvo sa čuvarkućama je da njima stvarno treba vremena da krenu,moje su posadite negdje u svibnju i tek sad imaju beba ,a dosta sam ih izgubila zbog suše
|
|
![]() |
|
Hvala ti, ima ih od svuda... zaludile su me u zadnji godinu i pol!
Krenula sam i sa uzgojem iz sjemena, lijepo su krenule, onda je došlo ljeto, otišla sam na more i prepustila svojim ukućanima zaljevanje, ne moram ni reći kako je to završilo....kad sam se vratila našla sam osušene male (tek pola cm velike) sempiće! Naučila sam lekciju...idući put ih nosim sa sobom :)) |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5051525354 96> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |