Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Suncokret – lat. Helianthus annuus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Suncokret – lat. Helianthus annuus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6789>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1095
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ines Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2008 u 21:32
Ja sam piknula nekoliko suncokreta u svoj vrt, nadam se da neće izrasti baš toliki Confused
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2008 u 12:15
Toni suncokreti su superm uostalom kao i sve što nam pokažeš, ali uvijek kad vidim da piše Toni očekujem tako nešto prekrasno, a to uvijek i dobijem.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1095
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ines Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2008 u 06:31
Suncokret? Super ideja. Mislim da će se naći mjesta za tog ljepotana i u mom cvjetnjaku.Wink
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2008 u 20:42
Suncokret je pravi izazov, ima moja susjeda  kraj vikendice,  pa baš bi i ja mogla to ionako paše uz kukuruz koji se gore sadi.
RIJEKA

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2008 u 19:34
Tako sam i ja mislila,lupiti ih van pa šta budeWink
Na vrh
dina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5073
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2008 u 19:27
shasha ja svoje obicno sadim vani u 4 mj
i svake ih godine sadim posto mi ptice pojedu
sve
Voli vjeruj i daj ali pazi

koga ,kome i šta...
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2008 u 19:24
Ja sam isto suncokret posadila ko i SilveK,a kasnije,narednih godina,sam niče.Sad bi onaj crveni no nigdje ga nemasmile43ali sam našla žuti niski.E sad dal da čekam još malo i van ga samo posijem ili ipak u čašice pa da ga presađujem van!!!?
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2008 u 00:16
Sad kad smo već kod suncokreta, evo nešto zanimljivog o njima:
-1 cvijet suncokreta je zapravu skup stotina manjih cvijetova (svaka sjemenka - 1 cvijet)
- suncokret se preporuča saditi uz vlažne zidove kuće (ako imate taj problem)    - korjenje izvlači vlagu iz zidova
- jedna šaka suncokreta na dan jača potenciju (bar su tak vjerovali indijanci)
- pepeo biljke suncokreta sadrži puno kalija i kao takav idealan kao gnojivo za vrt
uglavnom, prekrasna biljka...
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2008 u 14:02
prelijepi su smile79
dobra ideja ovo za sjeme

Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2008 u 01:26
Predivni su,znači evo ideje kako do njih.Super!!
Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1048
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2008 u 14:14
...ja sam prije par dana posijala u male casice po jednu sjemenku ukrasnog niskog suncokreta...sjeme sam kupila u kauflandu, a imate ga kupiti gdje god ima i stalaka sa sjemnjem...i evo juce vidim da su u 2 casice provirili van smile83....planiram ih naravno u vrt presaditi dok malo otopli i dok se biljka formira naravno ako sve skupa uspije...znaci mozete lako iz sjemena dobiti biljke na ovaj nacin...
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2008 u 22:05

Već nekoliko godina pokušavam posijeti sjeme suncokreta jer mi je predivan ali mi ne nikne.Sijem ga direktno u zemlju.Treba li ga sijeti možda u posudice pa tek onda zasaditi na stalno mjesto.Voki reci koja je to vrsta ukrasnog suncokreta,možda ga ima i kod nas da te ne davimo sa slanjima.

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2008 u 17:11
Ja sam također jedne godine imala, bili su lijepi, ali  kod susjede u vrtu dupli. Bila sam tako ljuta, a ih više nisam sadila. Ali sada su me ove slike ponukale pa ću kupiti sjeme i na proljeće probam opet.
RIJEKA

Na vrh
Afrodita View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 64
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Afrodita Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2008 u 16:06
Suncokret kada vidim u vrtu odmah daje neku dozu topline u vrtu.
Sve izlgleda tako idealno, kao u bajci!!
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2008 u 14:36
ja sam prije nekih 5 godina kupila kesicu sa sjemenom i to ljeto su mi izniknuli fantasticni suncokreti u svim nijansama od svjetlo zute do smedje crvene, visoki, zdravi... ma bili su bas prekrasni
nazalost nisam sacuvala niti jednu sjemenku

jos sam jednom probala sa sijanjem kupljenog sjemena, ali niti jedan nije izniknuo
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2008 u 19:37
smile71krasan je. Ja bi isto takav i onaj što je skoro sav crveni samo sa malo žutog
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2008 u 14:08
Evo jednog suncokreta koji sam imala prije dvije godine, nažalost više nemam sjeme... Ako neko ima...

Na vrh
Matko View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 181
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Matko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2008 u 16:04
Ja dotovo svake godine sadim suncokret u vrt!
Uvijek kupim nove mlade sadnice na tržnici. Prije sam skupljao sjeme i sadio ga ali su nagodinu izrasli jako visoki i  nisu imali prvobitnu kvalitetu.
Prekrasno izgleda onako malen u vrtu. Kao sunce koje obasjava cvijeće!
tko rano rani..... ne čini proljeće!!!
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2008 u 15:54
Hele,imaš za kupiti sjeme niskog suncokreta i u raznim bojama(a možda neko tu i sjeme ima pa se javi)
meni je predvan onaj crveni sa žutim,možda ga ove godine nađem,jer prošle nisamDisapprove
Na vrh
Hele View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 684
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2008 u 12:09
[QUOTE=shasha]Hele dobro ti je rekla susjeda. Ja ga ne sijem jer uvijek sam nikne,no sije se u proljeće kad i ostalo cvijeće.
Da ovo hibridi veliki budu manji u vrtu,posadite ih u lončanice. Kasnije se može sa lončanicom ukopati u zemlju ili zasebno zasaditi. Ako se direktno u zemlju sadi,da ne ode u visinu previše,otkinite mu vrh. Biti će niži i u grm će rasti više
                 Super. Hvala na savjetu. Stvarno mi je najdraži.
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6789>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,174 sekundi.