Suncokret – lat. Helianthus annuus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6789> |
Korisnik | |
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja sam piknula nekoliko suncokreta u svoj vrt, nadam se da neće izrasti baš toliki
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Toni suncokreti su superm uostalom kao i sve što nam pokažeš, ali uvijek kad vidim da piše Toni očekujem tako nešto prekrasno, a to uvijek i dobijem.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Suncokret? Super ideja. Mislim da će se naći mjesta za tog ljepotana i u mom cvjetnjaku.
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Suncokret je pravi izazov, ima moja susjeda kraj vikendice, pa baš bi i ja mogla to ionako paše uz kukuruz koji se gore sadi.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Tako sam i ja mislila,lupiti ih van pa šta bude
![]() |
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
shasha ja svoje obicno sadim vani u 4 mj
i svake ih godine sadim posto mi ptice pojedu sve |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ja sam isto suncokret posadila ko i SilveK,a kasnije,narednih godina,sam niče.Sad bi onaj crveni no nigdje ga nema
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Sad kad smo već kod suncokreta, evo nešto zanimljivog o njima:
-1 cvijet suncokreta je zapravu skup stotina manjih cvijetova (svaka sjemenka - 1 cvijet) - suncokret se preporuča saditi uz vlažne zidove kuće (ako imate taj problem) - korjenje izvlači vlagu iz zidova - jedna šaka suncokreta na dan jača potenciju (bar su tak vjerovali indijanci) - pepeo biljke suncokreta sadrži puno kalija i kao takav idealan kao gnojivo za vrt uglavnom, prekrasna biljka... |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
prelijepi su
![]() dobra ideja ovo za sjeme |
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Predivni su,znači evo ideje kako do njih.Super!!
|
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
...ja sam prije par dana posijala u male casice po jednu sjemenku ukrasnog niskog suncokreta...sjeme sam kupila u kauflandu, a imate ga kupiti gdje god ima i stalaka sa sjemnjem...i evo juce vidim da su u 2 casice provirili van
![]() |
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Već nekoliko godina pokušavam posijeti sjeme suncokreta jer mi je predivan ali mi ne nikne.Sijem ga direktno u zemlju.Treba li ga sijeti možda u posudice pa tek onda zasaditi na stalno mjesto.Voki reci koja je to vrsta ukrasnog suncokreta,možda ga ima i kod nas da te ne davimo sa slanjima. |
|
![]() |
|
Ja sam također jedne godine imala, bili su lijepi, ali kod susjede u vrtu dupli. Bila sam tako ljuta, a ih više nisam sadila. Ali sada su me ove slike ponukale pa ću kupiti sjeme i na proljeće probam opet.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Afrodita ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Suncokret kada vidim u vrtu odmah daje neku dozu topline u vrtu.
Sve izlgleda tako idealno, kao u bajci!!
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ja sam prije nekih 5 godina kupila kesicu sa sjemenom i to ljeto su mi izniknuli fantasticni suncokreti u svim nijansama od svjetlo zute do smedje crvene, visoki, zdravi... ma bili su bas prekrasni
nazalost nisam sacuvala niti jednu sjemenku jos sam jednom probala sa sijanjem kupljenog sjemena, ali niti jedan nije izniknuo |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Evo jednog suncokreta koji sam imala prije dvije godine, nažalost više nemam sjeme... Ako neko ima...
![]() |
|
![]() |
|
Matko ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
Ja dotovo svake godine sadim suncokret u vrt!
Uvijek kupim nove mlade sadnice na tržnici. Prije sam skupljao sjeme i sadio ga ali su nagodinu izrasli jako visoki i nisu imali prvobitnu kvalitetu.
![]() Prekrasno izgleda onako malen u vrtu. Kao sunce koje obasjava cvijeće!
|
|
tko rano rani..... ne čini proljeće!!!
|
|
![]() |
|
Hele,imaš za kupiti sjeme niskog suncokreta i u raznim bojama(a možda neko tu i sjeme ima pa se javi)
meni je predvan onaj crveni sa žutim,možda ga ove godine nađem,jer prošle nisam
![]() |
|
![]() |
|
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
[QUOTE=shasha]Hele dobro ti je rekla susjeda. Ja ga ne sijem jer uvijek sam nikne,no sije se u proljeće kad i ostalo cvijeće.
Da ovo hibridi veliki budu manji u vrtu,posadite ih u lončanice. Kasnije se može sa lončanicom ukopati u zemlju ili zasebno zasaditi. Ako se direktno u zemlju sadi,da ne ode u visinu previše,otkinite mu vrh. Biti će niži i u grm će rasti više
Super. Hvala na savjetu. Stvarno mi je najdraži. |
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6789> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |