Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 374375376377378 407> |
Korisnik | |
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Procvjetao je!!!!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
lorica10 ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 740 |
![]() |
|
Ruka koja daje uvijek je iznad one koja prima.
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() Valjda je to početnička sreća
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Bebolina, bravo za tvoje sijance.
![]() Koliko sjemena si posijala a koliko ti je niknulo ? |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Moji adeniumi su potekli iz bromelijinog dvorišta, vršnjaci su njenima, daaleko su od cvatnje ... Ja vam moram pokazati kako brzo napreduju.
Ovo je slikano krajem mjeseca svibnja:
![]() a ovo danas:
![]() |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Fany54 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2946 |
bromelija predivni su ti adeniumi , samo mi reci koliko je vremena trebalo da procvjetaju i ja imam neke što sam ih lani sijala , i nestrpljiva sam kada će procvjetati.
![]() |
|
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Bromelija, ti si sretna žena!
![]() |
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Bromi nemam riječi za sve tvoje cvijetne majstorluke
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
sječate se mog prvog rascvijetanog sijanca, pridružio mu se i drugi......a onaj prvi je oprašen i pomalo rastu mahune
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() u plastičnoj čaši možete vidjeti jednog mladog naprednog adeniuma posijanog iz domačeg sijemena od Flavije...dokaz da i kod nas može sjeme dozreliti i uspiješno nići, a o bojama i tako nevrijedi jer nikad nije sigurno da će biti onakvo kakvo je kupljeno... |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Pinus, za sve
![]() A evo i ja sam ponosna vlasnica maloga ali dragog adeniuma ( hvala draga hanaK) Od sjemenki jedan je nikao... Zadovoljna sam
![]() ![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
pinus - fenomenalni su, a zadivljuje me i tvoja informiranost i maximalna posvećenost svakoj biljci koju imaš
![]() gute ja sam 14. posijala sjeme, za sada su 2 lijepo izašla, još nekima se tek nazire da bi mogli proklijati... vidjeti ćemo |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Super ide to tebi :)
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Prekrasno
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Na slici su Adenium obesumi hibridi uzgojeni iz reznica. To je razlog zašto nemaju debeli caudex (bulbu). Nedavno sam Adeniume presadio iz 13 cm plastičnih kontejnera u 15 i 17 cm tegle iz terakote. Tom prilikom sam 3 (crvena) od 4 Adeniuma posadio 2 cm pliće. Caudex koji raste pod zemljom je deblji od nadzemnog dijela i to je način ako ga želite zadebljati. Bijelog nisam za sada „dizao“ ali sam zato njemu malo obrezao nepravilno rastuće grane i raširio krošnju. Kada se ovi dignuti (crveni) dobro ukorijene i oni će doći na red. Za vezanje upotrebljavam široke tekstilne vrpce. Ps. obratite pažnju na bijeli dio bulbe kod crvenih Adeniuma. Taj dio je rastao do nedavno pod zemljom. Nadam se da će uskoro pozeleniti. ![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
aaaaa predobri su :)
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
pinus mogu samo potpisati već navedene komentare - divno izgledaju
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
pinus svaka čast i mene zanima dali su iz tvoga uzgoja
![]() nina moji su na prozoru pa kiša ne može do njih eventualno malo mada mi je žao da ih nisam stavila na kišu da spere prašinu |
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Pinus, pa ovo je odlično! Koliko pupoljaka!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 374375376377378 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |