Gladiole - Gladiolus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 14> |
Korisnik | |
hanaK ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 17 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 216 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
prekrasne gladiole, moje nikako da procvjetaju.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Voki ali na Tvojim stranicama baš nisam vidjela neuspjelih biljaka,dapače čini mi se da sve jako dobro kod Tebe uspjevaju,
![]() |
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Nije me bilo 16 dana... I na poslu i kod kuće je dosta biljaka prešlo u minus fazu... Neke pasiflore koje su ostale žedne su odbacile listove, dosta gladiola mi je na zemlji jer nisam stigao ove godine da ih povežem, eukomisi su mi jadni jer su dvorišne muškatle napravile hladovinu iznad njih, kupine su podivljale sa rastom pa mi neke biljke u blizini žive u mraku... Ima tu grešaka i propusta koliko hoćeš. Biljaka je sve više, a vremena sve manje...
![]() |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
E,Voki to mi je odnekud poznato,puno puta ja bih negdje otišla ali kad sve posložim ko će što i di napraviti uvjek ostanem doma jer kako bi ja nekome mogla objasniti koju biljku ,koliko i kada zalijati...mislim kad bi došla doma da bi me dočekala pustinja.
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Silvestra tu si definitivno u pravu.I ja muku mucim i zivkam doma jel sve obavljeno po naredbi.Zato mi je tih 2 tjedna u godini najgore jer nikad ne znam kolko se posao obavio.kak spada.Jedva cekam da se vratim doma i vidim kakvo je stanje
![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Silvestra nemam rijeci....prekrasne su
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() |
|
Stvarno je prava Mari
![]() |
|
|
|
![]() |
|
sunce :) ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 109 |
Ajme prekrasne su
![]() ![]() |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Pridružujem se temi o gladiolama kao veliki zaljubljenik. Kako nisam imala vrt blizu kuće, nego u vikendici, seljakala sam moje gladiole svake godine i evo ove godine prvi put uživala u njima u dvorištu još nedovršene kuće. Volim kad su mi posađene u skupinama iste boje i tako sam ih ove godine sadila u razmaku od po dva tjedna. Zbog izvanrednih okolnosti nisam ih mogla gledati u vrtu, ali mi je suprug donosio rezane za vazu u stanu i ja sam uživala do besvjesti. Sve bi bilo ok da ih nismo morali ranije vaditi jer se uređuje dvorište. Suprug ih je počupao i ostavio sa zelenilom da se lagano suše. Naravno, tom prilikom izmješane su lukovice i više nitko ne zna koja je koje boje. Danas sam uspjela sve lukovice očistila od lišća i bebica, te sortirala po veličini kako bi ih u proljeće mogla ponovo saditi. Ja sam na kontinentu ali uvijek krećem sa sadnjom od 01.3. odnosno s prvim sunčanim danima i nikad mi nisu smrzle. Razmišljam da ovih dana psadim par pa da vidim kako će se ponašati u proljeće, odnosno kad će niknuti. Evo slika gomolja koje sam danas spremala, čini mi se da im ništa ne fali, šta vi mislite?
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Izgledaju super, a koliko ih je, pa možeš gladiole posaditi od Osijeka do Rijeke, kakva će to raskoš biti kad se rascvjetaju.
Ja inače svoje ne vadim iz zemlje, no kako ove godine pretumbavam vrt isto sam ih neki dan izvadila, stavila u jednu kutiju od cipela i u podrum.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
zribal lukovice izgledaju zdravo i ljepo
![]() ![]() Ima li netko ovdje iskustva s uzgojem u tegli?Ja sam ih godinu ili dvije imala u teglama,ne sjećam se točno i ni jedne nisu cvjetale.Izašli su prekrasni sabljasni listovi a od cvjeta ni c.Netko mi je je bio rekao da mi nisu cvjetale jer do cvijeta zahtjevaju jako puno sunca i sunčani položaj a kad mene su bile u polusjeni.Jeli moguće da nisu cvjetale zato jer su bile u tegli? |
|
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Mislim da cvatnja nema veze sa teglom. I ja sam ih imala u tegli i cvjetale su.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
zribal svaka čast na uzgoju gladiola
![]() |
|
![]() |
|
Hvala puno na odgovoru,mislila sam da imam ludo iskustvo kad sam gladiole potrpala u tegle ali očito nisam jedina. Puno ljudi mi je reklo da gladiole nisu za tegle i da im je to tjesan prostor pa ih nakon toga više nisam imala al možda bi ipak probala ponovo. |
|
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Hvala cure, lukovice idu na suho, hladno i mračno - zimovanje. Jedino što sam odlučila probati je da ću sutra na dubinu od 15 cm posaditi desetak lukovica pa da vidim što će biti. Na svim mjestima gdje sam ranije sadila gladiole ostajale su one male bebice koje su svake godine bivala sve veće, a danas su biljke koje lijepo cvjetaju i nisu smrzle čak ni na vrlo niske slavonske temperature. Nisam ih nikad sadila u posude jer mi to nije bilo smisleno u odnosu na njihovu visinu, a ne vidim ni jedan razlog da ne bi uspjele. Obzirom da traže dosta vode možda bi im posude trebale biti veće i u hladu da se zemlja ne pregrijava. Ovo je čisto laičko razmišljanje, a ne iskustvo.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |