Lopoc - Nymphaea |
Odgovori | Stranica <12345> |
Korisnik | |
Kreos
Pustio korijenje Pridružen: 15 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 414 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja nemam iskustva s nizuzemskim lopočima. Kupio sam 3 sorte, pa bumo vidli , kaj bu iz njih ispalo.
Inaće ima i patuljastog papirusa za 60 Kn, Cyperus papyrus 'King Tut', patuljasta forma velikog papyrusa! |
|
Sponzorirani linkovi | |
dado_84
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam morao pola moje koleckije lopoca na novo kupiti zbog tih holandskih kerefeka. Inace lopoci, irisi i hemerocallisi su vrste na kojima nizozemci najvise varaju.
|
|
Kreos
Pustio korijenje Pridružen: 15 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 414 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tropski lopoči prije stavljanja u vrtno jezerce!
|
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tvoj tropski zuti ce uskoro otvoriti prva dva cvijeta! :)
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako bih ja znala dali će moji ikada cvjetati, gdje baci cvjet ako će cvasti.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
bromelija
Neukroćena biljka No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša evo ovdje možeš vidjeti kako je lopoč posađen i gdje mu je pupoljak tu sam ujedno pored ovog velikog posadila i novi jer je prijašnji trebao biti crveni, ali je pobijelio...nadam se da će sada biti više sreće
ovo su moji novi lopoči ovo je jedna vrsta bijelih a ovo druga |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti, da vidi se pupoljak, valjda ću se i ja veseliti ove godine!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@Trisa - pupoljak lopoca izgleda kao pupoljak ruze i totalno drugacije izgleda od ostalih izboja (lisca) koji izloze iz korijena.
@bromelija - lopoci ne mogu "pobjeliti", ili su bijeli ili su crveni. Iako neki mjenjaju boju iz zute u narancastu ili iz bijele u zuckastu, jos ne postoji lopoc koji mjenja boju iz bijele u crvenu. Nadam se da ce ti novi lopoci biti priblizno one boje kao i na slici, ali nemoj se previse nadati. Ta je firma poznata po tome da podvaljuje sve i svasta. |
|
bromelija
Neukroćena biljka No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dado ja sam ironično rekla da su pobijelili znam da podvale sve i svašta, ovo je zadnji pokušaj zahvaljujuči mojoj prijateljici koja mi ih je kupila na flori...
|
|
Kreos
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Žuti tropski, meni je najpouzdaniji od svih. Cvao je, prošle godine do prvih mrazeva, puno dulje od hladnovodnih! Svaka 2-3 dana baca nove pupoljke! |
|
Kreos
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo nekoliko slika hladnovodnih i tropskih lopoča!
|
|
Kreos
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neimenovani nocni tropski.
Nymphaea ‘Miami Rose‘ |
|
Kreos
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Unknown night trop |
|
fichoo1
Novo sjeme Pridružen: 15 Lipanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
gdje držiš tropske lopoće po zimi?Kako prezimljavaju?
|
|
Kreos
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gomolj tropskih lopoca drzim u podrumu preko zime, u vlaznom pijesku ili u umotane u vatu od filtera za napu!
Slike od danas: Žuti Nymphaea 'Joey Tomocik' |
|
panda
Mladi grm Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kreos lopoci su ti fantazija svaka cast :)
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lopoči su divni. Vojlela bih da imam mjesta za njih ali nažalost...
|
|
branimir
Nedavno posijan Pridružen: 12 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 44 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasni su
http://www.youtube.com/watch?v=rq6nBe26f9U kak jos nemam jezerce ovo je zasad sve od mene po temi lopoca |
|
Kreos
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovih dana sam izvadio tropske lopoče iz jezerca, te pospremio gomolje na prezimljavanje u popdrum! Ovo je 2 godina od kako imam tropske lopoče i stvarno sam pre zadovoljan. Kreću s cvatnjom malo kasnije od hladnovodnih, ali zato cvatu do prvih mrazeva, dulje nego hladnovodni koje imam.
Par slika: tegle izvađene... ovo okruglo su gomolji koji se stvaraju, ako se stvaraju, tokom vegetacije, te njih prezimljavam centralna kruna iz koje raste lopoč gomolji japaner hladnovodnih..., tegle sam preselio u podrum |
|
branimir
Nedavno posijan Pridružen: 12 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 44 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bit ce za izvoz
|
|
Odgovori | Stranica <12345> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |