Gomoljasta Begonija - Begonia sp. |
Odgovori | Stranica <1 89101112 15> |
Korisnik | |
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Severina divne su ti obe,malo je to tako reci....savrsene cvetove imaju i to koliko...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
severina
Novo sjeme Pridružen: 28 Lipanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 30 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala svima osjećam se kao malo dijete.Drago mi je kad se nekome svida moje cvijeće sad ću se još više truditi da mi uspije,ali s begonijama nikad ne znaš jer mislim da su jako osjetljive
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
severinadobro došla!
|
|
severina
Novo sjeme Pridružen: 28 Lipanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 30 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala i dobro da sam vas našla
|
|
severina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zaista su divne, neznam čija je ljepša!
|
|
VERA1
Upravo klijam Pridružen: 22 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 134 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
VERA1
Upravo klijam Pridružen: 22 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 134 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa ne znam točno koliko ima godina, sigurno pet , šest. |
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad je uslikam stavim na forum.Sad sam me malo isjeko pa stavio grančice u vodu da pusti korjenčiće i eto mlade biljčice.Samo mislim da bi ove naše begonije mogle ići u lisnodekorativne ili sobne biljke.Neznam dali ima ta rubrika da ih tamo prebacimo.
|
|
malibibić
Novo sjeme Pridružen: 11 Travanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koje cvijeće može ići s gomoljastom begonijom u istu teglu, surfinija, bakopa, tamjan, nešto drugo? Koliko često se begonija zaljeva ljeti?
|
|
Fiorella
Upravo klijam Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam također nedavno posadila begonije. Stavila sam 3 komada u žardinjeru od 50 cm i sada kad ih gledam, imaju taman mjesta koliko im treba. Iako, i ja sam razmišljala da im dodam neko "društvo" . Sada se dvoumim napraviti to ili ne? Nova sam po pitanju sadnje balkonskog cvijeća, nadam se da će nam se javiti netko iskusniji . |
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje mjišljenje je da su one sasvim dovoljne za sebe da im nije potrebno društvo,a ako neko hoče mislim da se uklapaju sa svim ostalim cvječem.
|
|
malibibić
Novo sjeme Pridružen: 11 Travanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sadila sam ih iz gomolja, nemam ih puno da bi bile same, a htjela bi da na svim prozorima bude isto cvijeće. Htjela bi ih kombinirati sa nekim visećim cvijećem, mislila sam surfinije, ali znam da surfinije traže puno vode. Za begoniju neznam koliko vode treba jer ih još nikad nisam imala. Sadit ću ih u dugačke tegle/žardinjere koje nemaju rupice na dnu, pa višak vode nemože otići. Dosad sam u takve tegle sadila pelargonije stajaće i bile su dobre jer se nezaljevaju prečesto.
|
|
Fiorella
Upravo klijam Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo sam našla o njima na netu:
" Postoje dvije vrste gomoljastih begonija, jedna ima veliko lišće i cvjetove, a druga sitnije, ali obilnije. Također se mogu uzgajati i sobama i na balkonima i terasama. Njih bi trebalo čuvati na polusjenovitim mjestima zaštićenim od izravnog dopiranja podnevnog sunca, te obilno zalijevati i svakih petnaestak dana dohranjivati." Moje su one male crvene s tamnim listovima i jedna bijela sa zelenim listovima u sredini žardinjere. Možda stavim sličicu kasnije |
|
Minja
Novo sjeme Pridružen: 27 Travanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Poštovani,
živim u Zagrebu i već duže vrijeme(mjesecima) tražim Begoniu ricinifoliu i ne mogu je nigdje naći. Vidjela sam je u jednom uredu na prozoru i nije bila prilika da pitam ženu da mi spelca koji listić . :)) Tražila sam je i u vrtnom centru Kalia i po placevima kod kumica,u Botaničkom vrtu... Našla sam Begoniu rex u Konzumovom kiosku na Kvatriću al ovu mogu samo sanjat. Je li mi možete pomoći informacijom gdje bih je mogla nabaviti?Ili gomolj? Biljka mi je jako lijepa,šašavo raste,ima listove velike ko dlan,na lijanicama bijele cvjetiće. Pozz :) |
|
malibibić
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala, moje su male svijetlo roze, bar bi trebale biti, sad su visoke nekih 15-ak cm, neznam koliko će im trebat da procvatu Mislim da će ići na balkon skupa sa surfinijama |
|
more33
Novo sjeme Pridružen: 03 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 14 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo da Vam se i ja pridružim. Obožavam cvijeće ali moj balkon me točno izluđujee... Naime, dosta je u hladu sunca ima samo jutri 2-3 sata. Pokušavala sam s raznim cvijećem (pelargonije, bacope, verbene) ali NIŠTA ne uspjeva, odnosno ne cvijeta. Ove godine sam zasadila po preporuci begonije jer su me tako savjetovali u vrtnom centru. I kada sad ove se čitam na forumu čini mi se da sam opet pogrješila. Hoćeli mi begonije uspjeti.
|
|
Odgovori | Stranica <1 89101112 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |