Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Voće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Limun
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Limun

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 35>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 243
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2011 u 22:18
Ovaj kojeg ja zalijevam se lijepo oporavio kad je počeo dobivati više vode nego prije.

smile162
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 657
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2011 u 22:06
Jeli limun u pitaru ili u vrtu,može li koja slika?
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2011 u 12:22
Moj limun ostao skoro bez  lišća neznam u čemu je problem,redovno sam ga prehranjivala i zalijevala i jednostavno u 24h lišće opalo.neznam dali su možda uzrok ove visoke temperature???
Na vrh
Terezija View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 233
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Terezija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2011 u 00:15

Uploaded with ImageShack.us

Evo, na ovoj slici se vide simptomi nedostatka magnezija. Zato, ne bih rekla da su one žute mrlje na limunu AnaIve od nedostatka Mg. Za razvoj, biljka treba makro i mikro elemente. Makroelementi su: dušik-N, fosfor-P, kalij-K, kalcij-Ca i magnezij-Mg. Mikroelementi su: mangan-Mn, cink-Zn, bor-B, molibden-Mb, željezo-Fe, sumpor-S. Svaki od ovih hranjivih elemenata je važan i ima svoju ulogu u ishrani bilja. Nedostatak bilo kojega stvara probleme i simptome nedostatka- najčešće na listovima.
 Vesna34 pravilno njeguje svoje citruse prihranjujući ih sa specijalnim gnojivom za citruse kao i načinom zalijevanja.
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2011 u 09:15
Puno hvala na ovako lijepom odgovoru!

Na vrh
vesna34 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 39
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vesna34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2011 u 20:58
Ako je citrusima osigurana pravilna njega, u pravilu ne bi trebalo biti problema. Zbog nepovoljnih atmosferskih prilika, odn. velikih oscilacija u temperaturi može doći do pojave raznih gljivičnih oboljenja i napada štetnika. U pravilu, citrusi vole puno sunca, stoga i puno troše, za svoj rast i razvoj. Važno je obilno zalijevati, ali prije ponovnog zalijevanja supstrat se mora prosušiti. Svakodnevno zalijevanje nije potrebno. Potrebno je da se supstrat isuši, a onda temeljito zaliti, da voda prođe kroz cijelu korjenovu balu, da procuri na drenažne otvore.
U punoj vegetaciji, od proljeća do jeseni,jednom tjedno, prihranjivati isključivo specijalnom prihranom za citruse sa dodatkom magnezija. Zašto? Biljke koje plodonose, prihranjuju se preparatima koji sadrže elemente bitne za stvaranje ploda. Tom prihranom biljka gubi magnezij, što se očituje u blijedoj boji listova, kao da se radi o klorozi. List nema tamno zelenu boju, već blijedi.
Za velikih vrućina orošavati mekom vodom, kišnicom.
Uvijanje listova može biti uzrok pojave neke gljivične bolesti ili ušiju, točnije štitastih ušiju. Tretirati nekim preparatom ili pristupiti ekološki, npr., uvarkom od koprive. Najbolje za sve
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2011 u 08:50
Zalijevat ću ga onda malkice više. A vjerojatno će se javiti netko ako misli da je drugačije točno. S ovim forumom imam jako dobro iskustvo.
Na vrh
AnaIva View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 14
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AnaIva Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2011 u 23:23
Nisam skroz sigurna, ali meni se to dogodilo kad mu je falilo vode. Ako nisam u pravu nek me netko iskusniji ispravi.
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2011 u 11:21
Živim u Zagrebu i preko ljeta zalijevam limun (limetu?) od prijateljice. Sad već ima male, zelene plodove. Listovi su mu se počeli savijati prema unutra? U čemu je stvar?
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 657
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2011 u 00:48
Moje agrume uvijek prihranjujem dušikom,urea ili KAN,kad počnu cvjetati,bez prihrane dolazi do opadanja plodova.Naravno i obilato gnojenje stajnjakom u jesen,ili kompostom kroz cijelu godinu.U hladnijim krajevima preporučam što zreliji stajnjak,da ga ne bi potjeralo u prejak rast pred zimu.
Na vrh
AnaIva View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AnaIva Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2011 u 22:57
Kakva je to prihrana za fruktifikaciju?
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2011 u 16:16
Da li bi koristilo da ga premjestim u blagu sjenu i orošavanje.

Na vrh
vesna34 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 39
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vesna34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2011 u 15:11
ja mislim da su mrlje na listovima zbog nedostatka magnezija. dodavati ga zajedno sa prihranom za fruktifikaciju...
opadanje plodova je uzrok previsokih temp. bitno je orošavanje, biljke trebaju zračnu vlagu.
osobno imam citruse i nemam nikakvih problema ;)
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2011 u 13:26
Što su lijepi!Kod mene opet svi otpali Cry naznam zašto,list je tako lijep zelen,prehranjivala sam ga,jedino zbog ove velike vrućine .

Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2011 u 13:10
biće limuna opet
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
AnaIva View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AnaIva Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2011 u 08:58
Cijepljen je. Podloga je Poncirus trifoliata, a sorta Mjesečar.
Inače, te mrlje se nalaze samo na desetak starih listova. Nisu se proširile na nove.
Na vrh
Terezija View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 233
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Terezija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2011 u 00:14
Originalno poslano od člana AnaIva AnaIva napisao:

Ispričavam se što sam toliko mjesta zauzela svojim slikama, ali u tome sam još nova pa nemojte zamjeriti.
Terezija evo šaljem fotke mrlja na lišću pa te molim da mi odgovoriš što bi to moglo biti, a onda i da li misliš da mu je tegla premala ( presađen je u nju ovog proljeća s 20 L nove zemlje). Da li mu smete podrast?
Već je dosta cvjetao, ali mu plodovi otpadnu nakon par dana. U isto vrijeme su mu narasle i 3 nove grane. Da li je u tome problem?
Oprosti na toliko pitanja, ali zbilja mi je stalo do tog limunčića.
Hvala unaprijed!

Ove žute mrlje na listovima bi mogle biti od neke gljivične bolesti. Nisam sigurna! Probaj prskati s nekim fungicidom. Nemoj previše često zalijevati vodom jer to pogoduje razvoju gljivica. Izaberi fungicid koji ti preporuče u poljoljekarni. Naglasi da je bolest već prisutna te da ti treba sredstvo za liječenje a ne preventivno. Prati što će se dalje događati s mrljama.
Da li je ovaj limun cijepljen? Ovo te pitam u vezi s tvojim drugim pitanjem.

Na vrh
AnaIva View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AnaIva Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2011 u 20:51
Ispričavam se što sam toliko mjesta zauzela svojim slikama, ali u tome sam još nova pa nemojte zamjeriti.
Terezija evo šaljem fotke mrlja na lišću pa te molim da mi odgovoriš što bi to moglo biti, a onda i da li misliš da mu je tegla premala ( presađen je u nju ovog proljeća s 20 L nove zemlje). Da li mu smete podrast?
Već je dosta cvjetao, ali mu plodovi otpadnu nakon par dana. U isto vrijeme su mu narasle i 3 nove grane. Da li je u tome problem?
Oprosti na toliko pitanja, ali zbilja mi je stalo do tog limunčića.
Hvala unaprijed!
Na vrh
AnaIva View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AnaIva Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2011 u 20:41

Na vrh
AnaIva View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AnaIva Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2011 u 20:39
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 35>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.