Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Shashin dnevnik radova
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Shashin dnevnik radova

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 39>
Korisnik
Poruka
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2008 u 17:33
Vidim da si puno radila pa nisi stigla pročitati   u rubrici "Moje dvorišće" kaj trebaš po mom mišljenju još napraviti a vidim da mi se pridružuju i drugi sa savjetima jer stvarno si se izgubila. smile47
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2008 u 10:19

Lana to je ciklama,tu ti je slika samo nje(dok sam je kupila pa nije još toliko cvjetova imala)

http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=430&PN=3

Franjice,u gužvi sam i ništ ne stignem.Evo sad idem u"moje dvorišće" čitatismile79

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2008 u 10:42
(za kaj ona mene šalje na drugu temusmile60)
Došla sam se pohvaliti u svezi jučerašnjeg dana. Ništ nisam vani radila jer me nije bilo doma.U jutro sam ganjala neko sjeme i svašta nešta po gradu(našla sam  jako malo) a popodne nas je pozvao prijatelj od MM na Dravu u vikendicu. Još u jesen smo o cvijeću pričali pa da si pogledam kaj mi treba.
Drage moje,koji je to raj!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rekla sam da ću preko ljeta doći da to uslikam jer se ne može opisati.Sveg i svačeg ima,ma predivnooooooooooooo.
Eeee i natrpala pun gepek cvijeća.Veli MM ajme sad ispada ko da nemaš ni jedan cvijet doma!
Uglavnom,ima 4-5 vrsta čuvarkuća kojih ja nemam(sad imam),Iskopala mi žena cijeli grm ananasa, grm dnevnog ljiljana plavog,nekih trajnica koje ni vidjela nisam još. Bambusi im već u šumi rastu koliko ih ima(sad ih i ja imam) onu vrbu "frćkavih" grana...ma ni ne znam više šta mi je sve dala.
Zlatna ženasmile79smile79smile79
Kako je sad kiša prestala,mislim da ću  skoknuti van barem nešto od tog staviti u zemlju.Naravno da sam ja to jučer mislila no tek nas je mrak otjerao doma od njih,pa nisam stigla.

Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1069
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2008 u 11:07
shasha bi li mogli vidjet sličice čuvarkuća. ja za vikend u majke "otuđila" njenu, ona mislila da ima dvije, no na kraju se ispostavilo da nema nego jednu a nju je prethodno meni darovala hehe, sad me zanima kakvih vrsta ima čuvarkuća.
p.s. svoj primjerak sam smjestila u onu olavu teglicu šta si mi poslala (hvala shasha još jednom ). vidiš kako sam našla šta ću u nju smjestit...
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2008 u 14:52

Shasha jedva čekamo da sve posadiš u vrt i poslikamo, a jesi li bar tu "zlatnu ženicu" uputila na forum, baš bi se mogla zvati "zlatna žena"

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2008 u 18:11
Uputit ću ja nju,neboj se TrišaWink.
Lana,uslikat ću ih sutra.Sad ću ih u tegli držati dok se vrijeme ne proljepša jer su sićušne pa da ih ne zagubim u vrtu.
E da,uspjela sam cvijeće posaditi danas.Jutros je padalo no kasnije nije.

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2008 u 22:45
Iako je noćas bilo brrr i mraza je bilo,dan je bio sunčan i topao. Malo blatno pa nisam ništa kopkala puno no kako sam dobila paket morala sam pinove posaditi. HVALA najveća MIMI na paketusmile79smile79
Svašta je ona ugurala tu,naravno dicondra mi je stigla i još neki paket trave(to čekam da mi veli šta je),pa ljubičice,sedum,neka biljkica slatka sa bijelim cvjetićima,pa neka kojoj ni ona ni ja imena ne znamo(na identifikaciji je još)...ajme ni popamtiti ne mogu šta je sveg tu bilo.
E da,još sam sadila i pasiflore(jel jesu pasiflore,Hana???).To mi Hana donjelasmile79mlade biljkice.
I tako,ništa drugo nisam sadila,(malo sam iskopala njih za Hanu)ali sam otuširala terasu  i stol i stolice oribala. Koliko volim ptičice i hranim ih kroz zimu,toliko su mi se danas zamjerile. Stol i stolice su mi skroz uneredile,sat i po sam ih ribala..grrr.I sad još ne mogu reći..nije mi žao sad su baš lijepe,jer nisu.Pola farbe sam skinula i "ofucano" izgledaju.Sutra odoh po farbu da ih prefarbam.
Nisam stigla ništa slikati,sorry Lana, sutra ću.

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2008 u 22:51
Ja ću te sutra pohvaliti, jer sam u komi i laku noć.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2008 u 22:55
Polako, Proljeće i ja se još nismo dogovorile kad ćo doći, nemoj još jastuke iznositi na stolice u vrt smile78Umorim se čitajući što si sve napravila
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2008 u 23:13
Pa ne srdiš se valjda tak jako na te male lijepe ptičice koje tak krasno pjevaju...smile198
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2008 u 23:40
Franjica,ja već na veliko koristim stolice vani(jastuke unosim i iznosim jer mačak voli na njima spavati).Tak da moram dotjerati moju "ljetnju rezidenciju"LOL
SilveK,ljutim se malo dok mi tako unerede,no brzo me prođe. Znaš kak se jako ljutim kad već tjedan dana smišljam kako da im napravim"pojilicu" za vodu.
Bila neka limena kanta,sva ofucana,vani i napunila se ona vodom preko zime,sad vrapčići stalno oko nje skakuću i piju.Kako je kanta nikakva ja je maknula no treba im nova posuda sa vodom,i našla nešto,sad samo da smislim kako da to složim pa se nek brčkajuTongue

Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2008 u 06:32
shasha zar u vas nije hladno još da bi mogli sjediti u vrtu. ja isto mislim nabaviti stol za balkon, da bar malo uživam u mirisu cvijeća koje mi je na balkonu. misli da ćemo MM i ja u nabavku stola tek za mjesec dana možda i više, jer trebamo mjenjati otvore pa neće biti mjesta na balkonu za ništa. al kad ga nabavim uživat ću u cvijeću i piti . pozivam i tebe...šta se tiče ptičica starno si dobra duša
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2008 u 10:38
Ma koja zima,Lana.I jučer je bilo preko dana toplo.Da ne govorim o danima prije kada je bilo i 19-20stupnjeva.Iako ja  koristim i prve toplije dane da malo sjednem vanWink
Na vrh
pomme dor View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 158
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pomme dor Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2008 u 10:40
Uh što se Lana rano ustaje i priključuje na forumsmile39
Nego Sasa, ako nisi još pogledala zaviri na onaj moj dio foruma o Eksperimentu s rajčicama. Stavila sam ti odgovor.

Vidim da imaš hrabrosti i po cičoj zimi kopati po vrtu. Svaka čast. Tu kod mene najavljuju jako hladni val, koji je zapravo već i započeo. Po noći se ledi, a podanu sunce sija. Pa zbog toga imam svakodnevnu gimnastiku sa iznošenjem i unošenjem biljčica u kuću.Smile
Pomme
http://mes.pommes.free.fr Posjetite, redovito stavljam nove stranice.
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2008 u 10:46
Originalno poslano od člana pomme dor pomme dor napisao:

Uh što se Lana rano ustaje i priključuje na forum[IMG]smileys/emot0.gif" align="absmiddle" alt="smile39" /> Nego Sasa, ako nisi još pogledala zaviri na onaj moj dio foruma o Eksperimentu s rajčicama. Stavila sam ti odgovor. Vidim da imaš hrabrosti i po cičoj zimi kopati po vrtu. Svaka čast. Tu kod mene najavljuju jako hladni val, koji je zapravo već i započeo. Po noći se ledi, a podanu sunce sija. Pa zbog toga imam svakodnevnu gimnastiku sa iznošenjem i unošenjem biljčica u kuću.[IMG]smileys/smiley1.gif" align="absmiddle" alt="Smile" />

nije da bi ja htjela rano ustajat, nego moram bit na poslu prije 6
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2008 u 11:00
Shasha, i ja razmišljam kako napraviti pojilicu za ptičice - prošle godine sam imala vodu u kantama kod vrta i utopila se jedna ptičica u njojCry  - nikad više tako voda u kante. Kad nekaj zmisliš podijeli ideju...Wink

Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2008 u 11:06
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2008 u 22:28
U  ponedjeljak kod jedne gospođe vidjela strašnu foru. Znate one dugačke tikvice što su nekad služile za izvlačenje vina iz bureta?  E takve tikvice su bile prorezane sa strane na najširem dijelu i unutra posađeni puzavci. Šteta što nisam imala fotkalo. Sad mi se nekako čini da ne bi bila loša ideja ni za pojilicu za ptice. Zaboravila reći da su i puzavci bili obješeni vani na drvetu.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2008 u 09:36
SilveK,smislila sam nekaj. Imam neki stari(uhh ni ne znam kaj je,nije lonac,nije vrč ali nekaj tako)...ajmo reći"ćup" i njega stavim van a na njega ću staviti jednu pletenu košaricu(obložena je najlonom iznutra) i u nju neku plastičnu posudicu za vodu. Hmmm možda to izvedem danas pa uslikam,ako uspije.Ako ne bumo smislili nešto drugo. Ma mislila sam jednu onu glinenu posudu(onako širi tanjur,malo dublji) staviti no nisam našla.
Kako do utorka ništ ne kopkam vani,budem smišljala nešto....sad idem farbat jaja jer sutra ništ ne stignem.
"piceke" sam napravila(LAŽEM)..mama ih je napravila ja sam ih jutros samo završilaLOL
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2008 u 09:40
shasha šta su "piceki" nešto za papit predpostavljam...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 39>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,184 sekundi.