Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kreativna radionica by M&M
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kreativna radionica by M&M

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 36>
Korisnik
Poruka
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2011 u 11:08
Monny, ja imam problem sa amarilisima. Više od 5 godina nisam cvijeta vidjela. I što god sam pokušala nije mi uspjelo. Pročitala sam cijelu temu o njima ovdje na forumu.
A santoline?!
Moje čine veliki krug i u hladu su i na tom mjestu mislim da nikada nisu cvale, a onda imam jedan polukrug u kojem ih pola cvate, a pola ne. Sve se u isto vrijeme režu.
Na jesen sam sadila zelenu santolinu i ove godine je skoro svaka imala cvat.
Mislim da im treba sunčan položaj i slab ili nikakav rez da bi cvale. A ja sam sa škarama nemilosrdna i nesmijem se onda žaliti LOL

Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2011 u 17:39
divno,tritomu si predivno uslikala
Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2011 u 16:26
neznam odakle da krenem dali od kornija ililjiljana ,tritome ,stolisnika divno
Na vrh
Monny View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1028
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2011 u 22:00
Anaida i meni su jako jako dragi (zelim skupiti jos nekih drugih boja)  smile78
Smrcko i ja muku mucim sa santlinom nije cvijetala ali ne odustajem (pa moja je citav citavcat dan na suncu pa opet ne cvijeta a bude tako divna buja bas kao da obecava i onda opet nista....) smile78
Nataly trebas li amarilisa (jedan crveni, jedan bijeli Question) smile78
Hoya moji amarilisi su cvijetali ali sad sam ih presadila i mislim da ce ovu godinu pauzirati a isto tako mislim da sam lukovicu prekrila sa previse zemlje, dio mora ostati "gol",
a od santoline ne odustajem kao sto sam rekla smrcku smile78
gioiaa smile78
blue sky smile78
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2011 u 00:28
Prekrasno ti je cvijeće! Onaj kaktus je moj favorit!

smile57
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2011 u 19:45
divno Clap
Na vrh
Monny View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2011 u 00:08
Mira K, moon smile79
Na vrh
Monny View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2011 u 00:11
Ahh naporan mi je bio ovaj prosli tjedan pun praznika..... ja i MM imali smo goscu, njegovu sestricnu pa sam bila zauzeta a bas sam planirala svaki dan setati i uzivati u svim tim vasim oazicama mira i raskosi.... no dobro proslo je i to i sada sam opet sama i eto me ;))
Na vrh
Monny View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2011 u 00:31
Ove slikice o pelcanju hortenzija zelenim reznicama sam nekome obecala ali mislim da je mozda na temi "cvijece foto...."ali evo ovdje pa nadam se da ce pomoci ali vi profesionalci to sigurno vec znate kako ide....

odreze se reznica koja ne sadrzi cvijetni pup (takve su obicno odozdo) . . .

otkinem joj donja dva lista (jer tu ce reznica pustiti korijenje, a ispod njih ostavim centimetar stabljike . . .

sada otkinem mlade sicusne listice u sredini . . .

dva lista koja su ostala prerezemo na pola da ne bi crpili vlagu te da bi se biljka brze ukorijenila . . . .

posadim ih, zalijem . . .

i ovako one izgledaju . . .

Na vrh
Monny View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2011 u 00:35
to sam upelcala ove godine.... ako nesto ne uspije u 9.mj. cu ponovno upelcati.... sad mi mama pazi na njih pa sam nekako u neizvjesnosti.... smile68
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2011 u 06:46

Nisam vidjela do sada što si me pitala za amarilise. Ako imaš višak... Thumbs%20Up

Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2011 u 09:39
Za amarillisesmile227tritoma je prekrasna, a kaktus oduševljava-boja je prelijepa
Baš lijepo, naučila sam od tebe kako se razmnožava hortenzijasmile78
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2011 u 14:54
Mogu još dati mali savjet ,kad se pelcaju biljke onda se preko pupa ,dakle tamo odakle idu listovi napravi kosi rez i bržije će pustiti korjen.Monny ostalo si sve super opisala,a što se tiće amarilisa ,oskudno ih zaljevaj i gornja trećina lukovice obavezno mora biti izvan zemlje.smile79ostalo sve mi se jako sviđa.Posebno uvjek napasem oči na Tvojem jezercetu,a di je kornjačica.Njoj je u tome jezerskome carstvu sigurno prelijepo.
Na vrh
Monny View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2011 u 17:17
Nataly - stici ce amarilisi cim odem gore i prvom prilikom kad se budem vracala opet u Rijeku Thumbs%20Up

Gricka - hvala na posjeti i komplimentima a pelcanje je tako jednostavno (ja vecinu biljaka koje se mogu pelcam tako zelenom reznicom), a evo danas mi mama kaze da su mi svi pelceri uspjeli, kaze da cvrsto stoje Big%20smile

Silvestra - hvala na nadopuni za hortenzije (inace tako i napravim taj kosi rez ali sam propustila napisati Wacko. Isto tako hvala za amarilise (mama mi je rekla da je crveni procvijetao...) a kad dođem doma moram izvaditi malo zemlje da ogolim lukovice . . . i dati mami uputu za zalijevanje Wink Kornjacica nadam se bezbrizno seta vrtom, a ribice su se pocele pomalo bacakati po povrsini vode Star samo mi uzivaj ;)
Na vrh
Monny View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2011 u 17:29
Evo da se malo vratim unazad, tocnije na dan druzenja na rijeckoj kavici pa da pokazem prekrsanu duplu grancicu koju sam dobila od Mire K i jos uvijek mi cvijeta . . . jedan procvijeta, polako vene a drugi krece....

no ne smijem zaboraviti bilo je tu i malo sjemenja.... Mira K je donijela nesto slatko sto mi je nedavno zapelo za okice i to u jednom buketu ;)
a sjeme predivne boje sase dobila sam od nas Nataly ;)

E PA CURKE *H*V*A*L*A*
Na vrh
Monny View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2011 u 17:37
A sada prije nego nastavim sa slikicama svoga cvijeca uslikanog prije nego sam dosla u Rijeku, evo samo ove prekrasne dalije koje cvijetaju tu u dvoristu kuce di zivimo ;) dali ja mogu skupiti njihovo sjeme . . . i dali se inace od svih dalija moze sakupiti sjeme ili se one razmnozavaju samo gomoljem Question

Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2011 u 17:45
Imaš prekrasne cvijetiće, tritoma je wooow

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
hanaK View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 216
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hanaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2011 u 18:20
prekrasne boje dalijaThumbs%20Up
Na vrh
Monny View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2011 u 19:12
Lora = smile79 hvala ;)
hanaK hvala ali nisu moje :( to su od gazda gdje mi je MM unajmio stan (ima tu nekoliko cvijetica pa ja malo vodim brigu o njima jer gazde zive na drugom kraju grada) htjela bi skupiti sjemenje ali ne znam dali ce mi uspjeti od sjemena a ne znam ni koliko treba njihovu sjemenu da bude zrelo - valjda kao i sve kad se osusi...) Wink
Na vrh
Monny View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2011 u 19:22
Slike prije mog odlaska . . .

Moja keria je malo zbunjena pa je sada procvjetala . . . valjda sam ju jaaaakoooo kasno posadila pa je sada skupila snagu i procvjetala . . .

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 36>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,236 sekundi.