Kreativna radionica by M&M |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 36> |
Korisnik | |
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Monny, ja imam problem sa amarilisima. Više od 5 godina nisam cvijeta vidjela. I što god sam pokušala nije mi uspjelo. Pročitala sam cijelu temu o njima ovdje na forumu.
A santoline?!
Moje čine veliki krug i u hladu su i na tom mjestu mislim da nikada nisu cvale, a onda imam jedan polukrug u kojem ih pola cvate, a pola ne. Sve se u isto vrijeme režu.
Na jesen sam sadila zelenu santolinu i ove godine je skoro svaka imala cvat.
Mislim da im treba sunčan položaj i slab ili nikakav rez da bi cvale. A ja sam sa škarama nemilosrdna i nesmijem se onda žaliti
![]() |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
divno,tritomu si predivno uslikala
![]() |
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
neznam odakle da krenem dali od kornija ililjiljana ,tritome ,stolisnika divno
![]() |
|
![]() |
|
Monny ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1028 |
Anaida i meni su jako jako dragi (zelim skupiti jos nekih drugih boja)
![]() Smrcko i ja muku mucim sa santlinom nije cvijetala ali ne odustajem (pa moja je citav citavcat dan na suncu pa opet ne cvijeta a bude tako divna buja bas kao da obecava i onda opet nista....) ![]() Nataly trebas li amarilisa (jedan crveni, jedan bijeli ![]() ![]() Hoya moji amarilisi su cvijetali ali sad sam ih presadila i mislim da ce ovu godinu pauzirati a isto tako mislim da sam lukovicu prekrila sa previse zemlje, dio mora ostati "gol", a od santoline ne odustajem kao sto sam rekla smrcku ![]() gioiaa ![]() blue sky ![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Prekrasno ti je cvijeće! Onaj kaktus je moj favorit!
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
divno
![]() |
|
![]() |
|
Monny ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1028 |
Mira K, moon
![]() |
|
![]() |
|
Ahh naporan mi je bio ovaj prosli tjedan pun praznika..... ja i MM imali smo goscu, njegovu sestricnu pa sam bila zauzeta a bas sam planirala svaki dan setati i uzivati u svim tim vasim oazicama mira i raskosi.... no dobro proslo je i to i sada sam opet sama i eto me ;))
|
|
![]() |
|
Ove slikice o pelcanju hortenzija zelenim reznicama sam nekome obecala ali mislim da je mozda na temi "cvijece foto...."ali evo ovdje pa nadam se da ce pomoci ali vi profesionalci to sigurno vec znate kako ide....
odreze se reznica koja ne sadrzi cvijetni pup (takve su obicno odozdo) . . . ![]() otkinem joj donja dva lista (jer tu ce reznica pustiti korijenje, a ispod njih ostavim centimetar stabljike . . . ![]() sada otkinem mlade sicusne listice u sredini . . . ![]() ![]() dva lista koja su ostala prerezemo na pola da ne bi crpili vlagu te da bi se biljka brze ukorijenila . . . . ![]() ![]() posadim ih, zalijem . . . ![]() ![]() ![]() i ovako one izgledaju . . . ![]() |
|
![]() |
|
to sam upelcala ove godine.... ako nesto ne uspije u 9.mj. cu ponovno upelcati.... sad mi mama pazi na njih pa sam nekako u neizvjesnosti....
![]() |
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Nisam vidjela do sada što si me pitala za amarilise. Ako imaš višak... ![]() |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Za amarillise
![]() Baš lijepo, naučila sam od tebe kako se razmnožava hortenzija
![]() |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Mogu još dati mali savjet ,kad se pelcaju biljke onda se preko pupa ,dakle tamo odakle idu listovi napravi kosi rez i bržije će pustiti korjen.Monny ostalo si sve super opisala,a što se tiće amarilisa ,oskudno ih zaljevaj i gornja trećina lukovice obavezno mora biti izvan zemlje.
![]() |
|
![]() |
|
Nataly - stici ce amarilisi cim odem gore i prvom prilikom kad se budem vracala opet u Rijeku
![]() Gricka - hvala na posjeti i komplimentima a pelcanje je tako jednostavno (ja vecinu biljaka koje se mogu pelcam tako zelenom reznicom), a evo danas mi mama kaze da su mi svi pelceri uspjeli, kaze da cvrsto stoje ![]() Silvestra - hvala na nadopuni za hortenzije (inace tako i napravim taj kosi rez ali sam propustila napisati ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Evo da se malo vratim unazad, tocnije na dan druzenja na rijeckoj kavici pa da pokazem prekrsanu duplu grancicu koju sam dobila od Mire K i jos uvijek mi cvijeta . . . jedan procvijeta, polako vene a drugi krece....
![]() ![]() no ne smijem zaboraviti bilo je tu i malo sjemenja.... Mira K je donijela nesto slatko sto mi je nedavno zapelo za okice i to u jednom buketu ;) a sjeme predivne boje sase dobila sam od nas Nataly ;) E PA CURKE *H*V*A*L*A* |
|
![]() |
|
A sada prije nego nastavim sa slikicama svoga cvijeca uslikanog prije nego sam dosla u Rijeku, evo samo ove prekrasne dalije koje cvijetaju tu u dvoristu kuce di zivimo ;) dali ja mogu skupiti njihovo sjeme . . . i dali se inace od svih dalija moze sakupiti sjeme ili se one razmnozavaju samo gomoljem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Imaš prekrasne cvijetiće, tritoma je wooow
![]() ![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
hanaK ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 17 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 216 |
prekrasne boje dalija
![]() |
|
![]() |
|
Lora =
![]() hanaK hvala ali nisu moje :( to su od gazda gdje mi je MM unajmio stan (ima tu nekoliko cvijetica pa ja malo vodim brigu o njima jer gazde zive na drugom kraju grada) htjela bi skupiti sjemenje ali ne znam dali ce mi uspjeti od sjemena a ne znam ni koliko treba njihovu sjemenu da bude zrelo - valjda kao i sve kad se osusi...) ![]() |
|
![]() |
|
Slike prije mog odlaska . . .
Moja keria je malo zbunjena pa je sada procvjetala . . . valjda sam ju jaaaakoooo kasno posadila pa je sada skupila snagu i procvjetala . . . ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 36> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |