Čuvarkuća - Sempervivum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4950515253 96> |
Korisnik | |
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
samo ti odi u krevet kod bebe čuvarkuća nek čeka malo....pusa tebi i bebi
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
naravno da ćeš dobiti
nastojati ću je već predvečer posaditi zasebno da se lijepo primi, valjda neće opet cvjetati |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
dobila sam te crvene od natalije ,opet ću je tražit jednu pa se nadam da ću je ipak imat ..bitno mi je da ih zaobilazim sa vodom..al nešto se mislim ove zelene obične koje imam redovito zaljevam kad god prolazim kraj njih sa kantom i super su mi ,a na krović sam posadila par njih i ne zaljevam ih ,neda mi se penjat svako veče ..i baš su jadne |
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
draga, ni moje se nisu cijelu godinu dana micale s mjesta, a onda najednom u proljeće buknule... to što je zemlja tvrda, sumnjam da njima smeta...
A ako ti je toliko mila ta čuvarkuća, mislim da imaš negdje na stranicama prije da je netko opisivao kako je razmnožio čuvarkuće preko listića... ako ne uspiješ naći, javi, potražit ću ja već nekakav članak, prevest ti neki strani ako ne znaš engleski itd. |
|
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
![]() |
|
![]() |
|
neznam,ja sam svoje sadila u zemlju za cvijeće pomiješanu sa pijeskom i komadićima cigle ...zemlja je pretvrda zato i zaljevam tako često
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Ne znam ti dati neki pametni savjet. Možda je to takva sitna vrsta. Ili im ne odgovara ph zemlje. Svoje sam sadio u kombinaciju standardne zemlje za cvijeće i vrtne zemlje (krtičnjak). Za zalijevanje upotrebljavam cijev za vodu i onako lijepo špricam po njima. Voda nesmetano otječe iz tegle.
|
|
![]() |
|
znači uskoro ću ostat bez nje ...a što ću...pinus imam neke paučinaste koje sam posadila ima mjesec dana al isto mi ne rastu ništa,al valjda im dosadilo moje svakodnevno gledanje..ne usudim se dat im tekuće gnojivo za kaktuse
|
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
da, nazalost, krenula je u cvat...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Ah to sve mijenja. Ja sam mislio da su stari 2 mjeseca i da su tako sitni.
|
|
![]() |
|
ovdje se bolje vidi,jeli se sprema za cvjetanje
![]() |
|
![]() |
|
ne,morana ne mislim na tu,znam da su to bebe nego mislim na onu drugu
pinus posadila sam ih mislim da ima 2 tjedna ..
|
|
![]() |
|
Sada kada vidim kako su sitni i tankog lista ja bih ipak njih natjerao u vegetaciju. Počeo bi češće zalijevati i povremeno prihrannjivao sa nekim uravnoteženim gnojivom ili gnojivom za kaktuse. Važno je da voda ne zaostaje u tegli. Vidim da je i sedum nježan. Zar si te čuvarkuće i sedum upravo posadila ? Koliko su stari ?
|
|
![]() |
|
ako mislis ovu donju lijevu na prvoj slici, kolko ja vidim, to i jesu bebe, a ne cvijet
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
evo i ova malena a ima cvijet
![]() |
|
![]() |
|
al baš mi ih bude žao kad vidim kako je zemlja suha ,al moram ih sad zaobilazit...nego jel moguće da je ova moja malena spremna za cvjetanje ,ako je baš mi žao jer nema bebe ![]() |
|
![]() |
|
kamenjar, ja sam svoje dio stavila u vrt, u posudu bez dna, čisto da
mogu lijepo padati preko strana, i dio u teglu gdje je ispred kuće
natkriveno... cijelo ljeto sam ja ove sama zalijevala, a ove u vrtu
kiša, i eventualno tu i tamo kap iz gume kad zalijevam... i ove ispred
kuće su mi bile cijele tužne i jadne... stavila sam ih kraj ovih u vrtu i
ne zalijevam ih ja uopće... odmah su se oporavile i u godinu dana
nenormalno razrasle... pogle ovo, razlika je godina dana, s tim da je ova velika na prvoj slici odmah odmrla jer je imala cvijet, kao što se vidi, znači na drugoj su slici samo ove dvije male:
![]() ![]() --------------------------------------- ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
prekrasne su tvoje čuvarkuće pinus..sad ću i ja manje zaljevat
|
|
![]() |
|
![]() kamenjar, svoje čuvarkuće sada zalijevam jednom tjedno, i to samo ove koje držim u teglama. Preko ljeta za vrijeme najvećih vrućina ću zalijevati 2puta tjedno. Čuvarkuće koje su posađene u zemlju uopće ne zalijevam. Njih zaljeva kiša. Nije dobro sukulente zalijevati svaka dva dana. Sukulent - (Hrv. pun soka) |
|
![]() |
|
triša i tvoje su lijepe..a sad da vas pitam,kolko često zaljevate čuvarkuće? ja sam ih posadila u teglice i MORAM ih zalit svaka dva dana jer je zemlja presuha ,možda što su u glinenim posudama ...u biti sve sukulente u teglicama moram često zaljevat ....
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
super su
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4950515253 96> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |