Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Franjicine kopanjice
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Franjicine kopanjice

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 51>
Korisnik
Poruka
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2008 u 11:26
Cvjetnapauza ( ne čik pauza - evo, kaj vam velim pa djelujete pozitivno u svakom pogledu,dva mekano kuhana jaja za nagradu što sam sredila kopanjice, sa placa se  dotepel (ne znam ni kak) jedan kupusić (onaj s "paučinom), kad je susjeda vidjela da prčkam po zemljici odmah mi je dala "nešto zeleno, kaj raste kak trava, a ti voliš zeleno...), jasno da je i to dobilo mjesto kraj žednjaka, tam sam gurnula i "ono nešto žuto što je donesla Andrea. One grumene zemlje kaj sam donesla sa šafranima sam malo protresla, lukovice ostavila uz žednjak a onu prekrasnu travicu preselila iza kuće na livadu (nek ova moja trava i mahovina vidi kako izgleda prava TRAVA). Vjerujem da je "ono nešto puzavo" klinček - - je l' sam pogodila Andrea?, pa je to došlo na rub kopanjice da prekrije betonsku ogradicu. Procvjetale ljubičice - ljubičaste, sad čekam da se otvore i bijele, o narcisama ne vrijedi pričati. Zalila sam obje kopanjice a susjed mi se smije jer je izgledalo kao da će svaki tren kiša. Velim ja njemu da kiša ne smije padati jer ja moram danas osušiti tri mašine veša. Normalno, to ga je još više nasmijalo.
 Iza kuće ponovno počešljala mahovinu, ima je za jedne tačke...
Nisam sigurna da ću išta više danas stići napraviti.
Još samo ovo - vani sije sunce a susjed komentira da se meni ispunjavaju sve željesmile96smile96smile96smile96smile96
Sad sam skužila u čemu je problem - ja ne znam zaželjeti želju pa kak će mi se onda ispuniti...smile78
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2008 u 19:38
Kaj ti to nije bilo dosta za jedan dansmile78
Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2008 u 19:44
Dobro si pogodila Franjice, u vrećici je trebalo biti klinček, ono žuto (grmoliki alyssum), neko bijelo cvijeće za koje niti ja još ne znam ime i phlox tj. jastučac... smile187
Vidim da si bila vrijedna, a ja još idem nešto učiniti za moje cvjetke!!! I naravno, staviti svojih par komada lijepih sličica na "Zg kavicu"!!! smile186
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2008 u 21:58
Franjice , nisam stigla još sve pročitati, ali samo pozdravljam, pa ću komentirati poslije, ali sigurna sam da je sve počelo bujati dok me nije bilo.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2008 u 17:32
Moram se vratiti na jučerašnji dan jer sam uspjela još jednom pograbljati i mahovinjak (to je ono što bi trebao biti travnjak iza kuće), baš sam ga izgrebla i onda posijala nekakvu travu za dosijavanje.
Moja zelena ruka je prije dvadesetak dana (moram baš pronaći u dnevniku datum, baš je to zgodno, mogu sve provjeriti kada i gdje sam što napravila) posijala tratinčice no od njih niti traga niti glasa. Da vidimo što će biti s travicom, da vidimo..
Nakon što mi je susjed dao nešto puzavo i susjedica mi je dala kaktusiće pa sam i njih gurnula u zemljicu (ma, znate kaj mislim, ono kamenje, pijesak, zemljica)
Sad je već na polici koju mi je napravio MPS nastala prevelika gužva pa sam morala malo preseljavati i "Seneka" je dobio novi dom
Forcimer (predsoblje) je MPS uređivao prema mojim zamislima. Kupio je onu debelu dasku - ja je zovem fosna, obična sirova daska, ima misim 4 cm debljine, od nje je napravio dvije police pod prozor, ispod donje je ugradio postavio šalaporke (krasan prostor za boce i ostale drangulije. Bilo je ostatak te daske pa je napravio klupicu (ono za izuvanje i obuvanje, njegova namjera, moja bit će mjesta za cvijeće)
pa kako je ostalo još nekih komadića napravio je nosač za ogledalo i iznad ogledala još jednu policu), tu je novi dom mog "Seneke".

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2008 u 17:39
Prosim fino nemojte se sad slobodne cure generacije MPS početi svađati i otimati - stvarno je rijedak primjerak muškarca -ali ne zato što je moj   I pločice na podu su postavljene njegovim rukama. Predsoblje je nedovršeno pa se zgodno uklapa sirovo drvo samo u grubo obrađeno, pobajcano i onda zaštićeno lakom za brodove (postoji jedan otvoreni dio kroz kojeg ponekad pada snijeg a kiša pod obavezno)
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2008 u 17:54
Već znate kako mi je blesavo počeo današnji dan. Sad nakon što sam se dobro ispavala stvarno mi je sve smješno - izgledalo je kao probna vježba vatrogasaca i sam dragi Bog me čuvao onako pospanu, prenutu iz najtvrđeg sna u jurnjavi preko cijelog grada.
Po povratku me lupao adrenalin 500 na sat a mora da mi je i tlak bio tu negdje pa sam se malo igruckala i pregledavala po kući i evo što sam otkrila: ČEKAMO BEBICE,
Ne mogu vjerovati da me je kaktus koji sam onako prestrašno odrezala ovako predivno nagradio
Drugi put ću postati baka - tata je kaktus onih širokih listova - jasno da ne znam kako se zove a isto tako znam da neću ni zapamtiti kad mi velite - krenula je prva ovogodišnja bebica.
Dok sam tražila slike magnolije ugledala sam i ovu sliku, ovaj dugački - ostao je bez trećine zbog mahovine a u istoj tegli  je kaktus koji sam opisala kao onaj"širokih listova", baš zgodna kombinacija dugački i okrugla čekaju bebice, jasno da sam se smijala a tog mi je danas stvarno trebalo i odmah se osjećam bolje.
Iz kreveta (u pokušaju da zaspim sam ugledala ovo:
Znam da ne sumnjate kako sam skočila i odmah pregledavala, čak moram priznati da nisam nezadovoljna slikom

Na dvorištu sve raste, procvjetala 1 (jedna ) narcisa /prestajem pisati o njima jer sam stvarno dosadna/, nešto malo puzavo sa prekrasnim žutim cvijetićima (mislila sam da je to bijela ljubica, listovi vrlo slični) ) , betonika ima pola metra (jasno ne svi izdanci), još jedan pup na hortenziji. Sve sam zalila, posebno nježno poprskala mahovinjak (budući tratinčnjak i travnjak), susjed opet veli da će padati kiša i da gubim vrijeme. To nije onaj dobri koji dijeli cvijeće, taj je PAMETAN svima dijeli samo savjete koji rijetko imaju rezultat.Ha, ovo je bilo zločesto ali od srca.
Veselim se da ima samo još jedan rođendan koji će biti obilježen kaktusićima, moja ih nećakinja obožava pa sad idem potražiti onaj post na kojem je netko napravio luuuudu zdjelu od kamena (to imam, tanjur ćemo pronaći ali nisam zapamtila čime je povezao kamenje (ne da mi se raditi mort i armirati sa žicom), čini mi se da je to bilo jednostavnije. Vesela zbog toga što ću napokon znati koji će bodljikavci biti samo moji i kojih se neću morati odreći.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2008 u 18:05
Pregledavajući sad ovaj post gore vidim da su bebice na mojim kaktusićima bile i prije. Očito je bilo suđeno da ih baš danas ugledam, da me baš danas razvesele i prisile da smirim ruku i pokušam ih slikati. Kad bi barem češće osluškivali život prirode oko sebe mislim da bi i mi bili bolji, da bi puno profitirali. Stvarno nas treba nešto usporiti, smiriti. Hvala CVIJEĆU, hvala forumašima koji su mi otvorili oči i doveli u situaciju da stanem, gledam (do sada mi se neki puta činilo da se previše hvaluckam, pravim važna, čak mi je bilo i neugodno). Danas mi se čini kako je opet sinulo u mojoj šupljoj glavi da ništa se ne događa bez razloga, da sve ima svoju svrhu.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2008 u 20:50
Franjice,samo se ti hvali,makar i jednom procvalom narcisom(neki nemaju ni tu jednu),makar i mahovinjakom(i on ima svoje draži,kad već trave nemaTongue). Vidiš da se i mi isto tako hvalimo,tek niknulim biljkama. Bit ovog "druženja" i je da se zajedno veselimo tim malim stvarima.(barem ja tako mislim)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2008 u 21:01
Franjice, da se nisi nikud makla s ovog foruma, jer čitanje tvogdnevnika m ioja je omiljena literatura.
Slike su ti baš dobre i ništa im ne fali, pa ne moraju nam biti baš profi, ipak mi to radimo radi našeg cvijeća, a ne zato da fotografije idu n a izložbu.
Za povezati kamenje ja ti koristim ljepilo za pločice i to ti je jako jednostavno za upotrebu, a i za raditi, a drži super čvrsto. Za van isto, samo kupim neko fleksibilno ljepilo, što se korsti za vanjske radove.
RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2008 u 23:34
Franjice, čestitam na bebicama!!! I meni se isto događa da ne zamijetim neke stvari, čak i malo veće (npr. bandere u novoj ulici sam spazila nakon nekih 6 mjeseci). Ali dobra stvar u tome je da te onda ne neki načim čak i malo više oduševe... (ili te oduševi činjenica kak ništ ne vidišLOL)
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2008 u 23:45
haha...slično ko i ja.....5 metara od ulaznih vrata mi stoji stup od struju...bivši gazda odlično izabrao mjesto...hahahaha
al ja se valjda navikla na to...i pita me prija jel ti smeta onaj stup
a ja reko: koji stup ?

smile197

Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2008 u 23:57
Znaš kaj sam odlučila, kao što sam ti rekla na kavi, interesantno pišeš da sam odlučila slijedeće: sve prvo pročitati (mislim na druge teme, dnevnike i sl., pa onda svratiti u tvoj dnevnik... smile156
Misliš si zašto? Ma, nemrem se sijetiti legendarnog lika koji je "šapnuo tajnu u zemlju, pa su svi saznali o njoj" (nadam se da nisam nešto pobrkala) Embarrassed, a trenutno je imam njegovu karakteristiku!!! smile96

Nakon isčitavanja tvojih postava osjećam se tako smile159

P.S. Ostalo ne stignem pročitati!!! Wink

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2008 u 21:25
Bijesna i tužna. Moja Mia nas kažnjava, bila je praktično cijeli vikend sama i danas je iz protesta bacila s prozora posudu u koju sam posijala prkos. Jutros sam je zalila i divila se- ma bio je to prelijepoi zeleni tepihić, gust kao mahovina. Sve sam guštala kako ću ipak nekoliko izaditi (bili su dužine cca 2 cm) i posaditi u jedan okrugli vrtić. Soba puna zemlje...
Ni to joj nije bilo dosta nego je otišla u dnevnu sobu i MPS ispod stolice ostavila poveliku nagradu. Moram čistiti i nemam vremena ni za što drugo. Od jada sam se sjela malo k vama jer tu gledam narcisu (onu o kojoj više neću pričati). Mia ima 7 godina i ovih 10 dana radi čuda. Nikada do sada to nije radila i znam da nam se osvećuje zbog zanemarivanja smile78
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2008 u 22:30
I ja imam sličnih problema s mojim macama - svaki put kad prođu pored Aehmeje, moraju ju malo gricnuti...a što se tiče nagrade to zna ponekad iz protesta učiniti Lana, u hodniku na pločicama - ajd, lako se očisti, ali ono, zna da znam da je ona, kad zaviknem njeno ime skriva se da ne dobije batina ili nos u nagradu - a ipak, tvrdoglava...(kao i njena vlasnica, he, he)
Ajd, ne tuguj radi prkosa, posijati ćeš novi (to si i ja ponavljam kad psi naprave šaradu po gredicama...)... Ali opet, kako bi nam tek bilo bez njih...
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2008 u 22:41
to rade sve životinjice :(
ponekad se zaigraju i eto štete.....ali zato nam se nitko ne raduje kao oni
i koliko god nas naljute sve im oprostimo....a i oni nama :)
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2008 u 07:54
Rano sam počela, Mia traži pažnju u 03 ujutro, meni se ne druži a onda počinje tortura. Jasno digla sam se, otvorila vrata i hoću je pustiti van no ona me odvede do kuhinje - nagrada za moju nedruželjubivost nasred pločica. Hajde, dobro je ovaj puta nije na tapisonu. Izjurila je van prije nego što sam stigla išta zucnuti.
Vani polagano pada kišića, baš ona fina sitna, kad sam već budna iznosim nekoliko teglica iz svoje sobe na dvorište - nek se otušira i napije pa ću onda prije posla staviti samo pod krov.
Malo čmrljim, ustajanje, dobre sam voljice čak, brzo se spremam i tek tada pogledam kroz prozor - MEČAVA
Ne mogu vjerovati, trk niz štenge, trk uz štenge, sve stavila na pod u presoblje, duša mi izlazi od trčanja, jasno kasnim na vlak - ode moja dobra volja.
U par minuta napadalo na ružu
Već sam spomenuka da mi se dobro uvijek vraća dobrim, uvijek kad nešto podijelim - dobijem dvostruko.
Došlo vrijeme da zapamtim  smile42i prestanem bockati ("prošeći kaktuse po balkonu oko podne pa ih vrati"). Baš sam se noćas našetala a jutros natrčala smile96
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2008 u 08:19
Franjice ti moraš napisati knjigu - imaš dara Heart

i šta kažeš: stavila ga da se istušira smile96 
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2008 u 15:30
Franjice djelim trčanje s tobom vrlo rado jer moj dan izgleda slično, ali neka više volim trčkarat i da mi je dan prekratak, nego kao neke žene dijeliti cjelodnevnu dosadu-žalosno.
Da te utješim noćas nije bilo spavanja jer moja Triša umire kad grmi i sijeva, jadna moja, a ja nekad i vičem na nju, jer mi ide na živce. Sirota  životinja - to je jače od nje.
Mace su pak priča za sebe, divne osvetoljubive maze-individualsti.
RIJEKA

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2008 u 16:14
Baš se ovih dana nisam proslavila brigom oko cvijeća, pogledavam narcise, one u sobi divljaju da ne mogu ne pričati o njima, bosiljak predivan, vlasac sve veći. To je sve od radova oko cvijeća jer sam poludila za cvjetnim pisanicama od salveta, malo čišćenja kuće i kaj da velim dan prođe. Bit će drugi tjedan dana da se nadoknadi izgubljeno smile78
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 51>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.