Ruže stablašice |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 23> |
Korisnik | |
mandevila ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Kada je najbolje vrijeme za sadnju stablašice?
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
jesen
|
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Može i proljeće, ali općenito, ako nije frka jesen je zakon za sve.
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
mandevila ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
evo još malo mojih stablašica,sve sam sama okulirala-moram se pohvaliti,jako sam ponosna na sebe a i na ružice,sad mi je jako zanimljivo dok počinju cvasti i dok čekam kakva bu koja jer ja ne zapamtim više gdje sam kakvu okulirala,ako kod nekoga vidim onu koja mi se sviđa onda ga idem moliti grančicu koja je ocvala i tako to
|
|
![]() |
|
mirjam ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 592 |
![]() ![]() |
|
*** Prijatelji dolaze i odlaze a pravi su tu kao vječni oslonac. ***
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Krasne stablašice!
![]() |
|
![]() |
|
hvala vam
|
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Obožavam stablašice,tvoj izbor vrsta mi jako sviđa.Ima i ja dvije iz domaće radinosti,imam u planu naraviti još nekoliko,nadam se na proljeće,trenutno su podloge u pripremi.Zanima me dali znaš ime sorte sa četvrte slike,napravio sam jednu iz reznice i također je planiram napraviti kao stablašicu.
|
|
![]() |
|
neznam ime te bijele ružice jer mi je to prijateljica donijela grančicu od svojih poznanika,tako da ne znam ništa o njoj-jako je zahvalna i lijepa,dugo i obilno cvate,povija se dolje ali ima pepelnicu
|
|
![]() |
|
ovu sam dugo čekala da se otvori i napokon
|
|
![]() |
|
evo još malo
|
|
![]() |
|
ja stalno okuliram,što kod mame,kod susjede,doma i bila sam kod čovjeka koji se bavi uzgojem stablašica pa ako nekoga nešto zanima nek me pita jer mi je čovjek dosta toga objasnio,idem kod njega naručiti neke ruže koje još nema u katalogu a meni su krasne tako da se zapomognem,naravno kupit ću obične a ne stablašice pa si ih ja okuliram kasnije na stablašicu jer su 90kn.a obične 19kn
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
mandevila imaš prekrasne stablašice, trud ti je višestruko nagrađen.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
hvala lana2 ja sam baš zadovoljna postignutim i stalno nekaj čekam i nečem se radujem,jako me to veseli
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
mandevilaruže su ti prekrasne,kako pripremaš podlogu za stablašise i kakva podloga treba biti...itd,.Ovo me baš zanima pa kad nađeš vremena molim te nešto napiši.
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Ajme
![]() |
|
![]() |
|
arim,ja sam ispočetka okulirala na divljak od ruže koja je kupljena i potjerala je sa strane divljak koji se mogao odvojiti od matične biljke,kasnije sam sijala sjeme šipka i čekala najmanje tri godine da izraste dovoljno debela šiba za okuliranje,a sad reznicom (od jedne starinske ruže koja cvate samo u proljeće i miriši )dobim šibu jako debelu i pogodnu za okuliranje ali i to traje dvije godine najmanje.Ako te još nešto zanima pitaj
|
|
![]() |
|
Joj upravo imam jednu odumrlu ružu a divljaka okolo koliko hoćeš umalo sam sve povadila i bacila.Grane su dosta tanke pa molim savjet,čekat da ojačaju ili ih presadit pa onda...?Mislim što mi je najbolje sad uradit?
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 23> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |